×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
اصفهان را به قطب نوآوری و فناوری کشور تبدیل می‌کنیم/حمایت از ۴۰۰ طرح دانشگاهی

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایراسین، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولادمبارکه، صبح شنبه در آئین افتتاح مرکز نوآوری فولادمبارکه دانشگاه اصفهان ضمن ابراز خرسندی از راه‌اندازی این مرکز اظهار داشت: این امر می‌تواند آغاز تحول اساسی و اتفاق بزرگ در شهر، استان و کشور باشد.

وی افزود: دانشگاه اصفهان و فولاد مبارکه از مجموعه‌های ارزشمند و پیشرو در کشور در عرصه صنعت و دانش هستند.

ما در فولاد مبارکه اهدافی که منجر به خلق آینده بهتر بشود را دنبال می‌کنیم

مدیرعامل شرکت فولادمبارکه گفت: ما در فولاد مبارکه اهدافی که منجر به خلق آینده بهتر بشود را دنبال می‌کنیم، برای اینکه بتوانیم مسیر را به درستی دنبال کنیم باید از روش‌هایی که مسیر را کوتاه می‌کند و کیفیت می‌بخشد، استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه الگوی توسعه ژاپن همواره برای توسعه دیگر کشورها الگوبرداری شده است، ابراز داشت: البته برخی از روش‌های مورد استفاده از ژاپن نیازمند بومی‌سازی است اما تعداد زیادی از ابعاد آن نیز مشترک است که قابل استفاده است.

طیب‌نیا اضافه کرد: صادرات‌محور بودن در ژاپن اصل اساسی است و تنها به رفع نیازهای داخلی توجه نداشته‌اند، از سویی سرمایه‌گذاری در حوزه فولاد، برق و انرژی را دنبال کرده‌ و همچنان این روند توسعه خود را حفظ کرده است.

وی با بیان اینکه نگاه نوآورانه با مبنا قرار دادن علم از سومین دلایل موفقیت‌های کشور ژاپن در حوزه توسعه یافتگی است، افزود: باید توجه داشت که تحولات نوآورانه در همه کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با نوآوری گره خورده است و ما در الگوبرداری باید نگاه ویژه به نوآوری داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه دهه ۷۰ آغاز بهره برداری از فولاد مبارکه بوده است، افزود: در این دهه رسیدن به ظرفیت‌ها مورد توجه بوده و کارشناسان داخلی آهسته آهسته وارد شرکت شده و در کنار کارشناسان خارجی آموخته‌اند و این امر منجر شد تا حضور کارشناسان خارجی کمرنگ‌تر شود، اواخر دهه هفتاد و دهه هشتاد به ظرفیت‌های ۲.۵ میلیون تن آغاز و به ۷ میلیون تن رسیده است، در دهه ۹۰ به توسعه نقطه جغرافیایی رسیدیم و در این دهه به مدد تحریم‌ها ساخت داخل تجهیزات و قطعات و مواد اولیه مصرفی شروع می‌شود و داخلی‌سازی صورت می‌گیرد.

اشتغال زایی فولاد مبارکه برای ۳۵۰ هزار نفر

وی افزود: طی یک دهه گذشته ۹۰ درصد بومی‌سازی قطعات و تجهیزات را در مجموعه‌ای که ۱۰۰ درصد وارداتی بوده محقق کردیم، بر این اساس تغییرات در خطوط را توسط کارشناسان داخلی انجام می‌دهیم و امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که به عنوان بزرگ‌ترین صنعت کشور و بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد جنوب آسیا و شمال آفریقا و مجموعه‌ای که موتورمحرکه بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ بنگاه اقتصادی دیگر شناخته شده و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۳۵۰ هزار نفر را فراهم کرده‌ایم.

طیب‌نیا با بیان اینکه امروز فولاد مبارکه با رسیدن به ظرفیت ۱۰ میلیون تن دارای چالش‌های جدی است، افزود: با بزرگ‌تر شدن، چالش‌هایمان نیز بزرگتر شده است، ما امروز عدم توازن در زنجیره تامین، رقبای جدی در داخل و خارج کشور را داریم و شاهد رشد نامتقارن در زنجیره هستیم.

وی ادامه داد: کشور امروز در صنعت فولاد دارای نقطه قوت است و ۴۵ میلیون تن ظرفیت تولید دارد اما به دلیل ایجاد مزاحمت‌هایی از جمله قطعی برق و گاز، مشکلات حوزه حمل و نقل و زیرساخت‌های انرژی، مشکل اساسی داریم، از سویی باید توجه داشت که طی دو سال آینده ظرفیت ۴۵ میلیون تن فولاد در کشور به ۶۰ میلیون تن افزایش می‌یابد و این نقطه قوت تبدیل به چالش بزرگ برای نظام خواهد شد.

ما باید برای تضمین آینده،  از ظرفیت دانشگاه‌ها بهره ببریم

مدیرعامل شرکت فولادمبارکه با بیان اینکه برای تضمین آینده ما باید از ظرفیت دانشگاه‌ها بهره ببریم، ادامه داد: طی ۲ سال اخیر ۵ راهبرد اساسی را در دستور کار قرارد داده‌ایم، توسعه‌های کمی در دوره‌های قبل اتفاق افتاده است و امروز به دنبال تغییر روش‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته علی رغم همه محدودیت‌ها با ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید کردیم، گفت: علی رغم افزایش محدودیت‌ها با تمام ظرفیت کار کردیم، میانگین استفاده از ظرفیت در کشور ۶۵ درصد، در دنیا ۷۰ درصد و در فولاد مبارکه ۱۰۰ درصد است، ما برای حل چالش‌ها خودمان ورود کردیم، راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی طی ۲۰ ماه، نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی را امسال کلنگ زنی کردیم و امیدواریم فاز اول امسال و فازهای بعدی در سال آینده بهره‌برداری شود.

طیب‌نیا تصریح کرد: نگاه ما به توازن فقط نگاه به زنجیره و خودمان نیست، حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، انسانی و … را نگاه می‌کنیم، راهبرد بعدی ما توسعه سرمایه انسانی و ارتقای بهره وری است، توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی زیست محیطی حکمرانی و تبدیل شدن به صنعت سبز دیگر راهبرد ما است و راهبرد پنجم توسعه فناوری و نوآوری است. ما بر این باوریم این ۵ راهبرد مختص فولاد مبارکه نیست و برای همه کشور قابل استفاده است.

شاه کلید تحقق همه راهبردها نگاه نوآورانه است

وی گفت: ما باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، شاه کلید تحقق همه راهبردها نگاه نوآورانه است، نوآوری در توسعه بازار و محصول، رقابت پذیری در حوزه تکنولوژی، پایداری و کسب وکارهای جدید و … اموری است که باید در ارتباط صنعت و دانشگاه مورد توجه باشد.

مدیرعامل فولادمبارکه تصریح کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که برای تحقق اهدافمان با نگاه درون‌زا و نگاه به درون نمی‌توانیم در همه حوزه‌ها موفق شویم و برای تحقق اهداف باید کل ظرفیت‌های کشور را ببینیم، در حوزه نوآوری به نوآوری باز روی آورده‌ایم و طی یک سال گذشته تلاش ما این بود که همه دانشجویان، اساتید و ظرفیت‌های دانشگاهی، هسته‌های فناورانه، شرکت‌های نوپا، شرکت‌های نابالغ و … را استفاده کنیم و اصفهان را به قطب فناوری و نوآروی کشور تبدیل کنیم و این امر نیازمند زیرساخت‌هایی از جمله توسعه زیرساخت‌های علمی در مراکز دانشگاهی است و مراکز نوآوری صنایع از جمله این زیرساخت‌ها است.

وی گفت: تخصیص گرنت‌ها نیز از دیگر اتفاقات است که به صورت جدی در فولاد مبارکه دنبال می‌شود به گونه‌ای که تاکنون بیش از یک هزار و ۲۰۰ موضوع بررسی شده و بالغ بر ۴۰۰ طرح برای حل مسائل و مشکلات صنعت فولاد و دیگر صنایع برای مشارکت مورد تایید قرار گرفته است.

طیب‌نیا با اشاره به لزوم همکاری نزدیک مراکز علمی و دانشگاه‌ها ابراز داشت: در سال‌های گذشته راه‌اندازی دفاتر صنعت و دانشگاه مورد توجه بودهاما امروز ما به دنبال همکاری دو طرفه هستیم، این همکاری و تشریک مساعی است که می‌تواند منجر به ایجاد دستاورد شود. شرکت گوگل سالانه ۱۶ میلیارد دلار ارتباط با دانشگاه‌ها تعریف کرده است و این یکی از عوامل موفقیت آن است، دیگر کسب و کارهای دنیا نیز همین روند را دارند، از سوی دیگر دانشگاه‌ها نیز در این زمینه دارای ایده‌های مناسب در بازار هستند.

نگاهی که صنعت باید به عنوان مسئولیت اجتماعی وارد دانشگاه‌ها شود باید تغییر کند

وی با بیان اینکه آن نگاهی که صنعت باید به عنوان مسئولیت اجتماعی وارد دانشگاه‌ها شود باید تغییر کند، افزود: نباید به ورود فولادمبارکه به دانشگاه‌ها با عنوان ساخت خوابگاه دانشگاهی نگاه شود، ما در حوزه نوآوری یک هزار میلیارد تومان بودجه گذاشته‌ایم و باید بدانیم سهم دانشگاه‌ها چقدر است.

مدیرعامل فولادمبارکه با بیان اینکه باید نگاه نو به نوآوری صورت گیرد، تصریح کرد: ما بودجه کلانی را برای این بخش قرارداده‌ایم، باید همکاری‌ها با نگاه جدیدتر آغاز شود. امروز درآمد ارتباط با صنعت در بودجه دانشگاه‌های برتر کشور حدود ۸ درصد بوده و این فاجعه است، میانگین کشور به چهار درصد هم نمی‌رسد و این در حالی است که در دنیا این عدد حدود هشت برابر میانگین کشوری است.

وی با اشاره به رتبه ۱۲۰ ایران در حوزه درآمد دانشگاه‌ها از محل صنایع ابراز داشت: این در حالی است که کشورهایی همچون امارات، پاکستان، بحرین، پاکستان، عربستان صعودی، آذربایجان و … از ما بالاتر هستند.

طیب‌نیا با تاکید بر اینکه تفکر صنعتگران و دانشگاهیان باید در حوزه ارتباط این دو نهاد ساخته شود، گفت: با نگاه‌های قبلی نمی‌توانیم اتفاق بزرگی را رقم بزنیم و تمدن سازی کنیم.

وی با بیان اینکه در کشور در حوزه تولید علم شاخص‌های خوبی را داریم اما باید توجه داشت که چند درصد از پایان‌نامه‌های دانشجویی ما تقاضامحور است، اضافه کرد: باید توجه داشت که این میزان کمتر از ۲ درصد است و از این رو ما نیازمند مسئله محوری و اثربخشی پژوهش‌هایمان هستیم و به دنبال این هستیم که پایان‌نامه‌ها به سمت مسئله محور بودن برود و این امر به یک جریان تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه ما ارتباط مستمری با دانشگاه اصفهان داشته‌ایم و ۶ سال گذشته همکاری جدی را با دانشگاه اصفهان آغاز کردیم، برای تحول دو طرفه اما به صورت کامل محقق نشد، گفت: ما حضور نخبگان صنعت را در دانشگاه پیش بینی کردیم، مصوباتی را نیز در دانشگاه داشتیم، از سویی نیز دوره‌های ارشد را برای ارتقای همکارانمان داشتیم و این طرح با دانشگاه‌های خارجی دنبال شد اما در میانه راه ماند.

وی گفت: باید ارتباط مستمر و پایدار تعریف شود، نباید طرح‌ها در نیمه راه بماند، ما قصد داشتیم آزمایشگاه معدنی را در دانشگاه اصفهان راه بیندازیم، اما این اقدام به دلیل تغییر نگاه‌ها با تغییر مدیریت‌ها در دانشگاه اصفهان محقق نشد چرا که ما به پایداری فکر می‌کنیم و بر این باوریم که برای خروج از بحران‌ها قفل هزار کلید ارتباط دانشگاه و صنعت را باز کنیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.