×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : پنج شنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرگزاری تسنیم، رضا اردکانیان وزیر نیرو در نشست خبری هفته دولت اظهار داشت: اواخر سال گذشته خدمت رئیس جمهور عرض کردم که با توجه به اقدامات حائز اهمیت دولت در بخش آب و برق روستاها یک برنامه در مقیاس ملی برگزار شده و این اقدامات برای مردم تشریح شود که با توجه به سیلاب‌های ابتدای سال جاری این مسئله به‌تأخیر افتاد و با یادآوری این موضوع به ایشان، رئیس جمهور دستور داد که علاوه بر وزارت نیرو دیگر اقدامات زیرساختی نیز در بخش روستاها برای مردم ارائه شود که مقرر شد فردا با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران تهران اقدامات دولت در بخش آب روستایی، برق روستایی، گازرسانی به روستاها، اقدامات بهداشتی و درمانی در روستاها، اقدامات ارتباطی و خدمات الکترونیک، راهسازی‌ها و خدمات زیرساختی مربوطه تشریح شود.

وی افزود: نزدیک به ۷ میلیون جمعیت روستایی از سال ۹۲ تاکنون از شبکه آب سالم و پایدار برخوردار شده‌اند که این جمعیت ۷میلیونی در ۱۰ هزار و ۲۰۰ روستای کشور ساکن هستند و تا پایان سال جاری یک‌هزار و ۱۲۴ روستای دیگر به شبکه آب شرب سالم و پایدار متصل می‌شوند و بنا داریم تا پایان دولت دوازدهم این جمعت برخوردار را به حدود ۱۰ میلیون نفر برسانیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه “برنامه‌ریزی شده بود تا ۸ مگاوات کمبود تولید برق برای تابستان ۹۸ را با سه‌هزار مگاوات مدیریت مصرف و ۵هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید جبران کنیم” گفت: موفق شدیم از ۵هزار مگاوات مورد نظر مجموعاً سه هزار و ۲۵۱ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در ۱۵ واحد نیروگاهی در ۱۳ استان کشور به بهره‌برداری برسانیم که به این رقم باید افزایش ۵۶۴مگاواتی از محل بهبود عملکرد نیروگاه‌ها را نیز اضافه کرد که با وجود این مجموع افزایش ظرفیت تولید به سه‌هزار و ۸۱۵ مگاوات می‌رسد.

اردکانیان اضافه کرد: موفق شدیم از محل مدیریت مصرف نیز به‌میزان سه‌هزار و ۸۷۴ مگاوات در زمان اوج بار تابستان صرفه‌جویی در مصرف برق حاصل کنیم که این موفقیت در شرایطی رخ داد که مجموع انرژی عرضه‌شده ما نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت و هیچ خاموشی نیز در تابستان سال جاری نداشتیم.

وی با اشاره به شکستن رکورد صادرات برق در تابستان سال جاری گفت: از ابتدای خرداد تا ۲۰ مرداد در مجموع دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون کیلووات‌ساعت برق صادر کردیم که این موفقیت متأثر از مدیریت مصرف و افزایش ظرفیت تولید بود.

وزیر نیرو در خصوص مصوبه دولت درباره تعرفه برق مصرفی ماینرها گفت: طبق مصوبه هیئت وزیران تعرفه برق مصرفی ماینرها برابر متوسط تعرفه برق صادراتی است که این رقم حدود ۷ سنت دلار آمریکا است.

اردکانیان ابراز کرد: در ۱۰ سال گذشته به‌طور متوسط در هر تابستان نسبت به سال قبل با رشد ۵.۲۲درصدی در بار مصرفی برق مواجه بودیم اما در تابستان ۹۷ نسبت به سال قبل از آن این میزان رشد به سه درصد رسید و در تابستان امسال نسبت به تابستان ۹۷ میزان رشد بار به ۱ درصد رسید که بنا داریم این یک درصد را درسالهای آینده نیز حفظ کنیم.

وی با اعلام اینکه “در هفته دولت امسال ۷۳ طرح بزرگ آب و برق در ۲۸ استان کشور با اعتباری بالغ بر ۵هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افتتاح می‌کنیم” گفت: تعداد طرحهایی که افتتاح می‌شوند با تعداد طرح‌هایی که کلنگ‌زنی خواهند شد به ۹۲ طرح با مجموع اعتبار ۹هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

وزیر نیرو ادامه داد: همچنین تا پایان سال جاری ۱۰ سد و مجموعاً ۲۶هزار و ۱۵ هکتار شبکه‌های آبیاری و زهکشی، سه‌هزار و ۲۲ مگاوات واحد نیروگاه حرارتی، ۲۷۸ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق تجدیدپذیر و ۱۱۲۴ روستا بهره‌مند از شبکه آب شرب سالم و پایدار پروژه‌هایی است که تکمیل می‌شوند و به بهره‌برداری خواهند رسید.

اردکانیان با یادآوری دسترسی‌های کشور به آبهای آزاد در شمال و جنوب گفت: با ارتقای فناوری نمک‌زدایی قیمت تمام‌شده تأمین آب از دریا به‌میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته و امکان استفاده از این منبع را برای تأمین آب شرب بالاخص در مناطق مرزی که تثبیت جمعیت در‌ آن مناطق اهمیت زیادی دارد خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: برنامه‌ای را برای تأمین میان‌مدت و بلندمدت آب شرب استانهای سیستان  و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی از دریای عمان در بخش مطالعات و بررسی‌ها آغاز کرده‌ایم اما به‌موازات آن این سه استان برنامه‌ها و طرح‌های مدیریت مصرف و سازگاری با کم‌آبی خود را تهیه کرده و به‌اجرا خواهند گذاشت.

وزیر نیرو تصریح کرد: در مجموع تأمین آب شرب ۱۷ استان کشور را با استفاده از یک نوار یکصدکیلومتری از جنوب کشور با بهره‌گیری از آب دریا در دستور کار داریم اما فعلاً تمامی بخشهای این برنامه در دست مطالعه و بررسی است و مشخص نیست چه‌زمانی کلنگ اجرای این طرح به زمین می‌خورد؛ لازم است تأکید کنم که مطالعات و تخصیص‌ها تماماً با رعایت مسائل زیست‌محیطی صورت می‌گیرد.

اردکانیان در پاسخ به سؤالی در خصوص بازار آب گفت: فعلاً شیوه‌نامه کار در زمینه بازار آب تهیه و صادر نشده اما بحث‌ روی آن فعلاً به‌روی آبهای زیرزمینی است.

وی با بیان اینکه در شش سال گذشته مجموعاً از منابع دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی حدود ۲۳۰هزار میلیارد تومان در صنعت برق سرمایه گذاری شده گفت: متوسط سالانه سرمایه گذاری در صنعت برق در ۶ سال اخیر به‌میزان ۴۰هزار میلیارد تومان بوده که اگر امروز شاهد پایداری شبکه برق هستیم مرهون استمرار سرمایه گذاری در این صنعت هستیم و اکنون ۱۶ سال است که شبکه برق ایران گرفتار فروپاشی نشده است.

وزیر نیرو در خصوص میزان تلفات و هدررفت انرژی از شبکه برق کشور گفت: هدررفت انرژی ما در شبکه برق حدود ۱۰ درصد است که هدفگذاری کردیم این رقم تا پایان سال یک‌رقمی شود.

اردکانیان اذعان داشت: در حال حاضر ۵۹ شهر کشور با تنش آبی که از نظر سطح تنش سطح قرمز را دارد مواجه هستند یعنی نسبت به نیاز مصرف با کمبود منابع و کمبود تأمین آب مواجه هستند که برنامه‌هایی برای تکمیل خطوط مواصلاتی و انتقال آب و همین‌طور اصلاح مدیریت مصرف در این شهرها در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی منابع آبی شهرها و روستاهای کشور با افت کیفیت مواجه شده‌اند گفت: برای نقاطی که منابع محدود بی‌کیفیت دارند با سرمایه گذاری بخش خصوصی و خرید تضمینی آب، از آب‌شیرین‌کن استفاده می‌کنیم که رئیس جمهور موافقت کردند برای نقاطی که پروژه‌های نمک‌زدایی داریم ارز مورد نیاز آب‌شیرین‌کن‌ها با ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی تأمین شود تا نیاز ارزی سرمایه گذاران برای تأمین تجهیزات مورد نیاز آب‌شیرین‌کن‌ها برطرف شود.

وزیر نیرو با اشاره به جلسه‌ای که اخیراً در حضور رئیس سازمان هواشناسی داشته گفت: در این جلسه گزارش رسمی که رئیس سازمان هواشناسی ارائه کرده حاکی از این است که نمی‌توانند پیش‌بینی بیش از سه ماه داشته باشند اما براساس پیش‌بینی سه ماه آینده سازمان هواشناسی، ما پاییز نرمالی در وضعیت بارشها داریم یعنی بارشهای کشور در پاییز پیشِ‌رو به‌میزان متوسط بارشهای ۳۰ساله کشور است اما همین پیش‌بینی نیز ممکن است در آینده دستخوش تغییر شود و اگر این پیش‌بینی نیز درست باشد پیش‌بینی مجموع بارشهای کشور است و ممکن است در تمام نقاط شاهد بارشهای متوسط ۳۰ساله نباشیم.

اردکانیان خاطرنشان کرد: به‌هرحال ما برنامه سازگاری با کم‌آبی را با جدیت دنبال می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص آب‌گرفتگی برخی روستاها در استان خوزستان ناشی از افزایش تراز سد گتوند گفت: این مشکل برای چند واحد مسکونی و تعداد کمی از احشام به‌صورت بسیار محدود در دو روستا به‌وجود آمده که شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به‌عنوان دستگاه مسئول موظف به جبران خسارت و بررسی و رفع مسئله شده است.

وزیر نیرو در پاسخ به سؤالی در خصوص اقداماتی که می‌بایست در بالادست استان لرستان به‌منظور جلوگیری از تکرار خسارات مشابه خسارات سیلاب ۹۸ انجام شود، گفت: نمی‌توانیم خاطرجمع باشیم که سیلابی با دوره بازگشت ۲۰۰ساله که نمونه آن را در فروردین ۹۸ شاهد بودیم، تا ۲۰۰ سال آینده تکرار نشود و ممکن است حتی در فروردین ۹۹ یا سالهای بعد شاهد بروز سیلابی مشابه باشیم؛ در امور آب وزارت نیرو موظف شده‌اند تا با بازبینی روی منابع و مصارف در صورتی که طراحی و ساخت سازه جدیدی مورد نیاز است، این اتفاق بیفتد تا اگر سیلابهای شدیدی مشابه سیلاب فروردین ۹۸ داشتیم بتوانیم از شرایط بهره‌برداری کنیم نه اینکه خسارت ببینیم و در این زمینه لایحه‌ای برای مدیریت سیلاب به دولت دادیم که دربرگیرنده ضرورت بازبینی قوانین حفظ حریم و بستر رودخانه‌ها و مدیریت بهینه سیلاب است اما ما منتظر تصویب این لایحه نمانده‌ایم و از طرق مختلف با دریافت و تخصیص منابع بین‌استانها برای سرعت دادن به طرح‌های مهندسی رودخانه‌ها و اصلاح امور اقدام کرده‌ایم و درحال اجرای طرح‌های مختلفی در نقاط مختلف کشور هستیم.

وی خاطرنشان کرد: به‌زودی برنامه‌ای را برای سیلاب‌های احتمالی اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به دولت ارائه می‌دهم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.