×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
اثرات روحی و روانی کرونا در زنان بیشتر است

سوزان پیروان روز دوشنبه و همزمان با پنجمین روز از هفته ملی سلامت بانوان که به روز «زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید۱۹» نامگذاری شده، در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا با بیان اینکه اضطراب یا استرس، نوعی از پاسخ بدن به اتفاقات روزانه زندگی است، خاطرنشان کرد: این حالت در شرایطی ممکن است اثرات مثبتی داشته باشد اما اغلب اثرات آن منفی و مخرب است.
وی با تاکید بر اینکه این اثرات در همه جنبه‌های زندگی دیده می شود، یادآورشد: وقتی اضطراب حالت مزمن یا شدید پیدا کند، تطبیق پذیری با شرایط دچار مشکل می‌شود.
بانوان بیشتر دچار استرس می شوند یا مردان؟
 پیروان در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: اضطراب می‌تواند دلایل مختلفی از جمله مشکلات شغلی، مالی، خانوادگی یا سلامتی جسمی داشته باشد.
به گفته این متخصص زنان و زایمان، در زنان به دلیل داشتن ِمسوولیت‌های همزمان مثل مسوولیت خانواده، فرزندان، والدین در سنین پیری و مسوولیت شغلی حالت استرس بیشتر دیده می‌شود.
وی تاکید کرد: اضطراب می تواند بر سلامتی افراد اثر بگذارد و علت بیماری های قلبی، سردردهای میگرنی، چاقی، مشکلات گوارشی یا علائم وابسته به قاعدگی در زنان باشد.
همه گیری ویروس کرونا چگونه بر سلامتی روانی بانوان اثر می گذارد؟
عضو انجمن زنان و مامایی ایران با بیان اینکه همه گیری کووید۱۹ می‌تواند بر سلامتی روانی زنان، مردان و کودکان تاثیر بگذارد، خاطرنشان کرد: یک مطالعه علمی نشان داده که شدت این اختلال در بعضی از گروه ها بیشتر است؛ به خصوص در زنان و به خصوص در زنان جوان.
به گفته وی، ابتلا به کووید۱۹ در افراد پیر بیشتر است ولی اثرات روحی و روانی آن در زنان بیشتر دیده می‌شود.
پیروان درباره دلایل این تاثیرگذاری توضیح داد: باید در  نظر داشت که زنان به صورت سنتی افرادی حمایتگر هستند به این معنا که نگرانی زنان نسبت به مردان در صورت ابتلا یکی از افراد خانواده به این ویروس بیشتر است. ضمن اینکه نگران از دست دادن شغل به دلیل کم شدن ساعات کاری خود نیز هستند و همچنین مسئولیت خانه داری را نیز به عهده دارند و در نتیجه زمان کمتری برای استراحت و آسایش خود خواهند داشت.
این متخصص زنان و زایمان با تاکید بر اینکه زنان نسبت به مردان به دلیل درآمد کمتر،  بیشتر نگران این مساله هستند که در صورت ابتلا به بیماری نتوانند از خدمات درمانی به نحو مناسبی استفاده کنند، یادآور شد: زنان موجوداتی احساسی هستند و بیشتر تحت تأثیر استرس و اضطراب قرار می‌گیرند.
پیروان خاطرنشان کرد: به دلیل اضطراب از ابتلا به کرونا، تعداد بیشتری از زنان سفرهای خود را به دلیل همه گیری به تعویق انداخته یا شغل خود را رها کرده و خانه‌نشین شده‌اند.
وی با یادآوری اینکه شدت این اضطراب در زنانی که از قبل دچار مشکلات روحی و روانی بوده اند بیشتر است، تاکید کرد: مشکلات روحی و روانی شخص را دچار عوارض و ناتوانی می کند. این مشکلات می توانند اثرات طولانی مدتی بر سلامتی افراد داشته باشند.
زنان چگونه در زمان همه گیری کووید ۱۹ مراقب سلامتی روانی خود باشند؟
پیروان در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا به همه زنان کشور گفت: مراقبت از اطرافیان و اعضای خانواده لازم و ضروری است اما شما باید مراقب سلامتی روحی و روانی خود نیز باشید.
وی افزود: اگر در قرنطینه هستید، ارتباطات اجتماعی خود را از طریق تلفن یا تماس های ویدیویی با خانواده و دوستان خود برقرار نگه دارید.
عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تاکید بر اینکه برای مدتی از دیدن و شنیدن مطالب مربوط به همه گیری دوری کنید، توصیه کرد:  از بدن خود مراقبت کنید؛ ورزش منظم، تمرین های ذهن آگاهی، خواب مناسب و تغذیه سالم بسیار مفید هستند.
وی تاکید کرد: فعالیت یا کاری که مورد علاقه شماست را در این زمان شروع کنید؛ در چنین شرایطی می توانید به حفظ آرامش خود کمک کنید.
در تقویم رسمی کشور، از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه هفته ملی سلامت بانوان برگزار می شود که روزهای آن به ترتیب پنجشنبه ۲۴ مهرماه به «زنان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید۱۹»، جمعه۲۵ مهر روز «پاسداشت و تکریم بانوان فداکار کادر بهداشت و درمان به عنوان پیشتازان پیشگیری و درمان  کووید ۱۹»، شنبه۲۶ مهر به نام «شیوه زندگی سالم زنان و کووید ۱۹ با تاکید بر چاقی به عنوان  عامل وخامت کووید۱۹» نامگذاری شده است.
همچنین یکشنبه ۲۷مهر نیز روز «سلامت باروری زنان (روابط زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم) در همه گیری کووید۱۹»، دوشنبه ۲۸مهر روز «زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید۱۹»، سه شنبه ۲۹مهر روز «نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط در باره پیشگیری و درمان کووید۱۹» و چهارشنبه ۳۰مهر روز «پیشگیری از آسیبهای شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید۱۹» نامگذاری شده است.
گفت و گو از: فاطمه دهقان نیری

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.