×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
احداث بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور با سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه/ بیش از دو برابر شدن ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور با احداث این پروژه

محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در گفتگو با خبرنگار ایراسین اظهار کرد: آیین کلنگ‌زنی و آغاز ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات و با سرمایه‌گذاری گروه فولاد مبارکه پایان هفته جاری برگزار خواهد شد.
وی گفت: این نیروگاه در زیربنایی به وسعت ۱۲۰۰هکتار و در طول سه سال با استفاده از پیمانکاران داخلی ساخته می‌شود و تا پایان سال آینده حدود ۱۰۰ مگاوات از آن به بهره‌برداری می‌رسد.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: با توجه به اینکه فولاد مبارکه به دنبال توسعه صنعت سبز در کشور است، با برنامه‌ریزی‌های انجام شده احداث این نیروگاه می‌تواند از انتشار ۸۱۰ هزار تن دی‌اکسید کربن در سال جلوگیری کند. با توجه به شرایط آلودگی هوا در کشور، این روش بهترین گزینه جایگزین برای نیروگاه‌های با راندمان پایین بوده که بسیاری از کشورهای دنیا نیز به احداث چنین نیروگاه‌هایی روی آورده‌اند. با در نظر گرفتن ظرفیت این نیروگاه، ۳۵۰ میلیون متر مکعب گاز نیز در سال صرفه‌جویی می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: اجرای این پروژه اشتغال زایی مستقیم بیش از ۶۰۰ نفر را در زمان ساخت و ۷۰ نفر در زمان بهره‌برداری را به همراه خواهد داشت. همچنین با توجه به اینکه بسیاری از تجهیزات این نیروگاه از تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌شود شاهد اشتغال‌زایی غیرمستقیم و رونق صنعت برق کشور در حوزه تجدیدپذیر خواهیم بود.
طیب‌نیا تصریح کرد: هم‌اکنون ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کل کشور، حدود ۴۵۰ مگاوات است و این در حالی است که این پروژه به تنهایی ۶۰۰ مگاوات، انرژی تجدید پذیر به برق خورشیدی کشور اضافه می کند. که البته با توجه مطالعات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، امکان توسعه ظرفیت این نیروگاه تا ۱۰۰۰مگاوات نیز وجود دارد.
وی تأکید کرد: آیین آغاز به ساخت این نیروگاه در شرق اصفهان و با سرمایه‌گذاری اولیه ۳۵۰ میلیون یورو و با حضور معاون وزیر نیرو و برخی دیگر از مسئولین کشور انجام خواهد شد. البته این پروژه، تنها سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در این زمینه نیست و برای کاهش وابستگی به شبکه، نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه در حال احداث است که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشته و در سال آینده دو واحد گازی جمعاً به ظرفیت ۶۱۴ مگاوات وارد مدار می‌شود.

شایان ذکر است همزمان با کلنگ زنی این پروژه زیست محیطی ارزشمند توسط فولادمبارکه، با پیگیری مسئولین استانی اصفهان، کلنگ زنی و عملیات اجرایی ۴۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر دیگر نیز در استان اصفهان از جمله شهرستان های اصفهان، شاهین شهر، ورزنه، شهرضا، نجف آباد، نطنز، کاشان، تیران و کرون و دهاقان آغاز خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.