×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
اختصاص اعتبار ۸۰۰ میلیون دلاری برای خرید دکل و تجهیزات در شرکت ملی حفاری

به گزارش تجارت گردان به نقل از شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (یکشنبه، سوم تیرماه) در حاشیه نشست هیئت مدیره این شرکت، با قدردانی از تلاش‌ها درباره حذف نام شرکت ملی حفاری ایران از فهرست واگذاری به بخش خصوصی گفت: سرمایه‌گذاری در شرکت ملی حفاری ایران به‌دلیل محدودیت‌های قانونی، نزدیک به دو دهه به تعویق افتاده بود که با نظر هیئت وزیران درباره خروج شرکت ملی حفاری از فهرست واگذاری به بخش خصوصی، امکان سرمایه‌گذاری در این شرکت، به‌عنوان حلقه آغازین صنایع بالادستی نفت و گاز فراهم شده است.

وی با اشاره به مصوبه اخیر هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران درباره صدور مجوز سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری در شرکت ملی حفاری و افزود: این مجوز به‌منظور خرید دکل، تجهیزات و خدمات جدید حفاری صادر شده و نقش پراهمیتی در ارتقای جایگاه این شرکت خواهد داشت.

معاون وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه نگاه حاکمیتی و راهبردی به موضوع حفاری در شرکت ملی نفت، متضمن پایداری، ثبات و جهش تولید نفت و گاز در کشور است، تصریح کرد: شرکت ملی حفاری ایران از نظر تجربه، وجود افراد کاردان و متخصص و دارایی و ناوگان حفاری، از شرکت‌های مهم عملیاتی در منطقه و سطح بین‌المللی است و لازم است تا نسبت به تقویت آن اقدام کرد.

خجسته‌مهر ادامه داد: تاکنون بیش از ۵ هزار حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی، به همراه بیش از ۷۰ میلیارد بشکه نفت خام و میعانات گازی و ۵ تریلیون مترمکعب گاز از مخازن نفتی و گازی ایران استحصال شده است که همه این اقدام‌ها در گرو تلاش و فعالیت‌های متخصصان شرکت ملی حفاری ایران بوده است.

وی با اشاره به توان بالای عملیاتی کارکنان شرکت ملی حفاری بیان کرد: این شرکت افزون بر اینکه قادر به حفاری در پیچیده‌ترین و عمیق‌ترین مخازن نفتی و گازی کشور است، توان تخصصی بالایی نیز در مهار فوران چاه‌های پرفشار نفت و گاز در مناطق عملیاتی خشکی و دریایی دارد که این شرکت را از حیث توان فنی متمایز می‌کند.

معاون وزیر نفت از مجاهدت و جانفشانی کارکنان این شرکت در مهار فوران چاه شماره ۵۰ اهواز، چاه ۲۳ کنگان و چاه ۱۴۷ رگ سفید که در زمره خطرناک‌ترین، پیچیده‌ترین و پرفشارترین چاه‌های نفتی و گازی کشور هستند، یاد کرد و گفت: در زمان جنگ تحمیلی نیز که سکوهای نفتی به‌ویژه سکوهای سروش و نوروز، مورد بمباران مکرر دشمن بعثی قرار می‌گرفت، کارکنان و متخصصان این شرکت در میدان حاضر بوده و نسبت به اطفاء فوران در مناطق عملیاتی صنعت نفت اقدام می‌کردند.

خجسته‌مهر ادامه داد: حتی در زمان جنگ میان کویت و عراق نیز، کارکنان این شرکت در کنار دیگر شرکت‌های بین‌المللی برای مهار فوران چاه‌های کویت وارد میدان شدند و با و جود اینکه سخت‌ترین و پیچیده‌ترین فوران چاه‌های این کشور را به شرکت ملی حفاری سپرده بودند، اما متخصصان این شرکت با سربلندی از مهار این چاه‌ها بیرون آمدند و باعث بهت و حیرت شرکت‌های طراز اول جهانی شدند.

اقدامات راهبردی نفت در مسیر شکوفایی ملی حفاری

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی مدونی از سوی شرکت ملی نفت ایران برای حفظ جایگاه و شکوفایی شرکت ملی حفاری ایران انجام شده است، گفت: در این زمینه لازم است ضمن ارتقا و افزایش بهره‌وری در این شرکت و تسریع حفاری چاه‌ها مطابق با استانداردهای جهانی، به اثربخشی اقدام‌ها توجه داشت.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از تکمیل تجهیزات فناور و ارتقای کمی و کیفی ناوگان حفاری این شرکت به‌عنوان یکی دیگر از تصمیم‌ها برای پیشبرد مأموریت‌های تعریف‌شده این شرکت یاد و تصریح کرد: بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف این صنعت، باعث کارآیی و ارتقای اثربخشی فعالیت‌های تعریف‌شده در آن خواهد شد.

خجسته‌مهر در ادامه از نقش محوری شرکت ملی نفت ایران در انجام تکالیف افزایش تولید نفت و گاز یاد کرد و گفت: دستیابی به ارقام تکلیفی، مستلزم ارتقای ناوگان حفاری کشور است.

لزوم تقویت شرکت‌های خصوصی حفاری

وی با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران به هیچ وجه رقیب شرکت‌های حفاری خصوصی نیست، گفت: با اطمینان می‌توان گفت که اکنون هیچ شرکت حفاری خصوصی، ظرفیت خالی ندارد و روند توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور ایجاب می‌کند که فرآیند حفاری چاه‌های نفت و گاز را به همه شرکت های حاضر و صاحب تخصص در این رشته واگذار کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت حمایت و تقویت شرکت‌های خصوصی حفاری تأکید و بیان کرد: انتظار داریم این شرکت‌ها نیز ناوگان حفاری خود را از نظر کمی و کیفی خود ارتقا دهند؛ زیرا کماکان نیاز به دریافت خدمات حفاری داریم.

خجسته‌مهر در پایان با تأکید بر اینکه خروج شرکت ملی حفاری از فهرست واگذاری به بخش خصوصی، لازمه توسعه و تحول بنیادین در جهش تولید نفت و گاز بوده است، گفت: لازم است بار دیگر از تلاش‌های سرپرست نهاد ریاست جمهوری دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر نفت، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی و دیگر همکاران خود در مجموعه شرکت‌های ملی نفت و حفاری قدردانی و سپاسگزاری کنم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.