به گزارش تجارت گردان به نقل از ایرنا، «جواد اوجی» امروز (جمعه) در مراسم آغاز به کار بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه نمایشگاه صنعت نفت میثاق سالانه فعالان داخلی و خارجی است، افزود: این نمایشگاه یکی از بزرگترین نمایشگاههای نفت جهان است.
وی ادامه داد: ترسیم برنامه صنعت نفت امکان برنامهریزی برای آینده را ایجاد خواهد کرد.
اوجی با اشاره به اینکه شعار نمایشگاه امسال، «صنعت نفت دانشبنیان؛ تولید ایرانی، صادرات جهانی» است، گفت: در این راستا اولویتها و دیدگاههای صنعت نفت ترسیم شده است.
وزیر نفت تاکید کرد: اولین مورد که جزو برنامههای اصلی وزارت نفت است، دانشبنیان کردن صنعت نفت و توجه به ساخت داخل است که در همه دنیا نیز صنعت نفت جهان محل توسعه بسیاری از فناوریهای جدید است.
حضور ۱۰۰ شرکت دانشبنیان در نمایشگاه نفت
وی ادامه داد: حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و پارک فناوری در این نمایشگاه نشان از جدیت وزارت نفت است.
اوجی با بیان اینکه انتخاب شعار سال به نام تولید دانشبنیان اشتغال آفرین نیز مسئولیت وزارت نفت را بیشتر کرده و این رویکرد شعاری نیست، گفت: وزارت نفت برنامه و احکام موردنیاز برای تولید دانشبنیان و اشتغالزایی در صنعت نفت را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه کرده که بهزودی به تصویب هیات وزیران میرسد و برنامه وسیعی برای افزایش تولید دانشبنیان کردن و اشتغال در دستور کار است.
وزیر نفت افزود: در دولت سیزدهم فراخوانی برای شرکتهای دانشبنیان منتشر شد که ۳۰۰ شرکت در این فراخوان در زمینههای اولویتدار و اشتغال آفرین مانند بهینهسازی، احیای چاههای کم بازده و توسعه زنجیره ارزش مشارکت کردند.
به گفته وی، تکمیل زیستبوم فناوری نفت به دنبال فعال کردن مراکز نوآوری در کنار دانشگاهها و توسعه پارکهای فناوری در دستور کار است.
اوجی ادامه داد: همچنین حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای ساخت بار اول با تمرکز بر کالاهای اساسی و پر مصرف صنعت نفت که وابستگی زیادی به واردات دارد نیز در حال انجام است.
وزیر نفت تاکید کرد: دومین اولویت و دیدگاه وزارت نفت توجه به سرمایهگذاری و توسعه در صنعت نفت است، زیرا تا سرمایهگذاری انجام نشود، بخشهای تولیدی پویا نخواهند شد و فضای کسبوکار بهبود نمییابد.
وی گفت: عدم تحقق منابع موردنیاز برای توسعه صنعت نفت در سالهای گذشته نهتنها باعث مخاطره در تولید نفت و گاز است، بلکه تهدیدی برای امنیت انرژی به شمار میرود؛ بنابراین سرمایهگذاری و توسعه در اولویت اصلی قرار دارد.
امضای ۵۰ قرارداد به ارزش ۱۶.۷ میلیارد دلار
اوجی ادامه داد: اگر بهموقع سرمایهگذاری انجام نشود با کسری تراز مصرف و تولید مواجه میشویم.
عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: برنامههایی در این زمینه تدوین شده است و در ۹ ماه دولت سیزدهم با بهرهگیری از توان هلدینگها، بانکها و شرکتهای بزرگ بینالمللی بالغبر ۵۰ قرارداد با ارزش ۱۶.۷ میلیارد دلار منعقد شد که اولویت این قراردادها توسعه میادین مشترک، جمعآوری گازها همراه، توسعه زنجیره ارزش و. بوده است.
وزیر نفت تاکید کرد: بر اساس سیاستهای دولت سیزدهم، ۴۸ طرح کلان و نیمه کلان در صنعت نفت با سرمایهگذاری ۱۳ میلیارد دلاری را تا پایان سال جاری تکمیل و به بهرهبرداری میرسانیم.
وی گفت: همچنین تا پایان سال ۲۵ طرح عظیم با سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد دلاری آغاز خواهد شد که در زمینه افزایش تولید، تامین امنیت انرژی، ایجاد اشتغال و تکمیل زنجیره ارزش هستند.
صنعت نفت در خط مقدم نبرد تحریمها است
اوجی با بیان اینکه صنعت نفت در خط مقدم نبرد تحریمها قرار داردُ اضافه کرد: در بخش بالادست توسعه میادین نفت و گاز و در پاییندست خطوط انتقال، ساخت پتروشیمیها و پتروپالایشگاهها با تنفس خوراک با هدف مقابله با تحریمها و دیپلماسی انرژی است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه با وجود تحریمها ظرفیت ساخت داخل در حال رشد است، گفت: این موضوع نشاندهنده شکست تحریم است و تحریم نتوانسته توسعه صنعت نفت را متوقف کند
وی با تاکید بر اینکه ایران ابتکار عمل را به دست گرفته است، افزود: در دولت سیزدهم توانستیم صادرات خود را افزایش دهیم و وزارت نفت به اذعان سازمان برنامهوبودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در ایفای تعهدات بهویژه در مورد صادرات نفت در بودجه ۱۴۰۰ موفق بوده است.
اوجی ادامه داد: حضور ۴۴ شرکت خارجی در این نمایشگاه جلوهای از دیپلماسی انرژی و تعاملات خارجی است. با فعال کردن دیپلماسی انرژی برای جذب سرمایه اقدامات خوبی صورت گرفته و با توجه به نیاز صنعت نفت از تمامی سرمایهگذاران کشورهای دوست و همسو استقبال میکنیم.
وزیر نفت بیان کرد: با توجه به بحران انرژی جهان در و افزایش چشمگیر تقاضا این سرمایهگذاری، سرمایهگذاری سودآوری خواهد بود.
وزیر نفت به بازگشت ایران به دیپلماسی انرژی منطقه با احیای سوآپ گاز اشاره کرد و افزود: امکان همکاری موثر با کشورهایی مانند کشورهای امریکای لاتین که تا پیش از این موردتوجه نبود در اختیار ایران قرار گرفته است.
به گفته وی، امکان در اختیار قرار گرفتن پالایشگاههای فرا سرزمینی و بازارهای جدید برای نفت و فراوردههای نفتی ایران ایجاد شده است.
اوجی تاکید کرد: هر زمان صنعت نفت در ایران به حرکت دربیاید چرخ همه صنایع به حرکت درمیآید و برای جوانان اشتغال و فرصت رشد ایجاد خواهد شد.