به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: کرونا نه تنها اصلیترین موضوع ما، بلکه همه جوامع و دولتهاست. آثار و جوانب اقتصادی کرونا، رشد اقتصادی کشورها و دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و مسئله بیکاری و فقر ناشی از کرونا حتی در کشورهای پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است.
او افزود: پس از شیوع کرونا در ایران و اعلام سریع این موضوع توسط دولت، سیاستگذاریهایی صورت گرفت و پیشبینیهایی انجام دادیم، آنهم در شرایط اقتصادی ناشی از تحریم که خیلیها تحلیل میکردند تحریم و کرونا اقتصاد ایران را خواهد شکست و جامعه ایران فرو خواهد پاشید، اما خوشبختانه مردم و دولت کارنامه قابل قبولی را در پیشروی جهانیان قرار دادند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اقدامات پیشینی در نظام سلامت و تمرکز نظام درمان کشور در مواجهه با شوک اولیه از عوامل موفقیتآمیز ما بوده است، اظهار کرد: عوامل محدودکننده در اسفند و فروردین مانند ایجاد فاصلهگذاری اجتماعی موجب شد تا توامان سیاست حفظ جان در مقابل تنگناهای معیشتی و فقر را به پیش ببریم.
ربیعی با بیان اینکه ستاد ملی کرونا در آخرین جلسات خود با چشمانداز نزدیکی از پایان ویروس کرونا در پیش رو ندید، تاکید کرد: گزارشهای کارشناسی و مطالعات جهانی هم نشان میدهد چشمانداز نزدیک و قابل پیشبینی برای پایان بیماری کووید ۱۹ وجود ندارد.
او با بیان اینکه چرخ اقتصادی زندگی مردم باید بچرخد و خللی در زندگی روزمه مردم وارد نشود، تصریح کرد: با اعتقاد به این امر، موضوع استانداردسازی زندگی، کار و حرکت اجتماعی مبتنی بر بهداشت و سلامت و مقابله با کرونا استراتژی اساسی مرحله جدید مواجه ستاد کرونا با آثار و عواقب و همچنین بیماری کووید ۱۹ است.
سخنگوی دولت افزود: اعمال این سیاستها در دنیا با مشکلاتی روبهروست و اقتصادهای با رشد بالا هم در اعمال این سیاستها با مشکلات زیادی روبهرو هستند، اما معتقدیم باید با گسترش آموزش و فرهنگسازی، همکاری مردم و سیاستگذاری به موقع بر حفظ توامان جان و کار تاکید شود، میتوان با کمترین آسیب جامعه، مردم و مجموعه کشور را از این مرحله عبور داد.
او با بیان اینکه تصمیمات ستاد ملی کرونا هم بر همین مبنا است، گفت: بازگشایی مراکز فرهنگی، سینماها، کنسرتها، مراکز تفریحی، کلاسهای آموزشی، آموزشگاههای تخصصی و خصوصی، مهدکودکها، مراکز گردشگری براساس همین استراتژی است، اما آنچه مهم است پروتکلهای سختگیرانه لازمه این مرحله است و با پروتکلهای متعدد و نظارتهای سختگیرانه را اتخاذ کردهایم و آنها را دنبال خواهیم کرد.
سیاستهای سختگیرانه در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا اعمال میشود
ربیعی گفت: این تصمیم گیریها به مثابه عادی شدن اوضاع نیست. در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا، سیاستهای سختگیرانه نظارتی و کنترلی را همراه با راه اندازی معیشت و زندگی اقتصادی در دستور کار داریم.
او اظهار کرد: هدف کلی ما در مبارزه با کرونا حفظ جان مردم در مقابل بیماری، افزایش ظرفیت مراکز درمانی بر میزان شیوع و همینطور راه اندازی اقتصاد و مقابله با بیکاریهای ناشی از کرونا است. به همین منظور پنج وظیفه را همزمان دنبال کردیم که در تمام جلسات دولت و جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا این وظایف در حال پیگیری است.
ربیعی گفت: تامین نیازهای بهداشت و درمان و افزایش آزمایشگاهها نخستین اقدام در این زمینه است و طبق برنامهریزیهای انجام شده تعداد آزمایشگاهها ازیک هزار و ۲۰۰ به ۲ هزار مورد افزایش خواهد یافت.
سخنگوی دولت گفت: گسترش امکانات زیرساختی مانند تختهای آی سی یو و سی تی اسکنها در همه استانها در حال پیگیری است. علاوه بر این ۵۰ هزار متخصص و فوق تخصص و اعزام سه هزار متخصص در بخشهای مختلف در مناطق محروم و تقویت شبکه بهداشت از استراتژیهای ماست که به جد دنبال خواهد شد.
ربیعی با بیان اینکه غربالگری و تست هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت خواهد بود، خاطرنشان کرد: این زیرساختها ما را نه تنها در برابر موجهای جدید کرونا، بلکه در برابر بیماریهای ناشناخته مجهز خواهد کرد.
او با بیان اینکه استمرار و گسترش خدمات ضروری جامعه از جمله امنیت، آب، برق، گاز و حمل و نقل اقدام دوم در این زمینه است، گفت: گسترش این خدمات از مسائلی است که در دستور کار دولت و ستاد مقابله با کرونا قرار دارد و خدمات اصلی جامعه نه تنها هرگز دچار کاستی نخواهد شد بلکه رو به تقویت میرود.
سخنگوی دولت گفت: تامین کالاهای ضروری سومین اقدام دستور کار دولت بود که با میزان ارز پیش بینی شده، حمایت غذایی را با تامین کالاهای اساسی از کل جامعه به ویژه اقشار نیازمند به کالاهای ارزان دنبال خواهیم کرد.
ربیعی تاکید کرد: تولیدات حوزه سلامت با همکاری شرکتهای دانش بنیان تداوم خواهد داشت موانع تولید در بخش سلامت در حل جلسه ستاد بررسی و رفع میشود. همچنین گسترش امکانات زیرساختی مانند تختهای آی سی یو و سی تی اسکنها در تمام استانها در حال پی گیری است.
سخنگوی دولت یادآورشد: حضور حدود ۵۰ هزار کادر درمانی متخصص و فوق تخصص و ۳ هزار متخصص در بخشهای مختلف مناطق محروم و تقویت شبکههای بهداشتی از استراتژیهای دولت است که به صورت جدی دنبال میشود.
او یادآور شد: این اقدامات زیرساخت درمانی و بهداشتی کشور را نه تنها در مواجهه با موجهای جدید، بلکه در برابر بیماریهای ناشناخته آینده هم مقاوم و آماده میکند.
ربیعی گفت: غربالگری وارد مراحل جدیدتری شده است؛ بیماریابی فعال به سطح خانوادهها خواهد رسید غربالگری و آزمایش هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت کشور خواهد بود.
سخنگوی دولت به اقدام دوم دولت در دوران کرونا اشاره کرد و افزود: در این مرحله استقرار و گسترش خدمات ضروری جامعه از تامین امنیت تا برق و گاز مسائلی است که در دستور کار دولت و ستاد مقابله با کرونا قرار دارد و به هیچ عنوان خدمات اصلی جامعه دچار کاستی نخواهد شد بلکه به سمت تقویت خواهد رفت.
او تامین کالاهای ضروری را اقدام سوم دولت در دوران کرونا عنوان کرد و گفت: دولت با محاسباتی که انجام داده و پیش بینی ارز مورد نیاز، تامین امنیت و حمایت غذایی و تامین کالاهای اساسی از کل جامعه به ویژه اقشار آسیبپذیر و افراد نیازمند کالاهای ارزان، انجام داده و ادامه میدهد؛ در تمام جلسات دولت همواره بررسی و بازبینی و مورد تصمیم گیری قرار میگیرد.
ربیعی با بیان اینکه ارزیابی ستاد کرونا چشم انداز نزدیکی را از پایان این بیماری نشان نمیدهد، تصریح کرد: همه تلاش دولت بر اساس پیش گیری از غافلگیری درمقابل بوجود آمدن موجهای جدید کروناست برنامهریزی در این زمینه به نحوی خواهد بود که همواره آمادگی لازم برای غلبه به موج جدید وجود داشته باشد که استراتژی بخش سلامت کشور همین است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری گفت: امروز به رغم افزایش عددی مبتلایان که ناشی از غربالگری و بیماریابی فعال در کشور و همچنین فرهنگسازی و آموزش و ایجاد حساسیت میان مردم بوده، آنچه مهم است این است که پایان خط مبارزه با کرونا، کاهش مرگ و میر مبتلایان به کووید ۱۹ بوده که اکنون با یک شیب رو به پایین در حال حرکت است.
ایران آمادگی تبادل زندانیان با آمریکا را دارد
سخنگوی دولت در ارتباط با تبادل زندانیان میان ایران و ایالت متحده آمریکا گفت: تبادل ایرانیان عزیز با کسانی که جرمی در ایران با ایالت متحده مرتکب شدند اتفاق افتاد. سه دانشمند ایرانی دکتر سلیمانی، دکتر طاهری و دکتر عسگری به تهران بازگشتند یا در راه بازگشتند. ما امیدواریم روند بازگشت ایرانیان زندانی شده در آمریکا ادامه پیدا کند. ایران آمادگی کامل برای تبادل زندانیان را دارد و مسئولیتش به عهده دولت آمریکاست.
علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره دعوت ترامپ به مذاکره با ایران اظهار کرد: ما درباره اینکه دعوت ترامپ به مذاکره و توافق چیزی بیش از یک کار نمایشی باشد، خوشبین نیستم.
سخنگوی دولت گفت: یادآوری میکنم که مسائل انتخاباتی آمریکا موضوع داخلی آن کشور بوده و ما کاری به آن نخواهیم داشت و بر اساس منافع ملی خود و با توجه به رفتارهای خلاف عرف مقامات آمریکا و بدون توجه به مسائل داخلی آنها تصمیم گیری خواهیم کرد.
ربیعی تاکید کرد: بنای ما تصمیم گیری بر اساس انتخابات آمریکا و اینکه چه کسی رای خواهد آورد نیست و مبنای ما منافع ملی است، تمایل دولت آمریکا برای مذاکرات جدی و ثمربخش علائمی دارد که در این اظهارات دیده نمیشود. پیش از این هم اعلام شده است در صورتی که آمریکا مشتاق گفتوگو و با ایران است میتواند به میز مذاکرات با حضور کشورهای باقیمانده در برجام که خود آن را ترک کرده بازگردد.
سخنگوی دولت ادامه داد: آمریکا هم میداند برای رسیدن به شرایط مساعد و هرگونه دیپلماسی موفق با ایران چه کارهایی باید انجام دهد و خود آنها واقف هستند. ما بارها اعلام کردیم در سالهای گذشته اعتماد ما نسبت به صداقت و جدیت و همچنین نتیجه بخش بودن مذاکرات از بین رفته است برای اصلاح آن باید هر آنچه را که یک جمله به تخریب کرده اند از نو بسازند.
او در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت صادرات و واردات و زمان معرفی فرد پیشنهادی برای وزارت صمت به مجلس گفت: ما واردات تمامی کالاهای دارای مشابه داخلی را ممنوع اعلام کردیم و توقف عملیات ثبت سفارش آنها را انجام دادیم.
سخنگوی دولت افزود: فهرستی از کالاهای غیرضروری را هم در دولت در حال تهیه داریم که این موارد نیز دیگر وارد نشود. اگر نتوانیم چیزی را تولید کنیم یا تولید آن مقرون به صرفه نباشد آن را وارد میکنیم.
ربیعی تاکید کرد: اینکه چه کسی برای وزارت صمت انتخاب شود را مثل هر وزارت خانه دیگری برایش فهرستی از افراد مشخص کردیم و الان هم در دوران سرپرستی با مشکلی در زمینه فعالیت این وزارتخانه مواجه نبودیم و پیش از پایان مهلت قانونی فرد مورد نظر را به مجلس اعلام میکنیم.
ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در کنار افزایش حق مسکن کارگران از ۱۰۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان، حق سنوات آنان از ۱۷۵ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان کاهش پیدا کرده و این ما به التفاوت به حداقل دستمزد افزوده شده است، اظهار کرد: آنچه که صورت گرفته به نفع کارگران و مورد درخواست آنان بوده است. خود کارگران این درخواست را داشتند و این افزایش بیشتر به کسانی که کارگران تازهکار هستند کمک میکند – هرچند که در نهایت به نفع هم کارگران تازهکار و هم مجرب است – و این موضوع در سنوات نیز به نفع کارگران است. ما خوشحال هستیم که این اتفاق صورت گرفت و رضایت نسبی کارگران را به دنبال خواهد داشت.
سخنگوی دولت تاکید کرد: مطمئن هستیم که این تصمیم همه مشکلات جامعه کارگری را رفع نمیکند، اما امیدواریم با افزایش این میزان در سالهای بعد وضعیت بهبود بیشتری مییابد.
ربیعی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره علت طرح موضوع مذاکره مجدد از سوی ترامپ همزمان با اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا، گفت: به سیاست دولت آقای ترامپ مربوط است که چه وقت میخواهد خشونت و چه موقع میخواهد مقاومت به خرج دهد. از خشونت به خرج دادن آنان واهمهای نداریم و همچنین به قول معروف سیاست در باغ سبز نشان دادن او برای ما مهم نیست.
او افزود: هرگاه منافع ملی ایجاب کند براساس شرایطی که گفتیم، تصمیمات خود را اتخاذ خواهیم کرد. تهدیدات شان در شورای امنیت برای قطعنامه تمدید دستیابی به تسلیحات را ناقض قطعنامه ۲۳۳۱ میدانیم و هیچ حقی برای تمدید محدودیت دستیابی به تسلیحات قائل نیستیم. قطعنامه تلاش کند عواقب خطیری خواهد داشت و اعلام میکنم آمریکا و همکارانش باید عواقب کلی آن را برعهده بگیرند.
ربیعی در رابطه با برخی شنیدهها حاکی از افزایش قیمت گازوئیل و اینکه آیا دولت برنامهای در این رابطه دارد، اضافه کرد: خیر، ما هیچ برنامهای در این زمینه نداریم. براساس قانون بودجه سال ۹۹ نیز هیچ پیشبینی در این زمینه نشده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره تجدید نظر در حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و برنامه دولت برای افزایش حقوق ۹۹ آنها، تصریح کرد: معمولا تصمیم گیری در مورد حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منوط به حداقل دستمزد شورای عالی کار برای کارگران است. پس از آن که شورای عالی کار حداقل دستمزد را مشخص کرد میان تشکلهای بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی مذاکراتی صورت میگیرد. امروز با دکتر سالاری هم مذاکراتی داشتم و با دوستان با تشکلها هم صحبتهایی داشتم و ان شاءالله به سمت تفاهم پیش خواهند رفت. فکر میکنم با پیشبینی که میکنم، ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان حداقل دریافتی بازنشستگی خواهد شد. شاید امروز یا فردا یا اول هفته آینده جلسه در مورد صحبتی که کردم برگزار شود.
او ادامه داد: قطعا ما امسال خوش بین هستیم و بنا داریم بحث همسان سازی را دنبال کنیم. شرکتهایی که باید تامین مالی شوند معرفی شدند و این شرکتها باید در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند و این سازمان با آمادگی کامل همسان سازی را انجام دهد. همسان سازی را امسال اجرایی خواهیم کرد.
ربیعی افزود: همچنین اوایل هفته آینده این تصمیم ممکن است نهایی شود که بن خواربار و حق مسکن بازنشستگان با اینکه یک بار افزایش پیدا کرده است، باز هم تجدید نظر خواهد شد و افزایش پیدا خواهد کرد. البته در سطوح مختلف متفاوت است و دو پارامتر دیگر به آن اضافه میشود. برنامه همسانسازی هم قطعی شده است و به محض انجام این اقدامات، انتقال سهام را هم خواهیم داشت. سازمان برنامه و بودجه هم اقدام خود را انجام داده است. امیدواریم این تصمیمات از رنج بازنشستگان ما که میدانیم زندگی سختی دارند کم کند.
حداقل دستمزد کاگران یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با مطرح شدن خبر افزایش حق مسکن کارگران و در برابر آن کاهش سنوات آنها و اینکه آیا این تصمیم بازی با حقوق کارگران نیست، گفت: به اعتقاد من درک دوستان از مسأله درست نبوده است. آنچه صورت گرفته به نفع کارگران و به درخواست خود آنها بوده است. نمایندگان کارگران در شورای عالی کار به من هم این درخواست را داشتند و این اقدام به کارگران جدید و بدون سابقه کمک میکند.
او اضافه کرد: البته کارکنان با سابقه و بی سابقه بهره مند میشوند و این به نفع جامعه کارگری است. با تصمیمی که اتخاذ شد حدود ۸ درصد مزد کارگران افزایش پیدا کرد و اکنون حداقل دستمزد به یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان رسید و این افزایش با مجموع دریافتی کارگران با دو فرزند ۴۴/۴ درصد افزایش پیدا کرد. یک کارگر با یک اولاد دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و یک کارگر با دو اولاد سه میلیون و ۹۲ هزار تومان حقوقش است و میزان اثر تصمیم بر سنوات بازنشستگی و اضافه کار بیشتر شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه خوشحال هستیم این اتفاق صورت گرفت و رضایت نسبی کارگران را به همراه داشت، عنوان کرد: باز هم دولت توجه دارد که زندگی کارگران مانند بازنشستگان سخت است و در دوران کرونا هم بسیاری از کارگران آسیب خوردند و مطمئن هستیم این تصمیم همه مشکلات کارگری را نمیتوانست برطرف کند، اما تا حدودی در ترمیم مزدشان کمک کرد و پایه قرار گرفت که سال دیگر با افزایش حقوق حالت بهتری برای کارگران داشته باشد.
ربیعی تصریح کرد: به هر حال این تصمیم، نتیجه جلسه ۸ ساعته شورای عالی کار و درخواست کارگران بود و کارفرمایان در ساعات پایانی پذیرفتند و یک جانبه امضا کردند. اتفاقا تبعات تعیین ۱۷۵ هزار تومان برای حق سنوات، روی طبقه بندی مشاغل تاثیر دارد و آثار مفید دیگرش این است که در افزایش مزد سال آینده بیشتر دیده خواهد شد.
سخنگوی دولت در رابطه با عدم اجازه چانه زنی برای حقوق بازنشستگان و گلایه کارگران ساختمانی از بیکاری و اینکه وام معیشتی دریافت نکردند و غرامت بیماری نیز دریافت نکردند دولت مشخصات چه برنامهای برای این افراد دارد؟ گفت: شورای عالی کار اصلا جای تصمیم برای حقوق بازنشستگان نیست که اجازه چانه زنی داده شود یا نشود. حداقل دستمزد کارگری در حداقل حقوق بازنشستگی تاثیر میگذارد. اساسا جای چانه زنی در جای دیگری است، اما در مورد کارگران ساختمانی سعی کردیم تدابیری بیاندیشیم. اولا به سه میلیون نفری که معیشت دادیم افرادی بودند که هیچ کجا بیمه نداشتند و کار آماری صورت گرفت که چه کسانی بیمه دارند یا ندارند.
ربیعی ادامه داد: کارگران ساختمانی هم متناسب با پولی که سازمان هدفمندی هرسال به سازمان تامین اجتماعی میدهد باید بیمه شوند، اما سازمان تامین اجتماعی معطل پول سازمان هدفمندی نمانده و بیمه کردن آنها کماکان ادامه پیدا کرده است. این افراد هم در سبد معیشتی قرار گرفتند.
او ادامه داد: دیروز ما تصمیمی در ستاد اقتصادی دولت گرفتیم که به جلسه ستاد ملی کرونا خواهد رفت و براساس چارچوبهایی که قانون تامین اجتماعی برای بیمه بیکاری تعیین کرده ما به افرادی میتوانستیم بیمه بیکاری بدهیم که سه درصدش توسط کارفرما پرداخت و در حوزه مشخصی باشند. بیمه بیکاری مشمول این دسته از کارگران هم خواهد شد. ما قانون را اصلاح نکردیم بلکه یک مصوبه کرونایی اعلام کردیم تا نوعی کمک به کارگران بیکار شده باشد که با ساز و کارهای صندوق بیمه بیکاری اتخاذ خواهد شد.
ربیعی درباره شایعات موج دوم کرونا در کشور، افزود: نظر وزارت بهداشت این است که ما هنوز در موج اول کرونا هستیم. کارشناسانی که اپیدمی را دنبال میکنند اعتقاد ندارند که ما به موج دوم وارد شدهایم.
او تاکید کرد: آنچه که در برخی از استانهای جنوبی مشاهده شده به دلیل آن است که آنها تاکنون هیچ پیکی را تجربه نکرده بودند، بنابراین ما این را موج جدید محاسبه نمیکنیم. اگر متوسط نمودارها را در کشور مشاهده کنیم که در همه جلسات ستاد ملی کرونا ارائه میشود، نمودار ما یک شیب نرمال را نشان میدهد و علت افزایشی که در آمارها وجود دارد و باعث نگرانی برخی شده، بیماریابی فعال ماست.
سخنگوی دولت افزود: خوشبختانه امروز مقدار تستهای کرونایی ما به ۲۵ هزار نفر در روز رسیده است. کشف و ایزوله کردن در مرحله اول در حال انجام است و به این علت که ما بیماریابی فعال داشتیم، بر تعداد مبتلایان افزوده شده است، اما این به معنای موج دوم کرونا نیست.
ربیعی اظهار کرد: البته باید اشاره کنم که در استان خوزستان مشارکت مردم در انجام توصیههای وزارت بهداشت زیر ۵۰ درصد است. در آنجا مراسم شادی و عزای خود را به صورت دستهجمعی برگزار کردند که در این زمینه اخبار زیادی به ما رسیده است، ضمن آنکه دستورالعملها را هم مراعات نکرده اند. همچنین در یکی از بازارهای ماهیفروشان در جنوب کشور پروتکلهای بهداشتی رعایت نمیشد و شیوه فروش، مطابق دستورالعملهای وزارت بهداشت نبوده است.
او گفت: بنابراین ما ناچاریم که بازگشایی کنیم و این مسیری گریزناپذیر در مواجهه با کروناست و هیچ کشوری نظام اجرایی خود را برای طولانی مدت تعطیل نکرده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ما با قاعده و به خوبی در مواجهه با کرونا عمل کردهایم، اما مثلث رعایت نکات بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را همه باید مورد توجه قرار دهند. هر استانی که مثل استان خوزستان شود، ما در مواجهه با آن به تصمیمات سختگیرانه بازمیگردیم و محدودیتها را افزایش میدهیم و این استراتژی ما طبق آئیننامههای تصویب شده است.
چهار میلیون نفر تحت پوشش بیمه بیکاری هستند
ربیعی در پاسخ به سوالی در رابطه با نحوه شناسایی دریافت کنندگان بیمه بیکاری، اظهار کرد: امروز نظام رفاهی کشور ما بیش از گذشته تقویت شده است. ما این چهار میلیون نفر را از همین بانکهای اطلاعاتی که در هیچجا اطلاعات بیمهای آنها ثبت نشده بود، پیدا کردهایم و تحت پوشش قرار دادهایم.
او افزود: شهرداریها و وزارت کشور به کمک ما آمدند و حتی روی شناسایی دستفروشان هم حرکت کردیم و به سمت شناسایی پیکموتوریها نیز رفته ایم. الان بانک اطلاعاتی ما نسبتاً کامل است، اما نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که میتواند همه را پوشش دهد، اما به هر حال بانک اطلاعاتی ما امروز بسیار بهتر از قبل عمل میکند.
سخنگوی دولت درباره تاخیر در برگزاری جلسه ستاد اقتصادی سران قوا هم گفت: جلسه ستاد بر اساس نیاز برگزار میشود و باید موارد، دستور جلسه هم داشته باشد، اما کمیسیون فرعی ستاد کماکان فعال است و به محض آنکه دستور جلسه جدیدی برای تصمیمگیری داشته باشیم، جلسه تشکیل خواهد شد.
ربیعی گفت: پیشاپیش حضور آقای قالیباف را به جلسه ستاد خیرمقدم میگوییم و امیدواریم که پس از تشکیل جلسه، همافزایی بسیار بالایی را در تصمیمات این ستاد شاهد باشیم. قبلاً پیش آمده که حدود یک ماه جلسه نداشتیم و عدم تشکیل جلسه این ستاد دلیل خاصی جز نبود دستور جلسات جدید ندارد.
او در ادامه درباره تلفات حوادث آبان ماه، تصریح کرد: اعلام آمار این حوادث مستلزم این بود که پزشکی قانونی آمار دقیق را اعلام کند و فکر میکنم وزیر کشور هم در یک برنامه تلویزیونی آمار را اعلام کرد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: البته رئیسجمهور هم قبلاً گفته بود که مسئولیت اعلام آمار با قوه قضائیه است، اما برای آنکه افکار عمومی روشن شود، رحمانیفضلی در تلویزیون به صورت کامل و با تناسب آمار را اعلام کرد. با این حال لازم بود که در نهایت یک دستگاه نظارتی آمار را اعلام کند که در همین راستا رئیس کمیسیون امنیت ملی وقت مجلس به عنوان یک دستگاه نظارتی آمار را اعلام کرد و مبنای اصلی این اعلام هم گزارش پزشکی قانونی بود که ناظر به جزئیات و نحوه جانباختن کشتهشدگان حوادث بود.
ربیعی گفت: امروز کاملاً معلوم است که چه کسانی و با چه شیوهای در این حوادث جان باختند. آمار اخیری که از طرف پزشکی قانونی اعلام شده کاملاً قابل اتکاست.
۱۰۳ مورد از آتش سوزیهای اخیر در جنگلها عمدی بود
او در پاسخ به سؤالی درباره آتشسوزیهای اخیر تأکید کرد: در دو جلسه اخیر دولت، در رابطه با این حوادث بحث شد، ما در هفتههای اخیر ۲۳۷۴ فقره در عرصههای طبیعی حریق داشته ایم که ۶ مورد آن عمدتاً در منطقه کهگیلویه و بویراحمد، گچساران، بهبهان و دشتستان بوشهر بود که به سختی مهار شده است و به این دلیل که باد میوزید، امکان مهار آن به سختی مهیا شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ۱۵ میلیارد تومان برای تأمین هزینههای اطفا حریق جنگلها به سازمان جنگلها داده شد، بیان کرد: ۵۰ میلیارد تومان برای تأمین سوخت هواپیماها و هلیکوپترها به وزارت دفاع داده شد. هفته پیش هم در جلسه سازمان مراتع و جنگلها و سازمان محیطزیست بودم که مدیرکل سازمان بحرانهای همه استانها در آن شرکت و اظهارنظر کردند.
ربیعی با اشاره به اینکه پایگاههای اطفا حریق روستایی را به منظور پیشگیری از حریق تقویت کرده ایم، اظهار کرد: به استانداران به استناد ماده ۱۸ سازمان مدیریت بحران مبنی بر استفاده از اعتباراتی که به جز حقوق و دستمزد میتوانند هزینه کنند، اجازه داده شد که از این مبالغ برای اطفا حریق استفاده کنند.
او اضافه کرد: دو میلیارد تومان برای خرید ایستگاههای ویژه حمل آب در نظر گرفته شد. اگر بخواهم از اعداد و آمارها صرفنظر کنم، ۱۰ هزار نیروی واکنش سریع از مجموع نیروهای نظامی، بسیج، سازمان جنگلبانی و محیطبانی برای این کار آموزش داده شدهاند و لباسهای مخصوص آنها نیز خریداری شده و در اختیارشان قرار میگیرد.
سخنگوی دولت گفت: فکر میکنم ۱۰۳ مورد آتشسوزی عمدی آگاهانه یا ناآگاهانه تشخیص داده شده است و حدود ۱۵۰ نفر مظنون، شناسایی شدهاند و تحت سؤال و جواب قرار گرفتهاند که حداقل ۱۰ درصد از این موارد آتشسوزی عمدی بوده است. البته اظهارنظرهای من مبتنی بر دادههای اولیه است و اجازه دهید که قوه قضائیه و نیروی انتظامی در این باره اظهارنظر کنند. به هر حال افرادی که آگاهانه یا ناآگاهانه موجب آتشسوزی شدهاند، مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت. اگرچه، هر آتشسوزی باید برای ما بااهمیت باشد و باید در قبال آن فعالانه عمل کنیم، اما در فصل گرما معمولاً در کشورهای مختلف و در موارد بسیار زیاد، آتشسوزی رخ میدهد.
او درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای برخی کالاها گفت: ما بر روی تعرفهها دستکاری کردهایم که قیمتها بالا نرود. به هر حال این ارز، ارز محدودی است و سیاست دولت مبنی بر تأمین به موقع ارز برای کالاهای مورد نیاز مردم است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: در هیچ دورهای نزدیکی وزارت صمت و بانک مرکزی تا این اندازه نبوده و در حال حاضر به وزارت صمت اجازه داده شده که خودش برخی تیکهای ارز ۴۲۰۰ تومانی را بزند. دولت در نظر دارد تا این ارز مشمول کالاهای اساسی مورد نیاز مردم شود. بر این اساس کالاهای اساسی مهم مثل ذرت، دانههای روغنی، سویا، روغن خام و جو به عنوان نهادههای گوشتی مثل مرغ، گوشت قرمز و تخممرغ مورد استفاده قرار میگیرد و مجموعه اینها از ارز دولتی برخوردار خواهند بود.
ربیعی گفت: دارو و تجهیزات پزشکی کماکان از ارز دولتی برخوردار خواهند بود و ما امیدوار هستیم که با گشایشهای ارزی بتوانیم کالاهای بیشتری را با قیمت پایینتری در اختیار مردم قرار دهیم.
او افزود: یک نظریه وجود دارد مبنی بر اینکه ما بتوانیم کالاها را به قیمت مناسب به دست مصرفکننده برسانیم؛ یعنی کالاها را ارزانتر از تولیدکننده، خریداری کرده و به دست مصرفکننده برسانیم. البته این یک ایده اولیه است و هنوز پخته نشده و به طور کلی دولت از هر راهی که بتوان قیمتها را کنترل و فساد را کاهش داده و در نهایت کالا را به دست مردم رساند، فروگذار نخواهد کرد.
ربیعی گفت: خوشبختانه ارز مواد اولیه و کارخانههای صنعتی ما که پیش از این برای ما ایجاد نگرانی کرده بود، با اقدامی که وزارت صمت انجام داد و اجازه داد ارز ناشی از صادرات برای مواد اولیه کارخانهها استفاده شود، کمک کرد تا بتوانیم ارز مورد نیاز تولید را هم تا حدودی تأمین کنیم.
او درباره پرداخت یارانه نقدی به موالید جدید گفت: موضوع این مصوبه و نحوه پرداخت یارانه نقدی به موالید جدید مثل سنوات گذشته است و تغییری نکرده است و از این بابت هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
سخنگوی دولت افزود: آنچه مطرح بوده، موضوع شناسایی و تائید مشمولان دریافت یارانه نقدی است؛ یعنی یک خانواده یارانهبگیر را حذف کردیم، اما باید بررسی شود که به فرزند او یارانه تعلق میگیرد یا خیر.
ربیعی گفت: تصمیم گرفته ایم که اطلاعات موالید جدید به وزارت رفاه ارجاع شود و اگر این موالید از خانوادههایی هستند که از لیست یارانهبگیران حذف شدهاند، طبق دستور مجلس، یارانه به آنها تعلق نگیرد. چون وزارت رفاه مسئول خانوادههایی است که یارانه آنها حذف شده است.
او تاکید کرد: مصوبه اخیر در راستای آئیننامه اجرایی تبصره چهار قانون بودجه است و هیچ تغییری اتفاق نیفتاده و جای نگرانی نیست.
منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان
https://tejaratgardan.ir/?p=56687