×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳
ادامه روند صعودی بورس تا زمان تداوم واگذاری دارایی‌های دولت

«بهزاد احمدی نسب» در گفت و گو با ایرنا به مزایای سرمایه‌گذاری در بورس اشاره کرد و افزود: مزایای سرمایه‌گذاری در بورس قابل مقایسه با دیگر بازارها نیست، بازارهایی مانند سکه و ارز با ریسک‌هایی مانند نقدشوندگی، نگهداری و سرقت مواجه هستند در حالی که با چنین مسایلی در بازار سرمایه مواجه نیستیم و این بازار در بین سرمایه‌گذاران به عنوان بازاری ایمن تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به وجود دلالان متعدد در بازار سکه و ارز، سرمایه‌گذاری در این بازارها سخت و با برخی از مشکلات همراه خواهد بود در حالی که در بازار سرمایه اگر سرمایه‌گذار سهم خوبی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کند به راحتی می تواند سهام در اختیار خود را در هر زمان که اراده کرد به پول نقد تبدیل کند.  

احمدی نسب با اشاره به سرمایه‌گذاری در بازار مسکن اظهار داشت: بازار مسکن نسبت به دیگر بازارها نیازمند حجم عظیمی از نقدینگی است و افراد زیادی از چنین سرمایه‌ای برای سرمایه‌گذاری در این بازار برخوردار نیستند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به رشد بی‌سابقه‌ای که در دو ماه گذشته در بورس شاهد بودیم اکنون سطح توقعات سرمایه‌گذاری در این بازار افزایش یافته و سرمایه‌گذاران با کوچکترین اصلاحی در این بازار از ترس از دست دادن سرمایه‌های خود به سمت فروش پیش خواهند رفت که این موضوع زمینه ایجاد هیجان و نوسان‌های سنگین در بازار را فراهم خواهد کرد.

وی اظهار داشت: امیدواریم دولت در این زمینه و به منظور جلوگیری از هیجانات کاذب و ریزش شاخص بورس اقدامات لازم را در راستای ایجاد فرهنگ‌سازی برای سرمایه‌گذاری در دستور کار قرار دهد و این موضوع را برای سرمایه‌گذاران تفهیم کند  که بازار سرمایه نمی‌تواند در کوتاه ترین زمان ممکن بازدهی ۶۰ درصدی را در اختیار آنها قرار دهد.

این کارشناس بازار سرمایه به عوامل تاثیرگذار در رشد اخیر شاخص بورس تاکید و بیان کرد: در چند وقت اخیر به دنبال افزایش قیمت دلار، کاهش ارزش پول ملی و حمایت دولت زمینه اقبال سرمایه گذاران به بورس و ورود افسار گسیخته نقدینگی به سمت این بازار فراهم و این موضوع منجر به رشدهای پرشتاب و لحظه‌ای شاخص بورس و ایجاد بازدهی‌ های سنگین در بورس شد.

احمدی نسب گفت: سرمایه‌گذاران باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که بازار سرمایه ممکن است با برخی از نوسان‌ها همراه باشد اما معقول‌ترین میزان بازدهی در کوتاه مدت بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است و سرمایه‌گذاران نباید به سرعت تصمیم به عرضه سهام در بازار بگیرند.

وی با بیان اینکه سهم‌های بنیادی از شانس بیشتری برای رشد برخوردارند و به طور حتم صعودی خواهند بود، گفت: رشد شاخص بورس تا آبان با شیب تند ادامه‌دار است اما بعد از آن تا پایان سال روند صعودی بازار با نوسان‌های بسیار همراه می‌شود که انتظار داریم در آن زمان دولت برای جلوگیری از خروج نقدینگی‌های موجود در بازار ورود کند.

احمدی‌نسب خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد یکباره از حمایت بازار سرمایه دست بکشد و دیگر به دنبال ایجاد جذابیت برا سرمایه‌گذاری در این بازار نباشد، نقدینگی‌هایی که اکنون در حال ورود به بورس هستند به دیگر بازارها ورود می‌کنند که این موضوع می‌تواند خطرات بسیاری را برای بازار سرمایه و اقتصاد کشور به همراه داشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در صورت ورود سرمایه‌های مردم به سمت بازار مسکن، طلا و سکه افزایش قیمتی ایجاد می‌شود که دیگر قابل کنترل نیست و قیمتی که در بازار مسکن به طور متوسط متری بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان  یکباره تا ۲۵ میلیون افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه باید حجم خروج نقدینگی از بورس مورد کنترل قرار گیرد تا باعث ایجاد شوک به بازار نشود، گفت: باید تدابیری اتخاذ شود تا همه سرمایه‌های وارد شده به بورس به سمت دیگر بازارها ورود نکند، این موضوع، هنر دولت است که باید برای حمایت نقدینگی برنامه‌ریزی‌های لازم را در دستور کار قرار دهد.

احمدی نسب اظهار داشت: تاکنون حمایت دولت از بورس خوب بوده اما سازمان بورس باید کمک کند تا سرمایه‌گذاران تازه‌وارد از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگران به سمت بورس ورود کنند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در این زمینه حمایت از سمت سازمان بورس کم بوده اما حمایت دولت در چند وقت اخیر از بورس مطلوب بوده و تصمیمات درستی را برای ورود سرمایه‌ها به سمت این بازار اتخاذ کرده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.