گروه : اصناف و کشاورزی
به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، علی حسینی در گفتوگو با ایلنا با تاکید بر اینکه شرایط اقتصادی جهان پس از پایان شیوع همه گیر ویروس کرونا بحرانی خواهد بود، اظهار کرد: در این میان بازار برای محصولاتی که اولویت مصرف ندارند بدتر خواهد بود.
وی ادامه داد: این محصولات آسیب پذیرتر هستند و رکود برای بازار آینده آنها قابل پیش بینی است.
حسینی با بیان اینکه یکی از این محصولات زعفران است، افزود: زعفران در کشورهای هدف صادراتی بیش از هر چیز، مصرف صنعتی و دارویی دارد که تقاضا برای آن بیشک کاهش مییابد.
به گفته وی؛ تقاضا برای کالاها با اولویت دوم زمانی مناسب است که شرایط اقتصادی مناسب باشد.
حسینی با یادآوری اینکه عمدهترین مشتریان زعفران ایران اکنون از درگیرترین کشورها با ویروس کرونا هستند، گفت: اسپانیا و ایتالیا از عمدهتر مشتریان زعفران ایران هستند که اکنون بالاترین آمار ابتلا و شیوع ویروس کرونا را دارند به نحوی که آنها را وادار به توقف و تعطیلی بسیاری از بخشهای صنعتی کرده است.
وی ادامه داد: تنها توقف یکماه بخشهای صنعتی و تولیدی میتواند بر اقتصاد کشورها تاثیر منفی بزرگی بر جای بگذارد در حالی که تعطیلی چند ماهه با توجه به شدت شیوع و ابتلا به بیماری در این کشورها دور از ذهن نیست.
حسینی نتیجه این تعطیلیها را رکود اقتصادی بیسابقه در این کشورها پس از پایان یافتن بیماری دانست.
وی از دیگر مشتریان مهم خارجی زعفران ایرانی را چینیها عنوان کرد که اولین کشور درگیر با بیماری کووید -۱۹ بود.
حسینی شدت تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار زعفران ایرانی را تا جایی دانست که حتی قاچاق آن را نیز متوقف کرده است.
وی پیش بینی کرد: با شرایط پیش آمده در اقتصاد پس از کرونا قیمت زعفران احتمالا به قیمت دهه ۶۰ بازخواهد گشت.
حسینی قیمت هر کیلوگرم زعفران به صورت عمده در دهه ۶۰ تا ۷۰ را ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار عنوان کرد.
عضو شورای ملی زعفران تاکید کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا قیمت جهانی زعفران در بازارهای جهانی تا مرز یک هزار و ۱۰۰ دلار نیز رسیده بود.
به اعتقاد حسینی باید منتظر ضربه سنگینی بر بازار تمام محصولات کشاورزی پس از پایان شیوع جهانی ویروس کرونا بود، اما این ضربه برای برخی از محصولات مانند زعفران سنگینتر خواهد بود.
https://tejaratgardan.ir/?p=46653