×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۲۴ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از  شبکه خبر،حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در این نشست گفت: اگرچه برخی از آسیب دیدگان اجتماعی مجرم هستند، اما باید با نگاه اصلاحی و تربیتی با آن‌ها رفتار کرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به برخی علل وقوع آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: راهکار‌های حل آسیب‌های اجتماعی باید در دانشگاه‌ها بررسی و سپس عملیاتی شود.آقای رئیسی افزود: اگر همه دستگاه‌ها به وظایف خود در حوزه پیشگیری عمل کنند، آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش می‌یابد و از پرونده‌های ورودی به دستگاه‌های قضایی کاسته می‌شود.رئیس قوه قضائیه با بیان این که آمار آسیب‌های اجتماعی زیبنده نظام اسلامی نیست افزود: فرهنگ اسلامی، ملی و تمدنی ما شاخص‌های خوبی برای رفتار اجتماعی هستند که باید هرچه بیشتر در جامعه نهادینه شود.

زندان باید محل بازاجتماعی کردن و بازسازی افراد باشد
وی با اشاره به اینکه زندان باید محل بازاجتماعی کردن و بازسازی افراد باشد گفت: حتی کسی که آسیب او تبدیل به جرم می‌شود و ناگزیر باید در دادگاه محاکمه و به عنوان مجرم در زندان نگهداری شود، از این به بعد به عنوان یک آسیب دیده اجتماعی با او برخورد می‌شود، باز اجتماعی کردن این فرد مهم است، لذا نگاه ما در این حوزه نگاه کاملا اسلامی و ترمیمی خواهد بود، زندان محل بازاجتماعی کردن و بازسازی کردن افراد است و زندان‌های ما باید اینگونه باشد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: در یک بحث آکادمیک و علمی باید علل وجودی آسیب‌های اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد، فقر، بیکاری، مسائل اخلاقی و دوری از معنویت و اخلاق باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین علل تشدید آسیب‌های اجتماعی که ممکن است عدم مدیریت بر فضای مجازی، ناهنجاری‌های موجود، مسئولیت ناپذیری و قانون گریزی باید در جایگاه خود توسط جامعه شناسان، دانشمندان علوم اجتماعی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و حتما مفید خواهد بود.


پایان نامه‌های دانشگاهی به حوزه عمل بیایند
حجت الاسلام رئیسی در بخش دیگری گفت: هیچ دستگاهی را در کشور نمی‌شناسم مگر اینکه وظیفه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب را در جامعه عهده دار باشد.
وی افزود: اگر دستگاه‌های اقتصادی، تصمیم سازی و تصمیم گیری درستی در حوزه مسائل اقتصادی نداشته باشند به میلیون‌ها چک بلامحل تبدیل می‌شود که یک بخش آن به دستگاه قضایی وارد و بخشی دیگر به بحران اجتماعی، اقتصادی و مشکل در بازار تبدیل می‌شود.
رئیسی با اشاره به دستگاه‌هایی که نقش فرهنگسازی و الگوسازی را در جامعه برعهده دارند، به اهمیت بحث تربیت اشاره کرد و بیان داشت: آموزش و پرورش، صدا و سیما و دستگاه‌های فرهنگساز و تبلیغی از جمله نهاد‌های موثر در این حوزه هستند دستگاه‌های مجری و سیاستگذاران باید توجه کنند که همه سیاستگذاری‌ها و اقدامات با نگاه کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در جامعه باشد.
وی ادامه داد: قوه قضاییه در حوزه پیشگیری باید جلسات و نشست‌هایی را با همه کسانی که در این زمینه نقش دارند برگزار کند و نسبت به آنچه باید انجام شود، پیگیری و مطالباتی داشته باشد. طبیعی است در این صورت پرونده در دستگاه قضایی کاهش پیدا می‌کند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه پرونده طلاق باید کاهش پیدا کند، تصریح کرد: نهاد خانواده هرچه مستحکم‌تر باشد پرونده طلاق کاهش می‌یابد و اینجاست که دیدگاه‌های صاحب نظران بسیار مهم است.
وی با یادآوری این نکته که باید میزان تاثیر هر تصمیم سازی و تصمیم گیری در کاهش ناهنجاری‌ها بررسی شود، گفت: موضوعاتی از قبیل طلاق، حاشیه نشینی شهرها، اعتیاد و مسائل دیگری که به عنوان آسیب‌های از آن‌ها یاد می‌شود در همین رابطه است.


این میزان از آسیب‌های اجتماعی زیبنده نظام اسلامی نیست
وی با تاکید براینکه نظریه اسلامی و ایرانی در حوزه آسیب‌های اجتماعی بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: اقدامات بسیاری صورت گرفته و کار‌های بسیاری باید در این رابطه انجام گیرد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه به هیچ عنوان این میزان از آسیب‌های اجتماعی زیبنده نظام اسلامی نیست، تاکید کرد: مجموعه دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی باید دست به دست هم دهند و آسیب‌ها اجتماعی را در این رابطه به کمترین میزان برسانیم و همگان در این رابطه مسئولیت دارند.


باید تلاش کنیم آسیب‌ها در جامعه به حداقل ممکن برسد
حجت الاسلام رئیسی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم آسیب‌ها در جامعه به حداقل ممکن برسد تصریح کرد: در این رابطه نگاه به یک سازمان خاص، یک دستگاه خاص و به یک مجموعه خاص طبیعتا نگاه دقیقی نیست، بلکه باید به مجموعه دست اندرکاران در این رابطه پرداخت.
رئیس قوه قضاییه افزود: علی القاعده آنجایی که قدرت و امکانات در دست دارد مسئولیت بیشتری را عهده دار است، اینکه به دولت، دستگاه قضایی و مسئولان در حوزه‌های مختلف اشاره شد نگاه درستی است، کسانی که قدرت و توانایی بیشتر دارند باید نسبت به میزان تمکن و اختیاراتی که دارند در این رابطه کاملا پاسخگو باشند.
وی با بیان اینکه ناهنجاری‌های اجتماعی چه درحوزه کودکان، چه در حوزه نوجوانان و چه در رابطه با زنان تفاوتی نمی‌کند، گفت: در راستای وظیفه مهم پیشگیری از وقوع جرم و در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، رهبر معظم انقلاب اسلامی چند جلسه خودشان تشکیل دادند و همه مسئولان را بر این داشتند که باید در این رابطه حضور فعالی داشته باشند؛ دلیل این موضوع آن است که آسیب‌های اجتماعی امروز به هیچ عنوان زیبنده نظام اسلامی نیست و گزارشات مختلفی که از بخش‌های مختلف می‌رسد به هیچ عنوان زیبنده نیست.
وی بعضی از ناهنجاری‌های اجتماعی و بی عدالتی‌ها علل گریز از دین و ارزشها عنوان کرد و گفت : در این رابطه اول باید شاخص تعریف کنیم، حتما شاخص فرهنگ اسلامی، آموزه‌های اسلامی، فرهنگ ملی و تمدنی ماست و این موارد همه شاخص‌هایی است که مورد تایید همه است و خیلی روی این بحث‌ها جای بحث نیست، اما ببینیم که چگونه شده از این شاخص‌هایی که مورد اتفاق همه است فاصله گرفتیم و این‌ها به عنوان همان انحراف، کجی و آسیب تلقی شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: اینکه با این آسیب‌ها چگونه باید مواجه شد حتما می‌تواند نقش داشته باشد، در یک بخشی دیدم چند جوان گفتند از وقتی فلان اقدام شده ما شروع به نماز خواندن کردیم؛ اما این پرونده و کار چه ربطی به نماز خواندن دارد، خیلی ربط دارد؛ چرا که بسیاری از علل گریز از دین و ارزش‌ها می‌تواند بعضی از ناهنجاری‌های اجتماعی و بی عدالتی‌ها باشد.
وی با اشاره به تاکید دین بر عدالت اجتماعی، گفت: فقر را خداوند متعال نمی‌دهد و فقر محصول بی عدالتی‌های اجتماعی و اقتصادی است، هر گونه بی عدالتی اجتماعی و اقتصادی ممکن است موجب بسیاری از آسیب‌های اجتماعی شود و هر چه به قانون و بر اساس موازین شرعی و فرهنگ اسلامی عمل شود طبیعتا گرایش مردم به ارزش ها، دین و نظام بیشتر است و این کاملا مساله روشنی است.
رئیس قوه قضائیه از اساتید و فرهیختگان خواست که با نگاه به اینکه رفع نیاز‌های دستگاه‌ها را مورد توجه قرار دهند، نظریات و بحث‌های علمی داشته باشند و این نظریات و مباحث علمی را بسیار ارزشمند دانست و گفت: این نظریات باید به میدان عمل و اجرا آید و مسئولین در قوه قضاییه و کسانی که مسئولیت دارند در این رابطه باید ارتباط تنگاتنگ با دانشگاه داشته باشند.
حجت الاسلام رئیسی افزود: بحث آسیب‌های اجتماعی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است حتما باید این بحث‌ها استمرار و رفت و برگشت داشته باشد و ما شما را در جریان کیس‌ها قرار دهیم و متناسب با کیس‌ها بحث کنیم و پیشنهاد‌های عملیاتی و اجرایی ارائه نمایید تا مجموعا برون رفتی از شرایط و وضعیت موجود ایجاد شود.
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه شماری از فعالان حوزه آسیب‌های اجتماعی دیدگاه‌های خود را در این زمینه مطرح کردند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.