×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳

به گزارش تجارت گردان به نقل از پایگاه خبری-تحلیلی مالیاتی ایران (اینتا)، احسان خاندوزی با تاکید بر اینکه هیچ کشور مترقی نتوانسته بدون اصلاح نظام مالیاتی و اقتصادی به پیشرفت پایدار دست پیدا کند، افزود: اصلاح نظام بودجه و مالیات به جهت گره خوردن با منفعت طبقه‌ای از جامعه که پر شمار نیستند، اما پرصدا هستند، جزء اصلاحات ویژه، راهبردی و پرمناقشه همه اقتصاد‌ها است و ارتباطی هم با شرایط اقتصادی ایران ندارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: بی شک یکی از مهمترین ارکان اصلاح دولت به معنی عام کلمه و هم در نظامات اداری و انضباط مالی کشور، فارغ از آن که تاثیرات بودجه‌ای خواهد داشت یا نه، نقطه‌ای است که هم اکنون نظام مالیاتی در آن متمرکز است.

خاندوزی خطاب به مدیران مالیاتی کشور گفت: این چشم انداز و حرکت به سمت قله را به عنوان سند توافق بین ما و خودتان در نظر بگیرید. ما در دوره‌ای مسئولیت اجرایی بر عهده داریم که دولت در بالاترین سطح خود، خواهان تحول درنظام مالیاتی است.

وی افزود: در سنوات گذشته شاهد دوره‌ای بودیم که وزیر اقتصاد می‌گفت هرآنچه از دست ما برمی آید انجام شده، اما در لایه‌ای که باید برای اقدام از دولت تاییدیه بگیرد متوقف می‌ماند. من امروز خدا را شاکرم که هم رئیس جمهور و هم تیم اقتصادی دولت با علم به اینکه این اصلاح، اصلاحات لازمی است، آزادمنشانه، به ما اجازه می‌دهند که دست اندرکار اصلاح نظام اقتصادی کشور باشیم.

به گفته دکتر خاندوزی، مزیت بعدی این دوره، تعامل بین بخش‌ها و دستگاه‌های اقتصادی است. در این دوره دولت به ما اجازه می‌دهد که مسیر اصلاح را با سرعت بیشتری طی کنیم. وقت قابل توجهی از روسای پیشین صرف تعامل با دیگر قسمت‌های دولت می‌شد. ما امروز در نقطه‌ای هستیم که این همگرایی و همکاری بین بانک مرکزی و سایر بخش‌ها به سرعتی می‌باشد که بی‌نظیر بوده است. این درجه از همگرایی یکی از ویژگی‌های کم سابقه‌ای است که به ما امکان حرکت سریع در این مسیر را می‌دهد. مسیری که مالیات را براساس مالیات هوشمند و عادلانه وصول کنیم. مهم است که بتوانیم تغییر پارادایم نظام مالیاتی خود را از شیوه‌های سنتی پیشین به سمت مالیات هوشمند طی کنیم. در این ریل حتما اهداف کمی نیز وصول خواهد شد.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه یکی از جهت‌گیری‌ها و یادگاری‌های ماندگار این دوره در حوزه اقتصادی کشور در سازمان امور مالیاتی رقم می‌خورد، گفت: اجرای سامانه مودیان طبق فراخوان‌هایی که تایید شده و از آبان اجرایی خواهد شد، باید هنرمندانه اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی شود تا موجب سوءتفاهم‌ها و ساختن روایت‌های غلط در رسانه‌ها نشود. اگر کار دقیق اطلاع رسانی شود و آثار آن را دقیق تبیین کنیم، اهداف ما محقق خواهد شد.

خاندوزی در ادامه تصریح کرد: نکته دیگر مساله برون سپاری است. به نظر من باید برون سپاری بسیاری از اقداماتی که پیشتر کسی فکر نمی‌کرد فردی بتواند خارج از سازمان امور مالیاتی آن را انجام دهد، را انجام دهیم. شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند کمک حال سازمان امور مالیاتی باشند. باید پروتکل و فرایند تعریف شود تا به سمتی حرکت کنیم که بخشی از فعالان اقتصادی و مجموعه‌های دانش بنیان را درگیر و ذینفع اصلاح نظام مالیاتی کنیم و آن‌ها بدانند هرچه بتوانند بهتر از این جریان صید کنند، بهره مندتر خواهند شد.

وزیر اقتصاد گفت: ما باید بتوانیم در فرایند اصلاح نظام مالیاتی کشور سایر بازیگران را درگیر کنیم. نکته دیگر آن است که مالیات ستانی باید با نگاه به تاثیرات آن بر تولید و کسب وکار‌ها باشد. مالیات ستانی که منجر به تضعیف بنیه اقتصادی کشور باشد، پایدار، مطلوب و مدنظر دولت نیست. این ملاحظه کسب و کار تولید در نقطه‌ای خود را نشان خواهد داد.

وی با تاکید بر لزوم هوشمند سازی نظام مالیاتی گفت: چرا تعاملات نباید به بستری کاملا برخط برود تا همه فعالان اقتصادی بتوانند گواهی خود را بگیرند؟ این موضوعی است که باید تدبیر شود و ما بتوانیم تا پایان آبان مساله ١٨۶ را به صورت برخط داشته باشیم. این پیام‌ها را باید در عرصه عمل و جایی که نقطه تعامل تماس با کارکنان است منتقل کنیم و در واقعیت این اخبار به ما نرسد که موضوعی را تصویب کنیم و در ادارات طوری دیگر عمل شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی نکته مهم بعدی را مساله حرکت به سمت مالیات بر مجموع درآمد و مالیات بر عایدی سرمایه دانست و گفت: هرچند این قانون هم اکنون در مجلس شورای اسلامی است، اما مهمتر از آن این است که ما امروز بدون تکلیف مجلس شورای اسلامی می‌توانیم تمام بستر‌ها و زمینه‌ها و مقدمات این تحول را فراهم کنیم. جایی که قرار به اخذ مالیات باشد، قانون اساسی وارد می‌شود و بدون مصوبه مجلس امکان وصول وجود ندارد. اما ما باید از فرصتی که امروز زمینه آماده سازی بستر‌ها را داریم، استفاده کنیم. یکی از موانع بزرگ تولید رانت‌های غیرمولد در طول سال‌های گذشته است که عده‌ای از طریق واسطه‌گری و سوداگری‌ها به چنان درآمد‌هایی رسیدند که تولیدکنندگان با عرق جبین نرسیدند. در حالی که عمده تولیدکنندگان با وجود برخی مشکلات جزء مودیان خوش حساب هستند.
کپی لینک

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.