به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «اردوی آمادهسازی تیم ملی به منظور حضور در ادامه مسابقات انتخابی جام جهانی این روزها در جزیره کیش برپاست. بازیهای تیم ملی از پنجشنبه همین هفته و تقابل با هنگکنگ آغاز میشود و بعد هم بازی با بحرین، کامبوج و عراق در راه است. همان طور که میدانید تیم ملی به خاطر نتایج ضعیفی که در دور رفت گرفته، وضعیت بسیار خطرناکی دارد و باید حداکثر امتیازات لازم را برای صعود کسب کند. مخصوصا در دو بازی حساس با عراق و بحرین نیاز به تمرکز صد درصدی و درخشش ستارهها داریم. شاید نام بازیکنانی که در این میدان بدرخشند، هرگز از تاریخ فوتبال ایران پاک نشود؛ همان طور که هنوز این چهار منجی را با چهار گل حیاتی به یاد میآوریم.
خداداد عزیزی: او نقش اول شیرینترین روز تاریخ فوتبال ایران است. تمام داستانهای مربوط به حماسه ملبورن و صعود هشتم آذر ۷۶ به مرحله نهایی جام جهانی ۹۸ فرانسه را خوب میدانید. حتی بچههایی که آن روز به دنیا نیامده بودند هم این قصه را میدانند. در اولین دوره برگزاری جام جهانی با ۳۲ تیم، ایران فرصت پیدا کرد بعد از ۲۰ سال به این مسابقات صعود کند. با این حال در چند مرحله از جمله بازی پلیآف با ژاپن این بخت را از دست دادیم تا کار به روز پایانی و بازی رفت و برگشت با استرالیا بکشد. بازی رفت را در تهران یک بر یک مساوی کردیم و مسابقه برگشت را به شکلی معجزهآسا در حالی که دو بر صفر باخته بودیم، به تساوی کشاندیم تا تیم کشورمان راهی فرانسه شود. هم گل بازی تهران را خداداد عزیزی زد و هم گل دوم بازی ملبورن را. بسیاری بر این باورند که دیگر آن شادی دستهجمعی برنامهریزینشده در خیابانهای کشورمان تکرار نخواهد شد.
نیکبخت واحدی: شرایط تیم ملی در مسابقات پیش رو، بسیار شبیه مرحله اول انتخابی جام جهانی ۲۰۰۶ است. آن زمان هم تیم ملی با هدایت برانکو ایوانکوویچ در مسابقه رفت برابر اردن با یک گل شکست خورد تا در دور برگشت فقط به دنبال پیروزی برابر اردن و قطر باشد. کار بسیار سخت بود و با هر دو تیم در خانه رقبا بازی داشتیم. بازی برگشت مقابل اردن با حضور مقامات عالیرتبه کشوری در ورزشگاه برگزار میشد و مسابقه گره خورده بود. تیم کشورمان تا دقیقه ۸۱ نتوانست دروازه اردن را باز کند. نفسها در سینه حبس شده بود تا این که علیرضا نیکبخت واحدی به عنوان بازیکن تعویضی به میدان آمد و با یک ضربه سر تماشایی دروازه را باز کرد. شاید نیکبخت بازیکن پرحاشیهای بود اما آن روز قرعه به نام او افتاد تا اسمش را در کتاب فوتبال ایران جاودانه کند. بعد هم در آخرین دقیقه مسابقه نوبت به علی دایی رسید تا گل دوم را بزند.
وحید هاشمیان: همین وحید هاشمیان که امروز عضو کادر فنی تیم ملی است، در همان مرحله اول انتخابی جام جهانی ۲۰۰۶ دو گل حیاتی برای تیم ملی به ثمر رساند. او میتواند داستان آن گلها را برای ملیپوشان بگوید تا بازیکنان ما بدانند که تا آخرین لحظه نباید ناامید باشند. تیم ملی بعد از پیروزی برابر اردن، باید قطر را هم شکست میداد تا تازه راهی مرحله بعدی انتخابی شود. آن بازی بسیار عجیب و پرفشار دنبال شد و نهایتا تیم ملی با نتیجه سه بر دو به پیروزی رسید. گلهای اول و سوم تیم ملی را وحید هاشمیان زد و گل دوم را آرش برهانی به ثمر رساند. گل سوم و پیروزیبخش تیم ملی در دقیقه ۸۹ به ثمر رسید. شاید بدون آن گل، تیم ملی در همان مرحله اوت میشد اما ما بالا آمدیم و در دور اصلی انتخابی به آسانترین شکل ممکن، یک هفته پیش از پایان مسابقات، جواز حضور در جام جهانی آلمان را به دست آوردیم.
رضا قوچاننژاد: گوچی انگار یک هدیه آسمانی برای فوتبال ایران بود که در فاصله سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ چند گره مهم را باز کرد و رفت دنبال سرنوشتش. او گلهای بسیار مهمی در مقدماتی و حتی مرحله نهایی جام جهانی ۲۰۱۴ به ثمر رساند و سپس در جام ملتهای آسیای ۲۰۱۵ هم به این رویه ادامه داد. مهمترین گلهای او برابر قطر و کرهجنوبی به ثمر رسید. طبق معمول ما در دور رفت بد نتیجه گرفتیم و در دور برگشت باید حداکثر امتیازات را به دست میآوردیم. باز هم طبق معمول و مثل همین حالا در خانه رقبای اصلی بازی داشتیم. نهایتا هم تیم ملی موفق شد هم قطر و هم کرهجنوبی را با یک گل شکست دهد. در هر دو مسابقه گل سه امتیازی ما را رضا قوچاننژاد به ثمر رساند. شادی گل معروف او در دوحه، بوسیدن دوربین تلویزیونی بود و در اولسان هم که روی یک سماجت و توپربایی غوغا کرد. اسم رضا از این فوتبال پاک نخواهد شد.
انتهای پیام