×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۱۸ آبان , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از ایلنا، محمود حجتی در چهارمین جشنواره معرفی ارقام جدید گیاهی با انتقاد شدید از نحوه عملکرد سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی گفت: امسال این سازمان ۵۱ رقم گیاهی را معرفی کرده است که با توجه به ظرفیت بالای علمی کشور قابل توجه نیست.

وی ادامه داد: تمام کشورهای دنیا حفظ امنیت غذایی را از اولویت‌های مهم خود قرار می‌دهند و این مهم بدون توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کشورشان است.

حجتی با اشاره به نحوه عملکرد اروپا و آمریکا در حفظ امنیت غذایی خود افزود: این کشورها با هیچ یک از مشکلات ما مانند تحریم و انتقال پول برای تامین نهاده‌ روبرو نیستند اما تولید محصولات کشاورزی و حفظ امنیت غذایی را در اولویت امور خود قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: کشور ژاپن نیز یک نمونه دیگر از کشورهای توسعه یافته است که به رغم قرار گرفتن در رتبه چهارم و تعهدات بین المللی برای مبادلات محصولات کشاورزی و همچنین محدودیت در زمین زراعی مرغوب در تولید برنج که اصلی‌ترین مواد غذایی آنها به شمار می‌رود میزان خودکفایی ۹۰ تا ۹۱ درصد است.   

حجتی در ادامه سخنان خود، پرداخت یارانه به بخش کشاورزی را از دیگر خدمات کشورها به بخش کشاورزی دانست و گفت: به طور مثال در همسایگی ما کشور ترکیه سالانه ۱۵ تا ۱۷ میلیارد دلار به بخش کشاورزی خود یارانه می‌دهد تا تضمینی برای حفظ امنیت غذایی داشته باشد.

برخی‌ها به جای توسعه تولید بر واردات تاکید دارند

به گفته وی متاسفانه در کشور ما برخی تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرانی وجود دارند که علیرغم اطلاع از این واقعیت واردات را به جای توسعه تولید مطرح می‌کنند.

حجتی با تاکید بر اینکه مبنای این افراد قیمت دلار در کشور است افزود: دولت با زحمت دلار را پایین نگه داشته و اگر محصولی با قیمت واقعی دلار وارد کشور شود قیمت آن قابل مقایسه با قیمت محصولات تولید داخل نیست اما آنها بدون توجه به این واقعیت و بررسی تمام زوایای تولید، دم از واردات می‌زنند.

ممنوعیت صادرات و سرکوب قیمت موجب نوسان بازار شده است

وی اظهار کرد: از دیگر مشکلات ما در محصولات کشاورزی اجرای ممنوعیت صادرات و سرکوب قیمت است که موجب نوسان بازار شده و همیشه مورد اعتراض ما بوده است.

وی تعیین عوارض صادراتی مناسب به جای ممنوعیت را از مواردی دانست که می‌تواند مشکلات نوسانات بازار و افزایش قیمت را مرتفع کند.

وزیر جهاد کشاورزی برخورد آمریکا در حوزه غذا و دارو را مورد اشاره قرار داد و گفت: آنها مدعی هستند که در حوزه غذا و دارو ایران را تحریم نکردند اما در عمل با مسدود کردن راه‌های مبادلات ارزی و همچنین برخی از نهادها، تحریم را در حوزه غذا و دارو اعمال می‌کنند که موجب افزایش هزینه مواد غذایی برای ما شده است.

به رغم تحریم‌ها، مشکلی در تامین مواد غذایی نداریم

حجتی ادامه داد: به رغم تمام محدودیت‌ها و فشارهای کشور آمریکا هیچ مشکلی در تامین و عرضه مواد غذایی نداریم و هم اکنون سه میلیون تن کالای اساسی در بنادر وجود دارند که آماده تخلیه و عرضه در کشور است.

وی همچنین تامین نهاده‌های دامی بیش از نیاز کشور را از موارد دیگری برشمرد که در شرایط سخت تحریم امنیت غذایی ما را تضمین می‌کند.

حجتی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد تند از رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: بارها نسبت به روش‌هایی که این سازمان در پیش گرفته است تذکر داده‌ام و لازم می‌بینم که این سازمان روش‌های خود را هر چه سریع‌تر تغییر دهد.

حجتی از رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خواست پول را ملاک قراردادها با بخش خصوصی و انجام تحقیقات قرار ندهد.

وی خطاب به رئیس سازمان تحقیقات گفت: پولی که شما در قراردادها از بخش خصوصی دریافت می‌کنید در برابر پولی که دولت به شما می‌دهد عددی نیست و ارزش مشارکت بخش خصوصی بسیار بیشتر از این پول‌ها است.

حجتی ادامه داد: شما موظف هستید که به محققین و فعالین این حوزه اعلام کنید که تمام امکانات ما در اختیار آنها است و آنها می‌توانند نتیجه کارشان را به ما بفروشند یا خود آن را در بازار عرضه کنند. 

وی با تاکید بر اینکه از شما می‌خواهم از تنگ‌نظری دست بردارید این سوال را مطرح کرد که آیا ظرفیت علمی کشور همین قدر است که امسال تنها ۵۱ رقم گونه گیاهی جدید معرفی شود؟

در تحقیقات از تجربه سایر کشورها استفاده شود

حجتی با تاکید بر اینکه به جای اینکه هر تحقیقی را بارها از صفر آغاز کنید تجربیات دنیا را به کار ببرید گفت: این مسیری که ما در حال طی کردن آن هستیم قبلا طی شده و ما می‌توانیم از تجربیات سایر کشورها به ویژه آنهایی که در این زمینه موفق بودند استفاده کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی تعامل با دنیا در زمینه تحقیقات به صورت مستقیم و غیرمستقیم را شرط پیشرفت در این حوزه دانست.

حجتی یادآور شد: بارها پیش آمده محققی در یک شهر کاری را شروع و نیمه رها کرده و محقق دیگر در شهر دیگر آن کار را از صفر آغاز کرده در حالی که می‌توانست کار محقق قبلی را ادامه دهد. 

وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: باید از همه ظرفیت‌ها برای انتقال دانش به بخش کشاورزی استفاده کنیم و در این زمینه می‌توان از محققان داخلی کشور در بخش خصوصی و همچنین محققان خارجی کمک گرفت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.