×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۱۶ آبان , ۱۴۰۳
آزادی ۱۲۰۰ نفر از بازداشت‌شدگان اخیر/ در پرونده شهید عجمیان برای ۵ نفر حکم اعدام صادر شد

مسعود ستایشی در نشست خبری امروز درباره گرامی داشت ۱۶ آذرماه گفت: روز دانشجو روز مبارکی است و روزی برای یادآوری استکبارستیزی و ایستادگی دانشجویان در برابر امریکای جهانخوار است و امریکا امروز مظهر سلطه طلبی و دسیسه چینی و خدعه و نیرنگ علیه ملت‌های آزاده و مترقی و ملت بزرگ ایران است. راه اندازی متعدد کودتا و اغتشاش و آشوب برای حذف مردم سالاری و جاسوسی و کشتن انسان‌های بی گناه از جمله صفحات پرونده سیاه امریکا است که دانشجویان در روز ۱۶ آذرماه قیام کرده و همه ساله آن را ادامه می‌دهند.

وی افزود:  نگاه قوه قصاییه ایجاد آرامش و آسایش و دوستی و صمیمیت بین آحاد جامعه است. نگاه این بود آن‌هایی که متنبه شدند و توبه کردند و پشیمان بودند به دامان خانواده برگردند. دستور رییس قوه قضاییه براین بود آن‌هایی که نقش لیدری در اغتشاشات اخیر را نداشتند و صدمه‌ای به جان و مال و ناموس مردم نزدند با تمهیدات قانونی موجبات آزادی شان فراهم شود که پس از دستور رییس قوه قضاییه نزدیک به ۱۲۰۰ نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند.

وی تاکید کرد: تلاش دشمن در تحریم ورزش و یا فوتبال کشور و تصاحب فرزندان عزیز این کشور تلاشی نافرجام و ناکام و شکست خورده است و ریاست قوه قضاییه بر این مهم تاکید دارند که این آزادی‌ها به معنای چشم پوشی کامل از اقدامات برخی آشوب گران نبوده و به معنی این نیست که رسیدگی به این پرونده‌ها صورت نگرفته است بلکه به کل پرونده‌ها با مداقه و تمسک به موازین شرعی رسیدگی خواهد شد.

وی درباره شایعه پراکنی در فضای عمومی گفت: دستگاه قضایی اقدامات موثری در این جهت انجام داده است و افراد نسبت به ادعا‌هایی که دارند باید سند بیاورند. شایعه پراکنی در فضای عمومی قابل پذیرش نیست. قوه قضاییه نسبت به از دست رفتن ۲۰۰ شهروند کشور که به خاطر ادعا‌های بی پایه از بین رفتند به شدت حساس بوده و مطمئن باشید خون‌های ریخته شده پایمال نمی‌شود و کسانی که صدمه دیده اند، قوه قضاییه آن را مورد به مورد مطالبه خواهد کرد و مسببان این آشوب‌ها را هرگز رها نخواهد کرد.

قوه قضائیه میان معترض و اغتشاشگر تفاوت قائل است

ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کسانی که در حوادث اخیر در زندان هستند معترض‌اند یا اغتشاشگر؟ گفت: معترض با آشوبگر و آشوب طلب فرق دارد و در چندین مرحله این افراد را مشخص کردیم و در طبقه بندی‌ها بر آن تاکید کردیم. نظام جمهوری اسلامی برای معترضان احترام قائل است و صرفا برای اعتراضات فردی را بازداشت نکردیم و هیچ گونه بازداشتی برای آن‌ها صادر نشده، اما برخی برای تحقیقات تحت قرار تامینی آزاد شدند و ما فقط با اغتشاشگرانی که به جان و مال و ناموس و اموال عمومی و دولتی معترض شدند و اقدام علیه امنیت کشور داشتند کار داشتیم و برخی از آن‌ها در بازداشتند. نگاه ما این است که با سرعت و دقت این‌ها را در مرحله رسیدگی تعیین تکلیف کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: آنچه که در حوزه رسانه مشخص است این است که رسانه‌های بیگانه همواره دنبال آشوب میدانی و انحراف افکار عمومی در کشور هستند و می‌خواهند اختلال ایجاد کنند و برهم بزنند. کسانی که این کار‌ها را انجام می‌دهند صلاحیت طرح ادعا و اظهار نظر را ندارند. این افراد حق بیان در مورد روند‌های قانونی را ندارند اینکه رسانه‌های تروریست پرور که میدان دار قتل و تعرض هستند برای حمایت از افراد فریب خورده و وابسته پیش قدم می‌شوند، جای تعجب نیست.

ستایشی ادامه داد: کسانی که امنیت مردم را به مخاطره می‌اندازند و به جان و مال مردم تعرض می‌کنند با تمسک به سلاح سرد و گرم، اغتشاش را ترویج می‌کنند، از پیاده نظام خود حمایت می‌کنند و ما باید دشمن شناسی خود را قوی کنیم. آیا کسی که دست به تحریق و تخریب می‌زند و هزاران میلیارد ضرر به اموال عمومی می‌زند، معترض هستند؟ اگر این‌ها معترض هستند پس تروریست چه کسی هست.

تعدادی از اتباع بیگانه در اغتشاشات اخیر بازداشت شدند

ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد بازداشت اتباع بیگانه در اغتشاشات اخیر گفت: تعدادی از اتباع در اغتشاشات اخیر دستگیر شدند. اتهامشان اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی بوده و برخی از آنها با قرارهای نهایی لازم در مرحله دادسرا  آزاد شدند و برخی نیز پرونده شان جریان دارد.

ستایشی یادآور شد: در رسیدگی به پرونده اتباع  مجموعه‌ای در امور بین الملل و نیز اداره‌ای در دادستانی کل کشور تحت عنوان اداره بین الملل داریم‌ و  این دو اداره به علاوه سایر مبادی در این خصوص اقداماتی را به صورت منسجم انجام می دهند و این پرونده‌ها را مورد بررسی قرار دادند. همچنین در حوزه معاونت بین الملل و حقوق بشر هم کمیته ویژه‌ای با مشارکت دادستانی تهران و ضابطین خاص که در این مورد ذی مدخل هستند، مأموریت جهت انجام تحقیقات را دارند.

۵ نفر در پرونده شهید عجمیان به اعدام محکوم شدند

مسعود ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در روزهای اخیر در استان البرز شاهد برپایی دادگاه جمعی از اغتشاشگران کرج که عاملان شهادت شهید روح الله عجمیان بودیم، رئیس قوه قضائیه هم روز گذشته در جمع مسئولان عالی قضائی اعلام کرد که به زودی رأی این دادگاه اعلام‌می شود، آیا این حکم صادر شده است؟ گفت: به استناد مدارکی که موجود هست اهتمام بر این بوده که در کوتاه‌ترین زمان ممکن متعاقب موازین قانونی و با دقت لازم رسیدگی به پرونده اغتشاش گران انجام شود.

وی افزود: روال رسیدگی به پرونده مشهد که دو نفر در آن به فیض شهادت نائل آمدند و پرونده اصفهان و کرج هم بر همین منوال است.

ستایشی ادامه داد: ۱۲ آبان روز خوبی نبود در ۴۲ سال کار خودم، بابت شنیدن خبر حادثه کرج بسیار متأثر شدم. افعال بسیار زشتی نسبت به مردم در آن روز صورت پذیرفت. تعدادی اغتشاش گر در آرامستان بهشت سکینه به بهانه چهلم درگذشت یکی از متوفیان اغتشاشات اخیر اقدام به بستن آزاد راه و ریختن نخاله‌های ساختمانی کردند.

وی با بیان اینکه این افراد عبور و مرور افراد را مختل کرده بودند گفت: در این حادثه اغتشاش گران مأموران را هم مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و در نهایت شهید سید روح الله عجمیان را مورد تعرض و ضرب و شتم قرار داده و مظلومانه این شهید را به شهادت رساندند.

ستایشی تصریح کرد: پس از این حادثه، پرونده‌ای در دادسرای جنایی در کرج تشکیل و بازپرس ویژه تعیین شد. در فیلم‌ها و مستندات این حادثه که منتشر شد، دیدیم که چند متهم داشت. دستوراتی بر این اساس برای شناسایی متهمان صادر شد و بنا بر پیگیری‌هایی که شخص رئیس قوه قضائیه داشت، فرایند شناسایی و دستگیری عوامل دخیل در جنایت با استفاده از ظرفیت ضابطین صورت گرفت و تحقیقات لازم انجام شد.

ستایشی با بیان اینکه تاکید شده بود که احکام باید قاطعانه و بازدارنده باشد گفت: در پی دستور رئیس قوه قضائیه، متهمان به ویژه متهمانی که با ضربات متعدد چاقو موجبات شهادت را ایجاد کردند و با استفاده از تمسک به پوشش‌های مختلف و با هدف اینکه شناسایی نشوند، متواری بودند به تدریج شناسایی و بازداشت شدند.

سخنگوی قوه قضائیه اظهارداشت: متهمان این پرونده‌ها بزن و برو نیست و باید پاسخ اقدامات خود را بدهند که دادند. پس از بازداشت متهمان اصلی در ۲۱ آبان ماه کیفرخواست پرونده صادر شد.

وی ادامه داد: در این پرونده در مجموع برای ۱۶ متهم قرار جلب دادرسی صادر و در ۹ آذر و کمتر از یک ماه پس از شهادت، جلسات دادگاه صالحه برای رسیدگی به اتهامات ۱۳ نفر و همزمان جلسات دادگاه کیفری یک استان البرز ویژه جرایم اطفال، با حضور متهمان و وکلایشان رسیدگی شد چرا که سه متهم ۱۷ سال سن داشتند.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص جزئیات حکم صادره گفت: پس از بررسی‌ها و در تاریخ ۱۴ اذر ماه و پس از یک ماه از جنایت احکام صادر شده است.

وی ادامه داد: این احکام با در نظر گرفتن بازدارندگی صادر شده است. بر اساس احکام صادره، برای ۵ متهم که اقدامات مؤثر از قبیل ایراد جرح به شهید با چاقو و ضرب و جرح با سنگ و کشاندن با بدن برهنه روی اسفالت منتهی به شهادت این شهید شدند، به اتهام افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور و حمله به مأمورین و جنایت علیه تمامیت جسمانی علیه افراد و ناامنی و شهادت مدافع امنیت شدند به اعدام و ۱۱ متهم از جمله سه جوان زیر ۱۷ سال با توجه به نقش آفرینی و میزان تأثیراتی که داشتند، به حبس‌های طویل المدت محکوم شدند.

وی افزود: احکام صادره غیر قطعی است.

‌صدور حکم برای طبری

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده طبری گفت: برای پرونده در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک حکم صادر شده است و کلیه اموال که مورد بحث بزه پولشویی است، ضبط و یک چهارم اموال هم به قیمت روز به عنوان جزای نقدی در نطر گرفته شده است‌.

آخرین وضعیت پرونده شهید فخری زاده

ستایشی در خصوص آخرین وضعیت پرونده شهید فخری زاده گفت: این پرونده ۱۵ متهم دارد که ۹ نفر از آنها به اتهام مشارکت در افساد فی الارض از طریق ترور دانشمند هسته‌ای ما و مشارکت در جاسوسی متهم هستند.

وی در رابطه با پرونده حبیب الله چعب هم گفت: اتهام این فرد هم افساد فی الارض است و این پرونده به زودی تعیین تکلیف شده و حکم صادر می‌شود.

ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده شارمهد گفت: اتهام این فرد افساد فی الارض از طریق طراحی و انجام اقدامات تروریستی است و به زودی حکم این پرونده هم صادر می‌شود.

مشوقین به حضور در آشوب‌ها تحت نظارت قضائی قرار دارند

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آزادی برخی از افراد در ایام برگزاری بازی‌های ایران در جام جهانی گفت: برخی افرادی که بازداشت شده بودند در شب قبل یا روز بازی سوم ایران در جام جهانی با تدابیر، تمهیدات و نظارتی که انجام شد، آزاد شدند.

وی ادامه داد: اتهام این افراد فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور بود اما به دلیل مطالب ابراز شده و تدابیر اتخاذ شده منجر به صدور قرار وثیقه شد و با نگرش رأفت اسلامی و ایجاد روحیه همدلی آزاد شدند.

ستایشی تصریح کرد: نظارت قضائی خاص برای افراد احضار شده و آنان که احضار شدند و مراجعه نکردند در نظر گرفته شده است و کسانی که اظهارات غیرمستند و بی‌مدرک و محرک و مشوق افکار عمومی برای شرکت در آشوب داشتند بدانند که تحت نظارت قضائی قرار دارند و اگر اقدامی انجام دهند مجدد فراخوانده خواهند شد و باید پاسخگو باشند.

قرار نهایی برای پرونده شهادت سپهبد سردار سلیمانی در شرف صدور است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سال گذشته نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به خسارت ناشی از شهادت سردار سلیمانی در شعبه ۵۵ دادگاه عمومی و حقوقی تهران برگزار شد، اما تاکنون رایی در این رابطه صادر نشده است و اینکه چه زمانی رای این دادگاه صادر خواهد شد؟ گفت: شهادت این شهید عزیز در دو محور حقوقی و کیفری مورد بررسی قرار گرفت. در رابطه با جنبه کیفری، با توجه به اینکه شرایط آن حوزه ارتباطات بین المللی نیز است، در دادسرای ناحیه عمومی انقلاب تهران ویژه امور بین الملل رسیدگی می‌شود، پرونده مورد رسیدگی واقع شده است و قرار نهایی برای این پرونده در شرف صدور است.

ستایشی ادامه داد: نسبت به اینکه وزارت خارجه در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است باید از ظرفیت‌های کنوانسیون ۱۹۷۳ برابر مصوبه شورای عالی امنیت ملی برخوردار شویم و وزارت امور خارجه نیز نهایت تلاششان را برای بهره مندی از این ظرفیت داشتند. با حافظ منافع ایران در سوئیس مکاتباتی را انجام دادند که این اقدامات در جهت نهایی شدن موضوع و رسیدن به هدف موثر است. در رابطه با شعبه ۵۵ اقدامات درحال رسیدگی است و با توجه به حساسیت‌های موجود این اقدام با دقت و سرعت و نظارت رئیس کل دادگستری استان تهران در حال انجام است و به محض وصول نتیجه، موارد به سمع و نظر مردم خواهد رسید.

حجاب موضوعی فراقوه ای است

وی در پاسخ به سوالی در خصوص برخی اظهارنظرها از جمله اظهار نظر دادستان کل کشور و برخی از نمایندگان مجلس در رابطه با تعطیلی گشت ارشاد و نظر قوه قضائیه در رابطه با حجاب گفت: بحث حجاب بحث یک قوه نیست و فرا قوه‌ای محسوب می‌شود و سه قوه باید بیایند و نشست برگزار کنند، کارشناسانه تصمیم گرفته شود و در نهایت ابلاغ شود.

ستایشی گفت: در سه قوه این جلسات کارشناسی برقرار است و کارشناسان قوه قضائیه در این کارگروه‌ها حضور دارند و در راستای بررسی راهکارهای حجاب و عفاف مواردی هم از سوی دادستانی کل به مبادی ذیربط ارائه شده است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: اما باید توجه داشت حجاب مسئله مورد پذیرش از سوی آحاد جامعه است و بحث حجاب بحث دارای پیشینه است و اعتقاد داریم باید با همفکری و خرد جمعی و به صورت یکپارچه از ارزش‌های خودمان صیانت کنیم و نسبت به این ارزش‌ها حساسیت به خرج بدهیم.

رسیدگی به پرونده اغتشاشگران با سرعت توأم با دقت

ستایشی در رابطه با سوالی در خصوص احکام تأیید شده برخی اغتشاشگران اخیر گفت: بر اساس تأکیدات رئیس قوه قضائیه و دستورالعمل‌های صادره از ناحیه دادستانی کل کشور، تشکیل شعب خاص بازپرسی از قضات باسابقه استفاده شده و تحقیقات به صورت شبانه روزی انجام شده است.

وی افزود: عمده پرونده‌های مهم منتهی به صدور کیفرخواست شده و به دادگاه ارسال شده است و در رابطه با دادگاه هم باید گفت که قاضی دادگاه با توجه به مفاد کیفرخواست و ابعاد پرونده و جامع نکات مطروحه در پرونده، مبادرت به گرفتن تصمیم می‌کند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: این تشخیص، تشخیص قاضی است. اما باید گفت که سرعت توأم با دقت برای ما مهم است و تلاش داریم کلیه پرونده‌ها با توجه به دو مؤلفه، تعیین تکلیف شود و توصیه قوه قضائیه به دادگاه صالحه این است که کسانی که واجد رأفت هستند، مد نظر قرار دهند و در بعد از صدور رأی تأسیسات ارفاقی را هم لحاظ کنند.

وی ادامه داد: در رابطه با مسببان حوادث هم اعتقاد ما این است که تنبیه و بازدارندگی باید متناسب با جرم و عبرت آموز باشد.

ستایشی در خصوص احتمال صدور مجازات‌های جایگزین حبس برای بازداشتی‌های حوادث اخیر گفت: قانون به طور خاص برای این موارد تصمیم گیری کرده است.

صدور هفت حکم اعدام برای اغتشاشگران

ستایشی در خصوص پرونده‌های مربوط به محاربه در اغتشاشات اخیر گفت: تا این لحظه ۷ نفر در حکم محاربه و افساد فی الارض محکومیت بدوی دریافت کردند.

وی ادامه داد: اگر این افراد اعتراض به رأی داشته باشند حسب مورد قابلیت فرجام خواهی در دیوان عالی کشور دارند. برخی از پرونده‌ها هم اعاده شده است.

بازداشت یک نفر در رابطه با بولتن های منتشر شده

ستایشی همچنین در پاسخ به سوالی مرتبط با بحث انتشار بولتن‌هایی به نام خبرگزاری فارس گفت: چیزی که بتوان بولتن‌های منتشر شده در فضای مجازی را ارتباط داد یا ارتباطش با خبرگزاری و ساختار و سازمان خبرگزاری فارس مشخص باشد دریافت نشده است.

وی ادامه داد: یکی از افراد شاخص این خبرگزاری اقداماتی را صورت می داده است و اخبار و اطلاعاتی را آشکار و نهان بدون سند و مدرک و بدون صحت سنجی و بدون کسب اطلاع درست جمع اوری کرده است.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: ما چیزی که دریافت کنیم مربوط به خبرگزاری فارس و مربوط به مجموعه ارزشی سپاه پاسداران باشد را پیدا نکردیم.

وی افزود: فردی در این زمینه که مرتکب این اقدام و عمل شده و به موجب قرار صادره در بازداشت است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.