Categories: بانک و بیمه

ارز دیجیتال بانک مرکزی کارگشا و تحول‌آفرین خواهد بود

 به گزارش تجارت گردان به نقل از اداره روابط‌عمومی و ارتقاء سرمایه اجتماعی بانک تجارت، مرتضی ترک تبریزی در نشست تخصصی ارز دیجیتال، توسعه و به‌کارگیری آن در اکوسیستم مالی ایران که عصر اولین روز همایش بانکداری الکترونیکی و نظام پرداخت برگزار شد بر ضرورت استفاده از تجارت مشتریان در جریان حرکت به سمت دیجیتالی شدن و ارزش‌آفرینی تاکید کرد.

وی با بیان اینکه ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) تکنولوژی جدیدی است که به تمرین و مشارکت نیاز دارد گفت: با درگیر شدن بخش‌های اقتصادی و مالی بانک مرکزی باید زیرساخت‌های لازم برای به ثمر نشستن این مهم، آماده شود؛ اما آنچه در این حوزه اهمیت دارد توجه به جلوگیری از ایجاد هزینه برای بانک‌هاست.

نایب‌رئیس هیات‌مدیره بانک تجارت افزود: ارز دیجیتال بانک مرکزی بدون شک در خلق ارزش، تحول دیجیتال و احراز هویت نقش مهمی دارد اما باید به گونه‌ای در اختیار مشتریان قرار گیرد که بازخورد منفی و پس‌زدگی ایجاد نکند؛ به عبارت دیگر باید در جایی از این اقدام جدید استفاده کرد که پیش‌برنده باشد.

ترک تبریزی با اشاره به نقش نظارتی سامانه‌های بانک مرکزی در حوزه ارز دیجیتال گفت: در صورت مشخص شدن جای درست استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی و تجهیز درست تیم‌ها در این راستا، بدون شک اقدامی کارگشا در عرصه پولی و بانکی کشور صورت خواهد گرفت.

نایب‌رئیس هیات‌مدیره بانک تجارت از اعلام آمادگی این بانک برای اجرای طرح ارز دیجیتال بانک مرکزی خبر داد و گفت: برای اجرای این طرح یکی از شرکت‌های بانک تجارت مامور شده تا پشتیبانی‌های لازم را صورت دهد؛ علاوه بر این، یک شرکت هم در موضوع بیزینس طرح وارد شده است.

ترک تبریزی ادامه داد: در مجموعه بانک تجارت تلاش شده تا همراهی خوبی با بانک مرکزی صورت گیرد؛ در همین راستا پروژه به خوبی پیش رفته و بخش عملیاتی نیز به مرور در حال انجام عملیات‌هاست.

نایب رئیس هیات مدیره بانک تجارت با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی شبکه CBDC بر اساس خواست و علاقمندی مشتریان گفت: با اجبار کاری از پیش نمی‌رود چرا که از سوی مشتریان بازخورد مناسبی دریافت نخواهد شد. به‌عنوان نمونه می‌توان به تکنولوژی کیف پول اشاره کرد که سال‌هاست راه‌اندازی شده اما هنوز، مشتریان از کارت بانکی استفاده می‌کنند و به اپلیکیشن‌ها بی‌توجه هستند.

محمدرضا مانی یکتا مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی به‌عنوان رئیس این پنل تخصصی گفت: در ایران برای ریال دیجیتال اقدامات اولیه از سال ۹۷ بیشتر با جنبه اقدامات فنی آغاز شد. با توجه به مسائلی مانند مدیریت چالش‌های اقتصادی در پرداخت‌های خرد، باعث شد تا پروژه مشترکی با عنوان رمز پول بانک مرکزی معرفی شود و کار مطالعاتی گسترده در بانک مرکزی نیز برای آن از قبل شروع شد.

فتحنایی

Recent Posts

قرعه کشی جشنواره «ماشین بِبَر، با سودش» آی‌بی‌شاپ فردا برگزار می شود

قرعه‌کشی جشنواره آی‌بی‌شاپ برای مشخص شدن برندگان ۳ دستگاه خودروی پژو ۲۰۷ و یکصد صندوق…

5 ساعت ago

اتصال سازمان نصر به درگاه ملی مجوزها

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به درگاه ملی مجوزها متصل شد.

7 ساعت ago

صدور احکام اعضای هیات عامل ایمیدرو از سوی وزیر صمت

وزیر صنعت معدن و تجارت، با صدور احکامی جداگانه، اعضای جدید هیات عامل ایمیدرو را…

7 ساعت ago

بررسی گزارش‌های مالی سازمان توسط هیئت‌مدیره

یکشنبه، ۶ آبان‌ماه ۱۴۰۳ جلسه شماره ۲۳ هیئت‌مدیره دوره هفتم سازمان نصر تهران با حضور…

7 ساعت ago

ناوگان حمل و نقل ریلی درون شهری پنج شهر تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار گرفت

ناوگان حمل و نقل ریلی که از مهمترین و حیاتی‌ترین ارکان حمل و نقل عمومی…

7 ساعت ago

وبصادر همچنان بر تراز مثبت

بانک صادرات ایران در عملکرد هفت ماهه ابتدای سال جاری از محل تسهیلات اعطایی ۴۴…

7 ساعت ago