اجرای پروژه‌های بهبود همراه با افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه

مجید ابوعطیوی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی با اشاره به عملکرد هفت ماهه حوزه بهره‌برداری فولاد هرمزگان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ شاهد دو دوره متفاوت بودیم؛ به این شکل که در دو ماه نخست امسال ۲۷رکورد تولیدی برای آهن‌ اسفنجی و تختال به ثبت رسید که مهم‌ترین آنها رکوردهای ماهیانه در فروردین و اردیبهشت بود. اما در ادامه مسیر تولید یعنی از نیمه نخست خرداد تا هفته اول مهرماه، شاهد شدیدترین محدودیت و قطعی برق برای صنعت فولاد کشور به ویژه برای فولاد هرمزگان بودیم.

وی افزود: قطعی برق به کاهش تولید تختال انجامید و تا پایان مهر ماه ۷۱۲ هزار تن تختال در فولاد هرمزگان تولید شد. با این حال، روند تولید آهن اسفنجی تا پایان مهرماه مثبت بود و به میزان یک‌میلیون و ۱۴۹ هزار تن آهن اسفنجی تولید شد که رشد ۹٫۷ درصدی را نسبت به سال پیش نشان می‌دهد و بالاترین رکورد ثبت شده شرکت طی هفت ماه سال از ابتدای تاسیس است.

تمرکز بر اجرای پروژه‌های بهبود و کاهش هزینه‌هاست

سرپرست معاونت بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان اولویت نخست این واحد را تمرکز بر اجرای پروژه‌های بهبود و کاهش هزینه‌ها عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین رویکرد ما در تمامی بخش‌ها اعم از تولید، انرژی و تعمیرات افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها بوده که خوشبختانه با همکاری و هماهنگی میان واحدها، نتایج بسیار خوبی حاصل شده است.

به گفته وی، افزایش تولید آهن اسفنجی به میزان ۱۰۰ هزار تن در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، کاهش بریک‌اوت‌ها در واحد ریخته‌گری از ۱۵ به ۴ عدد و انجام تعمیرات واحد فولادسازی با صرف ۱۲۵ هزار نفرساعت با نیروهای موجود از جمله دستاوردهای فولاد هرمزگان در ۷ ماهه امسال بوده است.

وی ادامه داد: دپو ۱۸۰هزار تن آهن اسفنجی در تابستان به منظور عدم خرید در زمان محدودیت‌های انرژی، عدم تعویض نسوز مدول B و انتقال آن به سال آینده، عدم تعمیرات سیستم آبرسانی و انجام تعمیرات سالیانه مدول‌ها به صورت سری افزایش ۵۱ هزارتنی تولید آهن اسفنجی را به ثبت رسانده است.

بومی‌سازی ۴۹ نوع قطعه و تجهیز
ابوعطیوی تصریح کرد: از دیگر اقدامات فولاد هرمزگان که صرفه‌جویی قابل قبولی را به همراه داشته می‌توان به تخلیه ۳۵۰ هزار تن گندله، تعمیر کمپرسور سانتریفیوژ بدون پیمانکار با همت همکاران واحد اکسیژن، افزایش ظرفیت ترانسفورماتور ساختمان management توسط واحد انرژی و تغییر متریال سیستم کولینگ SVC بوده است. همچنین بومی‌سازی ۴۹ نوع متریال در این مجموعه انجام شد صرفه‌جویی ارزی قابل توجهی را به ارمغان آورده است.

به گفته وی، بررسی و رفع مشکلات کیفیت تختال‌ها و ارسال آن‌ها، بازیابی ته‌پاتیل با افزایش تولید ۵۰۰۰ تن تختال، همچنین مصرف ۲۵ هزار تن آهن اسفنجی سوخته دپو شده از ابتدای راه‌اندازی تاکنون بهره‌وری و صرفه‌جویی هزینه و مواد اولیه خوبی را برای شرکت فولاد هرمزگان به همراه داشته است.

ابوعطیوی در پایان با بیان اینکه مجموع افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی خوبی از انجام پروژه‌های بهبود در سال جاری حاصل شده، تصریح کرد: با توجه به محدودیت‌های انرژی، به طور عمده روی افزایش بهره‌وری با اجرای پروژه‌های بهبود تمرکز خواهیم کرد و با توجه به استراتژی افزایش و تنوع در سبد محصولات، به دنبال نصب تجهیزات جدید برای تولید محصولات کیفی و ویژه خواهیم بود.

فتحنایی

Recent Posts

تقدیر سازمان ملی بهره‌وری از اجرای الگوی ارزیابی بهره‌وری در شرکت‌های اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی

سازمان ملی بهره‌وری در آیین رونمایی از کتاب «تأمین اجتماعی در مسیر بهره‌وری» که شامل…

4 ساعت ago

خبر خوب برای سهامداران پتروشیمی لردگان؛ کمپرسور دی اکسید کربن با موفقیت تست شد

هفته گذشته کارشناسان پتروشیمی لردگان برای تست نهایی کمپورسور دی اکسید کربن به چین سفر…

7 ساعت ago

برخورد سازمان بورس با نهادهایی که اوراق بدهی را با نرخ بالا معامله می‌کنند

حجت‌اله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، از برخورد سازمان بورس با نهادهایی که…

7 ساعت ago

راه‌اندازی بازار توافقی ارز اشتباه است/ هزینه‌های بی‌انضباطی مالی کشور را نباید مردم بپردازند

یک کارشناس اقتصادی گفت: معتقدم اجرای سیاست تک نرخی شدن ارز و راه‌اندازی بازار توافقی…

7 ساعت ago

افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه نیامده است

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت که گزارش کمیسیون تلفیق بودجه اواسط هفته آینده…

7 ساعت ago

حاشیه سود کچاد در میان بالاترین های فولادی

بر اساس گزارشهای منتشر شده از حاشیه سود خالص شرکت های بورسی در صورت های…

7 ساعت ago