افت ۱۵ درصدی قیمت برنج خارجی/بازار برنج ایرانی و خارجی ارتباطی به یکدیگر ندارد

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت ترخیص برنج های دپو شده در انبارها اظهار کرد: با توجه به بورکراسی‌های پیچیده اداری، ترخیص برنج به کندی انجام می‌شود و امیدواریم با واردات جدید شاهد کاهش بوروکراسی‌ها و سرعت بیشتر کالا به بازار باشیم.

وی افزود: با حمایت دولت از واردکنندگان و کاهش بوروکراسی‌های اداری این آمادگی از طرف بخش خصوصی وجود دارد که به سرعت نیاز کشور را تامین کند تا شاهد کاهش قیمت برنج خارجی در بازار باشیم.

کشاورز در واکنش پیرامون انتقاد دبیر انجمن تولیدکنندگان مبنی بر افزایش واردات برنج در چند ماهه نخست سال گفت: اگرچه مسئولان امر انتقاداتی نسبت به واردات برنج در پی افزایش تولید داخل دارند، اما بازار برنج ایرانی ارتباطی به برنج خارجی ندارد چرا که با ممنوعیت واردات در فصل برداشت باید بازار برنج داخل به رونق می‌رسید.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه بازار برنج داخل و خارج را نباید به یکدیگر گره زد، بیان کرد: طبق اذعان مسئولان اگر افزایش تولید در بازار برنج تاثیر گذار بود، قیمت برنج پاکستانی و هندی به دنبال عرضه کافی محصول نباید افزایش می‌یافت.

برنج ایرانی کالای لوکس در سبد خانوار محسوب می شود

وی با بیان اینکه اقشار متوسط روبه بالا برنج ایرانی مصرف می‌کنند، افزود: با وجود آنکه ۶ دهک مردم برنج خارجی مصرف می‌کنند، از این رو بازار برنج ایرانی و خارجی هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارد و اگر مسئولان به دنبال کاهش واردات هستند، از این رو باید تلاش کنند تا قیمت برنج ایرانی را به برنج خارجی برسانند تا قدرت خرید مردم افزایش یابد، در غیر این صورت برنج ایرانی همچنان کالای لوکس در سبد خانوار به شمار می‌رود.

کشاورز از کاهش قیمت برنج خارجی در بازار‌های جهانی خبر داد و گفت: قیمت برنج در بازار‌های جهانی نسبت به قبل ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته که با ثبت سفارش و واردات جدید پیش بینی می‌شود که قیمت برنج خارجی در بازار داخل کاهش یابد.

وی با تاکید بر این مسئله که بعد از دوره ممنوعیت باید ۴۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، بیان کرد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون یک میلیون تن برنج وارد کشور شده است که با توجه به ازدیاد تقاضا در ایام پایانی سال و به منظور جلوگیری از نوسان قیمت، باید ۴۵۰ هزار تن دیگر وارد شود.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در پایان تصریح کرد: اگرچه برخی دست اندرکاران بخش کشاورزی اذعان می‌کنند که حداکثر نیازمان به واردات برنج ۷۰۰ هزار تن است، اما به سبب آنکه ۶ دهک از اقشار جامعه برنج خارجی مصرف می‌کنند این میزان واردات جوابگوی نیاز داخل نیست، در غیر این صورت با وجود واردات یک میلیون تن برنج از ابتدای سال نباید قیمت برنج خارجی در بازار نوسان چشمگیری داشت.

فتحنایی

Recent Posts

دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال با حضور شرکت آسان‌پرداخت برگزار می‌شود

دومین نمایشگاه تخصصی کار و اشتغال صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست با حضور شرکت آسان‌پرداخت…

14 ساعت ago

رهبر انقلاب: از دست دادن رئیس‌جمهور جامع‌الاطراف، سخت است اما حرکت کشور هیچ تغییر نمی‌کند

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار تمیم بن حَمَد آل ثانی، از دست دادن رئیس‌جمهور جامع‌الاطرافی…

14 ساعت ago

سه رکورد تولید دیگر در اردیبهشت‌ماه جا‌به‌جا شد

کارکنان مجتمع فولاد خراسان پس از رکوردشکنی‌های فروردین ماه ۱۴۰۳، اردیبهشت‌ماه را هم با شکستن…

14 ساعت ago

پوشش بیمه ای شرکت کنندگان و کارگزاران مراسم تشییع شهدای خدمت توسط بیمه ایران انجام می شود

فرهاد پرتوی سرپرست معاونت فنی بیمه ایران در مصاحبه با روابط عمومی از صدور بیمه…

16 ساعت ago

اعلام اسامی شعب کشیک بانک ملت در روز چهارشنبه دوم خردادماه ۱۴۰۳

با توجه به اعلام تعطیلی عمومی از سوی هیات محترم دولت به مناسبت برگزاری مراسم…

1 روز ago

بررسی چالش‌های «عرضه برق، گاز، بخار و آب‌گرم» در بیست و چهارمین میز صنعت

چالش‌های «صنعت برق، گاز، بخار و آب‌گرم» با حضور مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار…

2 روز ago