×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرگزاری تسنیم، رضا دهقان معاون شرکت ملی نفت ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طرح خط لوله گوره به جاسک یکی از مهمترین طرح‌های صنعت نفت کشور بوده که قرار است از طریق آن نفت خام سبک و سنگین از میادین غرب کارون به ظرفیت روزانه یک میلیون بشکه به پایانه‌ای که در جاسک احداث می‌شود انتقال یابد.

وی افزود: در احداث این پروژه علاوه بر تأمین خطوط لوله در تأمین پمپها، مخازن و سه دستگاه گوی شناور از ظرفیت شرکت‌های داخلی استفاده می‌شود.

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: مخازنی به مجموع ظرفیت ۲۰ میلیو نبشکه در منطقه جاسک احداث خواهد شد که در فاز اول ۱۰ میلیون بشکه از این ظرفیت ساخته می‌شود که فرآیند احداث فاز اول این مخازن آغاز شده است و در آینده نزدیک نیز در خصوص استفاده از توان سازندگان ایرانی در تأمین گوی های شناوری که قرار است برای انتقال نفت با ظرفیت بالا به نفتکش‌ها در پایانه جاسک مورد استفاده قرار خواهند گرفت، استفاده شود.

دهقان افزود: احداث یک ابر پروژه مثل خط لوله گوره به جاسک ۱۰ برابر میزان اشتغال زایی مستقیم، اشتغالزایی غیرمستقیم به همراه دارد و در جریان تأمین خطوط لوله این پروژه تمامی ظرفیت دو هزار نفری کارخانه لوله سازی اهواز و یک هزار و ۲۰۰ نفری کارخانه فولاد اکسین در خدمت این پروژه خواهد بود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت توسعه لایه‌های نفتی پارس جنوبی، گفت: در خصوص توسعه لایه‌های نفتی حدود ۱۰ ماه پیش با دو شرکت تفاهم نامه‌ای امضا کردیم که یکی از این شرکتها ماه گذشته نتیجه مطالعات خودرا ارائه داد که این مطالعات مورد تأیید کمیته مخازن قرار گرفت؛ باید ببینیم که شرکت دوم نیز نتیجه مطالعات را ارائه دهد و در آینده‌ای نزدیک با هر دو شرکت مذاکرات را ادامه داده و به نتیجه برسانیم.

معاون مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در خصوص فاز ۱۱ پارس جنوبی و سرنوشت توسعه آن گفت: ما کماکان در حال مذاکره با شرکت CNPC چین هستیم اما پیشرفت چشمگیری در چند ماه گذشته در مذاکرات نداشته‌ایم با این وجود من فکر می‌کنم در پاییز امسال خبرهایی در خصوص توسعه فاز ۱۱ خواهیم داشت.

دهقان از ادامه مذاکرات با شرکت‌های هندی برای توسعه میدان فرزاد B خبر داد و گفت: مذاکرات با هندی‌ها ادامه دارد و فکر می‌کنم در سال جاری برای توسعه این پروژه نیز به نتایجی برسیم اما ما آمادگی داریم اگر مذاکراتمان با هندی‌ها به نتیجه‌ای نرسید توسعه فرزادB را با توان شرکت‌های ایرانی در دستور کار قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در دو سال گذشته مطالعاتی برای فشار افزایی پارس جنوبی توسط یک شرکت اروپایی انجام شده و این مطالعات همچنان در جریان است، گفت: پیش بینی قبلی ما این بوده که درسال ۲۰۲۲ نیاز به سکوهای فشارافزایی در پارس جنوبی داریم که طرح توتال نیز برای پارس جنوبی و استفاده از سکوهای فشار افزایی آن همین بوده و ما هنوز فرصت برای آغاز کار اجرایی در این زمینه داریم که در این خصوص نیز تا پایان امسال و یا در طول سال اینده احتمالا یک فاز پارس جنوبی را با سکوهای فشارافزایی مجهز می‌کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.