به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، آیین افتتاح بیش از ۶هزار و ۷۵۰ طرح عمرانی و ۲۶ هزار و ۵۱۲ طرح اشتغال روستایی وعشایری عصر دوشنبه (۱۴ مهرماه) با ارتباط تصویری حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری آغاز شد.
برای اجرای این ۳۳ هزار و ۲۶۲ طرح، ۷ هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است که پیشبینی میشود با بهرهبرداری این طرحها، ۷۹ هزار و ۳۰۰ فرصت اشتغال پایدار مستقیم ایجاد شود.
در بیستوهفتمین هفته افتتاح طرحهای مهم ملی کشور، ۱۱۲ طرح عمران روستایی، ۹۱۳ طرح آموزشی، یک هزار و ۱۳ طرح ارتباطی، ۷۱ هزار و ۳۴۱ طرح مسکن روستایی، ۳۱۳ طرح بهداشتی، ۶۲۵ طرح عشایری، ۲۹۲ طرح گازرسانی، ۱۵۰طرح بق رسانی، ۱۱۳ طرح ورزشی، ۶۷۴ طرح ورزشی و ۶۷۴ طرح راه روستایی و بیش از ۲۶ هزار و ۵۰۰ اشتغالزایی با دستور رییس جمهوری به بهره برداری میرسد.
به گزارش ایرنا، بهرهبرداری از بیش از ۳۳ هزار طرح روستایی و عشایری با محوریت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و همکاری وزارتخانههای تعاون، کارو رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، راهوشهرسازی، نیرو که کار ویژهای در مناطق روستایی و عشایری داشتند، همچنین نهادهای حاکمیتی کشور مثل کمیته امداد حضرت امام، ستاد اجرایی فرمان امام، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برنامه ریزی و عملیاتی شده است.
پانزدهم مهر روز «روستا و عشایر» است؛ حدود ۲۶ درصد از جمعیت کشور در روستاها ساکن هستن؛ ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۲۳ هزار روستا زیر ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد. جمعیت روستایی ۲۰ خانوار کمتر از ۳ درصد جمعیت روستایی است یعنی بیش از ۹۷ درصد جمعیت کشور در روستاهای بالای ۲۰ خانوار ساکن هستند.
در حال حاضر ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی به شبکه سراسری برق متصل هستند و در حوزه آب آشامیدنی سالم و شبکه لوله کشی ۹۰ درصد روستاها به شبکه آبرسانی متصل هستند. همچنین در مدیریت امور روستا ۹۵ درصد روستاهای کشور دارای مدیریت دهیاری هستند که اعتبارات خوبی هم در این حوزه پیش بینی شده است.
حدود ۹۴ درصد روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و اینترنت دارند. این در حالی است که تا پیش از آغاز به کار دولت تدبیر و امید این میزان کمتر از ۲۰ درصد بوده است. همچنین حدود ۹۶ درصد روستاها از خدمات خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت بهرهمند هستند. ۹۰ درصد روستاهای کشور دارای مدرسه هستند که مدارس سازه های قدیمی دارند در حال بازسازی و نوسازی هستند.
در حوزه گازرسانی روستایی بیش از ۸۸ درصد روستاهای کشور به شبکه گازرسانی متصل شده اند. این در حالیست که تا قبل از دولت تدبیر و امید این میزان ۱۵ درصد بوده که با توجهی که دولت داشته گازرسانی ۷۰ درصد افزایش داشته است، گازرسانی به بیش از ۸۸ درصد روستای کشور انجام شده و دولت تصمیم دارد تا پایان فعالیت خود این میزان را به ۱۰۰ درصد افزایش دهد تا روستای بدون گاز در کشور وجود نداشته باشد
اکنون حدود ۹۵ درصد راههای روستایی کشور آسفالت هستند و ۴۵ درصد خانههای روستایی مقاوم سازی شده اند. منابع سهم اشتغال روستایی از پنج درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است؛ تسهیلات نرخ بیکاری روستایی از ۸.۷ درصد به ۷.۳ درصد کاهش یافته که ۱.۴ درصد کاهش نرخ بیکاری روستایی را رقم زده است که تاثیرات خوبی در تثبیت جمعیت روستایی داشته است.
https://tejaratgardan.ir/?p=73080