×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
آغاز ارائه خدمات خانگی ۵G توسط مبین نت

مبین نت آغازگر خدمات خانگی ۵G

وزیر ارتباطات در این مراسم ضمن اشاره به اینکه مبین‌نت اولین شرکت عرضه کننده این خدمات خواهد بود، عنوان کرد که اولین مجموعه کاری این شرکت در زمینه ۵G خانگی در تهران افتتاح و در سال آینده نقاط بیشتری پوشش داده می‌شود. او حرکت جدید این شرکت برای خدمت‌رسانی به مردم را به این شرکت تبریک گفت و عنوان کرد که شرکت‌های خدمات دهنده و وزارت ارتباطات باید به نیاز مردم و بازار توجه کرده و متناسب با آن خدمات خود را گسترش دهند.

او با اشاره به نیاز مردم به پهنای باند و شرایطی که کرونا در کشور رقم زده، به اشتباهات رخ داده در واگذاری مخابرات بار دیگر تأکید کرد که موجب ایجاد برخی انحصارها شده است. جهرمی به واگذاری داکت‌ها و سیم مسی به مخابرات اشاره کرد که جزء اموال مردم هستند و عنوان کرد که مخابرات سودهای ناشی از درآمد سالانه‌اش را به‌عنوان اقساط به دولت پرداخت کرد و سرمایه‌گذاری نکرد.

جهرمی در سخنان خود اعلام کرد که کمیت ارائه خدمات پهنای باند خانگی در کشور می‌لنگد و برای این مشکل راهکارهایی مانند ۵G FWA، یعنی استفاده از ۵G برای اینترنت خانگی وجود دارد. او در توضیح بیشتر این موضوع گفت:

“اگر یک سایت ۴G با پهنای باند ۱۰۰ مگابیت‌برثانیه و ۴۰ مگاهرتز فرکانس، یک دکل برای کاربرانش عرضه کند، تست‌های ۵G می‌تواند سه گیگابایت‌برثانیه عرضه کند، یعنی حتی تا ۳۰ برابر کیفیت روی یک پهنای باند فرکانسی محدود، ظرفیت را بالا می‌برد. مفهومش البته این نیست که می‌توانید روی گوشی‌تان سرعت سه گیگابیت دریافت کنید، چون این ظرفیت به تعداد کاربران تقسیم‌ می‌شود، اما ارائه ۱۰۰ مگابیت ظرفیت شبکه با ارائه ۳ گیگابیت ظرفیت برای ۲۰۰ مشترک تفاوت زیادی دارد.”

آذری جهرمی با بیان اینکه ارتقای ظرفیت شبکه بستگی به پهنای باند فرکانسی که اختصاص داده شده، می‌تواند به صورت موبایل یا خانگی باشد، اظهار کرد: استراتژی ما این بود که برای برون‌رفت از شرایط فعلی مخابرات و محدودیت در ارائه خدمات خانگی، به شرکت‌های FWA ثابت مجوز دهیم که عنوان برنامه آنها WTTX است، برای اینکه حرکت کنند به این سمت که خدماتشان را ببرند روی نسل پنج و پهنای باند بیشتری روی اینترنت خانگی ارائه دهند. یکی از اولین شرکت‌هایی که این پروانه را حدود هفت ماه پیش از ما گرفت و از مجموع شرکت‌هایی که مجوز WTTX گرفتند، مبین‌نت بود اولین شرکتی بود که در این مسیر قدم برداشت.

تولید مودم ۵G در کشور آغاز شده است

وی به اشاره به راه‌اندازی اولین سایت ۵G FWA در مبین‌نت، بیان کرد: اکنون دو چالش عمده در پیش دارید. اولین چالش قیمت مودم است. هر تکنولوژی جدید در ابتدای حضور، قیمتش بالاست. برای اینکه همیشه این قیمت بالا نماند و مصرف بالا رود و قیمت کاهش یابد،‌ ما به‌نوبه خود تولید مودم ۵G در ایران را تسهیل کردیم و شرکت اتصال صنعت میانه تولید مودم ۵G‌ را آغاز کرده است و اولین نمونه آن برای گرفتن تایید سازمان تنظیم مقررات و ارائه به بازار، ارسال شده است. بنابراین ما در این عرصه تولید داخل خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کاربر و مصرف‌کننده توان اقتصادی ندارد، افزود: وظیفه مبین‌نت فقط توسعه تکونولوژی نیست، بلکه باید برای مصرف‌کننده هم راه‌حل داشته باشد. همانطور که تامین‌کنننده تجهیزات توسعه شبکه از وندورها بودجه می‌گیرد، شما هم باید از اپراتورها بودجه بگیرید. سهام‌دار عمده مبین‌نت همراه اول است و این مجموعه سهامدار بخشی از بانک‌هاست. یک خط اعتباری بگیرید و از ظرفیت دولت الکترونیک هم استفاده کنید، هر مشتری که درخوست مودم می‌دهد، بتواند مودم را قسطی تحویل بگیرد و ۲۰ ماهه پرداخت کند هم به سود منابع بانکی است و هم به مصرف‌کننده برای تامین تجهیزات فشار نمی‌آید.

آذری جهرمی مشکل دوم را هزینه سرمایه‌گذاری و عمدتا در احداث سایت دانست و بیان کرد: البته همراه اول بزرگ‌ترین شبکه‌های کشور در حوزه ارتباطات از جمله دکل را در اختیار دارد و شما به تفاهم رسیدید و می‌توانید برای اشتراک سایت اقدام کنید. حوزه سوم جذب مشترک است. با FCPها برای شبکه ۵G صحبت کنید. شرکت‌ها و مشترکان از خدمات مخابرات ناراضی‌اند و می‌توانید به یک مدل B2B برسید. همانطور که شرکت‌ها سیم مسی مخابرات را اجاره می‌کنند، می‌توانند ظرفیت شمارا اجاره کنند و برایتان مشتری بیاورند. همانطور که شما چون توسعه سرمایه‌گذاری توجیه‌پذیر نبوده، از شبکه همراه اول استفاده می‌کنید. بنابراین تفاهمات را روی شبکه ۵G FWA با FCP‌ها تامین کنید.

وی با اشاره به آغاز تجاری‌سازی ارائه خدمات ۵G‌ اظهار کرد: از امروز خبرگزاری ایرنا و مجموعه شهرداری به‌صورت‌نمادین از این خدمات در مدل تجاری استفاده می‌کنند. انتقال تصاویر با پهنای باند و کیفیت بالا از درخواست‌هایی است که ما باید برایش در مدل تجاری زیرساخت فراهم کنیم، برای شهرداری، نیروی انتظامی، کسب‌وکارها و این کار را شما می‌توانند انجام دهید.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تجهیزات ۵G در لبه تکنولوژی هستند و ما هم در کشور توانمندی داریم، گفت: حرکتی در کشور شروع شده که تولیدکنندگان داخلی تولید اجزای مختلف مورد نیاز برای ۵G را شروع کردند، چون هنوز زمان برای فراگیر شدن این فناوری هست و ما آزمایشگاه دایر کردیم و امکان آزمودن برای بخش تولید را به وجود آوردیم. بنابراین تلاش کنید در تجهیزاتتان از حداکثر ظرفیت داخلی استفاده کنید و سراغ مودم‌های خارجی نروید تا این صنعت هم در کشور توسعه پیدا کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.