×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳
افزایش دو برابری قیمت گندله و کنسانتره دیگر جایی برای تعدیل ضرایب نمی‌گذارد

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، این امر باعث شده طرفین (معدنی‌ها و فولادسازان) برای توجیه افزایش و یا کاهش قیمت گندله و کنسانتره، عدله‌ مختلفی ارائه دهند. به طوری که چندی پیش، مدیرعامل شرکت معدنی  و صنعتی چادرملو در دفاع از موضع تولید کنندگان سنگ آهن کشور برای منطقی شدن نرخ فروش مواد اولیه فولاد، به تشریح دلایل خود پرداخت و گفت: «صنایع فولاد کشور که با روش احیاء مستقیم (DIRECT REDUCTION) تولید می کنند، در سال ۱۳۹۸ حـدود ۵ میلیون و ۱۸ هزارتن سنگ آهن کنسـانتره خشک و ۱میلیون ۷۱ هزار تـن گندله تولیدی چادرملو را خریداری کرده‌اند. متوسط قیمت خرید کنسانتره سنگ آهن در محل مجتمع معدنی ، هر تن ۶ میلیون و ۲۴۰ هزار و ۲۴۶ ریال و متوسط خرید گندله در محل مجتمع صنعتی ، هر تن ۹ میلیون و ۲۰۲ هزار  و ۳۵۴ ریال بوده است.» این در حالیست که با توجه به افزایش قیمت شمش فولاد خوزستان به ۸۰ هزار ریال، قیمت کنسانتره در سال جاری دو برابر شده و با قیمت ۱۲ میلیون ۸۰۰ هزار ریال داد و ستد می‌شود. همچنین گندله نیز با یک رشد دو برابری با قیمت  ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال معامله می‌شود. افزایش دو برابری قیمت کنسانتره و گندله در حالی اتفاق افتاده که هنوز ضرایب قیمت‌ها تغییر نکرده و معاملات با ضریب ۱۶ و ۲۳٫۵ درصد صورت می‌گیرد.

در ادامه این مصاحبه آمده است: «چنانچه لازم بود این مقدار تولیدات از خارج وارد شود قیمت خرید این محصولات به صورت CFR بنادر ایران، حداقل برای کنسانتره سنگ آهن وارداتی مشابه چادرملو بطور متوسط هر تن ۱۲۵ دلار و گندله هر تن ۱۵۰ دلار  بالغ می گردید. با محاسبه هزینه های تخلیه از کشتی و ترخیص و سایر هزینه ها (هر تن ۲۰۰ هزار ریال) و با محاسبۀ نرخ تسعیر هر دلار، میانگین سالیانه معادل ۱۲۵ هزار ریال، متوسط قیمت کنسانتره سنگ آهن وارداتی هر تن ۱۵ میلیون و ۸۲۵ هزار ریال و متوسط قیمت خرید گندله وارداتی هر تن ۱۹میلیون و ۲۵ هزار ریال تحویل در بنادر ایران می بایستی هزینه می‌گردید.»

این در حالی است که قیمت کنسانتره در بنادر جنوبی کشور معادل ۸۵ دلار و قیمت گندله ۹۴ دلار است. اگه معادن قصد صادرات داشته باشند، باید حدود ۱۷ دلار برای حمل، انبارداری، تخلیه و بارگیری، گمرک، پرت مواد هزینه نمایند. در نتیجه کنسانتره معادل ۶۷ دلار و گندله معادل ۷۷ دلار درامد خواهد داشت. همچنین بنابر گزارش مرکز مرکز پژوهش‌های مجلس، فروش صادراتی معادن با عوارض فعلی نسبت به فروش داخلی توجیه ندارد.

وی همچنین عنوان کرده «بدلیل فاصله کم منبع تولید سنگ آهن تا واحدهای فولادی، موجب کاهش ۳ هزارو ۵۰۴ میلیارد ریالی هزینه های حمل و نقل برای فولاد سازان شده است که آنهم نقش عمده ای در کاهش قیمت تمام شده تولید فولاد داشته است.»

باید به این نکته توجه کرد، یکی از دلایل اصلی تاسیس کارخانه فولاد در کشور به خاطر مزیت وجود سنگ آهن در کشور بوده است و همچنین در آن زمان عنوان شده باید کارخانه های فولادسازی در کنار معادن احداث شوند. قطعا فاصله زیاد کارخانه‌ها، توجیه اقتصادی آن را از بین می‌برد.

مدیرعامل چادرملو در بخشی از صحبت های خود خواستار تعدیل در قیمت‌ها شده و عنوان می‌کند: «ما مخالف قیمت گذاری‌های دستوری هستیم  و معتقدیم بهترین مکانیزم قیمت گذاری در بورس کالاست و باید فرآیند قیمت گذاری بر مبنای عرضه و تقاضا باشد» باید توجه کرد که مبنا قرار دادن بورس برای قیمت‌گذاری، نیازمند زیرساخت‌هایی مانند سیستم کنترلی و نظارتی قوی است. بنابراین در صورت عدم حضور این سیستم، عملا همچنین موضوعی منتفی است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.