×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳
سود خالص ۲۰۲ میلیارد تومانی «بکام»

شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در آبان ماه سال ۱۳۶۳ با هدف تولید انواع کابل‌های مخابراتی مسی و کابل‌های مخابراتی نوری، توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی کشور، در شهر یزد برای تولید کابل‌های مخابراتی تاسیس گردید و در سال ۱۳۶۷ به بهره برداری رسید. محصولات این شرکت شامل کابل مخابراتی نوری، کابل مخابراتی مسی، کابل نوری FTTH، کابل برق فشار ضعیف، کابل شبکه، دیتا و فرکانسی و کابل‌های خاص و ترکیبی هستند. در سال ۱۳۸۳ شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد و سهام خود را با نام نماد «بکام» در بازار بورس عرضه کرد. در سال ۱۳۸۷، نام شرکت از«شرکت کابل‌های مخابراتی شهید قندی» به «شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی» تغییر نمود. در حال حاضر ۷۶.۵۴ درصد سهم این شرکت متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) می‌باشد.

بر اساس گزارش ارائه‌شده در مجمع، این مجموعه با حصول سود خالص ۲۰۲ میلیارد تومانی (پس از کسر مالیات) در سال مالی ۱۴۰۲، نسبت به سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب افزایش ۴۰۴ و ۷۳ درصدی را ثبت کرده که سود پایه هر سهم معادل ۱۶۱ ریال می‌باشد و طبق مصوبه مجمع، از این میزان، ۱۲۰ ریال به ازای هر سهم تقسیم می‌شود.

همچنین «بکام» در بخش فروش داخلی حدوداً ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته و رشد فروش داخلی ۱۱۶ درصدی کابل برق، ۵۸۴ درصدی کابل FTTH، ۱۸۹ درصدی کابل شبکه و ۴۲ درصدی کابل برق را ثبت نموده است. در بخش صادرات نیز درآمدی معادل ۱۰۲ میلیارد تومان داشته و رشد ۱۶۵ درصدی در فروش صادراتی کابل برق را به ثبت رسانده است؛ بر این اساس، در سال مالی ۱۴۰۲ «بکام» مجموعاً به درآمد ۹۰۰ میلیارد تومان دست یافت که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۸۹ درصدی و نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۱۲ درصدی را به همراه داشته است.

فروش نمایندگان این شرکت نیز در سال مالی گذشته ۲۶۵ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به  ترتیب رشد ۹۰ و ۲۷۱ درصدی را نشان می‌دهد.

در ادامه، گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت ارائه و صورت‌های مالی مربوط به دوره مالی منتهی ۲۹/۱۲/۱۴۰۲ مورد تصویب مجمع قرار گرفت.

نوسازی خط تولید

شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در راستای اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود و نوسازی خط تولید به جهت تقاضای زیاد بازار برای محصولات جدید، از جمله کابل‌های نوری مخابراتی، کابل‌های میکرو، کابل‌های FTTX  و تولید کلیه سایزهای میکروداکت و… اقدام به خرید ۷ خط تولید کامل ماشین‌آلات نموده که نهایتاً در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ نصب و راه‌اندازی می‌گردد.

مروری بر بازار فیبر نوری در ایران و جهان

پیش‌بینی می‌شود بازار جهانی فیبر نوری تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۱۶.۵ میلیارد دلار خواهد رسید؛ مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در این افزایش خیره‌کننده، ارتقا ارتباطات سیار به سیستم ۵G و شیوع پاندمی کووید ۱۹ بوده که از سال ۲۰۲۰ تقاضای جهانی را برای بهبود پهنای باند اینترنت و به تبع آن پروژه‌های FTTH تحریک کرد.

با وجود ۱۷ کشور همسایه، موقعیت استراتژیک ایران در خاورمیانه، بیانگر اهمیت آن در شاهراه ارتباطی خاورمیانه و کشورهای شرق آسیا در حوزه ICT است.

امروزه با توجه به افزایش فشار تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، سرمایه‌گذاری برای رشد تولید داخلی فیبر نوری، در راستای افزایش نقش بین‌المللی کشور در ترانزیت پهنای باند، یک نیاز کاملا جدی و ضروری است که تمرکز بر توسعه کمی و کیفی شبکه فیبرنوری در برنامه پنجم توسعه، امکان تحقق این مهم را فراهم می‌نماید. در این میان اجرای پروژه رینگ کشوری، ایران را به عنوان یکی از پیشگام‌ترین کشورهای منطقه در زمینه تولید فیبر نوری تبدیل خواهد کرد.

بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، در شورای عالی فضای مجازی مصوب شده که تا افق مذکور دسترسی ۲۰ میلیون خانوار ایرانی به FTTH (فیبر نوری تا درب منزل و کسب‌وکارها) فراهم شود. این افزایش تقاضا چشم‌انداز روشنی را برای «بکام»، قلب تولید فیبر نوری کشور، در سال‌های پیش رو ترسیم کرده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.