به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) خداداد غریب پور تاکید کرد: کارگروه طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس تاکنون آمار ۳۱ استان را دریافت کرده و یک هزار و ۱۶۰ معدن را مورد پایش استانی قرار گرفته است.
به گفته وی، اکنون ۳۴۵ راهکار کلینیکی برای احیای این معادن ارایه شده است.
تفاهمنامههای فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در بهمن ماه ۱۳۹۶ امضا شد که براساس آن در یک دوره پنج ساله تعداد ۵۰۰ معدن فعال میشود که سبب اشتغال ۲۵ هزار نفر خواهد شد.
بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، شمار معادن دارای مجوز بهره برداری کشور ۹ هزار و ۹۵۰ معدن است و اکنون حدود چهار هزار معدن غیرفعال در همه گروه ها وجود دارد که مشتمل بر ۹ درصد معادن فلزی، ۲۱ درصد معادن سنگ تزیینی، ۵۱ درصد معادن مصالح ساختمانی و ۱۵ درصد از سایر معادن مانند نسوزها و غیره می شود.
رییس هیات عامل سازمان ایمیدرو، سازماندهی و عملکرد طرح مزبور را مطلوب دانست و افزود: شرکت های بزرگ معدنی مانند چادرملو، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر و فولاد مبارکه در جلسات طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس حضور داشته باشند تا از سهم و نقش موثر خود در اجرای این طرح اطلاع داشته باشند.
انتظار می رود امسال تعداد ۱۵۰ معدن کوچک مقیاس فعال شود و امکان اشتغال سه هزار نفر را فراهم سازد.
ایران از لحاظ تنوع ذخایر با کشف ۶۸ نوع ماده معدنی در جایگاه دهم دنیا قرار دارد و با شناسایی بالغ بر ۶۰ میلیارد تن ذخیره که حدود ۴۰ میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است، در جایگاه پانزدهم جهان قرار دارد.
https://tejaratgardan.ir/?p=34892