آقای جواد ساداتی نژاد گفت: اقتدار غذایی، کمتر از اقتدار نظامی نیست؛ به همین علت، همه دولتها به دنبال ذخیره و تامین غذا هستند. ایران برای تامین غذای ارزان راهی جز ورود بهرهوری به کشاورزی ندارد که این کار نیز، نیازمند استفاده از فناوری و دانشبنیان شدن عوامل تولید است.
او میگوید: ارزش افزوده و بهرهوری حوزه کشاورزی پایین است و به همین علت، دولت با حمایتهای تسهیلاتی، مردم را تشویق به سرمایهگذاری در این حوزه میکند. دولتمردان در موضوع ارز ترجیحی، یارانه را به واردکنندگان دادهاند که در زمان اختصاص یافتن این ارز به واردات بعضی از کالاها، تغییر کاربری زمینها افزایش پیدا کرد. با توزیع عادلانه یارانهها، تولید کشاورزی افزایش مییابد.
به گفته آقای ساداتی نژاد، پارسال ۴۰ هزار میلیارد تومان اتلاف سرمایه داشتهایم؛ زیرا فقط یک درصد تولید محصولات کشاورزی در ایران قراردادی است، اما این شاخص در سایر کشورها به ۴۰ درصد و حتی در معدودی از کشورها به ۹۰ درصد میرسد. از ابتدای دولت، خرید قراردادی گندم شروع شده و تولید ۲ میلیون هکتار گندم نیز، امسال قراردادی خواهد شد.
آقای سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته است: نظام تخصیص یارانه به اقلام اساسی تغییر خواهد کرد و به جای در نظر گرفتن ارز ترجیحی برای واردکنندگان، در نظام جدید پرداخت یارانه، حمایت دولت مستقیماً به مصرفکننده نهایی میرسد.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان
https://tejaratgardan.ir/?p=185070