افت ۱۵ درصدی قیمت برنج خارجی/بازار برنج ایرانی و خارجی ارتباطی به یکدیگر ندارد

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت ترخیص برنج های دپو شده در انبارها اظهار کرد: با توجه به بورکراسی‌های پیچیده اداری، ترخیص برنج به کندی انجام می‌شود و امیدواریم با واردات جدید شاهد کاهش بوروکراسی‌ها و سرعت بیشتر کالا به بازار باشیم.

وی افزود: با حمایت دولت از واردکنندگان و کاهش بوروکراسی‌های اداری این آمادگی از طرف بخش خصوصی وجود دارد که به سرعت نیاز کشور را تامین کند تا شاهد کاهش قیمت برنج خارجی در بازار باشیم.

کشاورز در واکنش پیرامون انتقاد دبیر انجمن تولیدکنندگان مبنی بر افزایش واردات برنج در چند ماهه نخست سال گفت: اگرچه مسئولان امر انتقاداتی نسبت به واردات برنج در پی افزایش تولید داخل دارند، اما بازار برنج ایرانی ارتباطی به برنج خارجی ندارد چرا که با ممنوعیت واردات در فصل برداشت باید بازار برنج داخل به رونق می‌رسید.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه بازار برنج داخل و خارج را نباید به یکدیگر گره زد، بیان کرد: طبق اذعان مسئولان اگر افزایش تولید در بازار برنج تاثیر گذار بود، قیمت برنج پاکستانی و هندی به دنبال عرضه کافی محصول نباید افزایش می‌یافت.

برنج ایرانی کالای لوکس در سبد خانوار محسوب می شود

وی با بیان اینکه اقشار متوسط روبه بالا برنج ایرانی مصرف می‌کنند، افزود: با وجود آنکه ۶ دهک مردم برنج خارجی مصرف می‌کنند، از این رو بازار برنج ایرانی و خارجی هیچ ارتباطی به یکدیگر ندارد و اگر مسئولان به دنبال کاهش واردات هستند، از این رو باید تلاش کنند تا قیمت برنج ایرانی را به برنج خارجی برسانند تا قدرت خرید مردم افزایش یابد، در غیر این صورت برنج ایرانی همچنان کالای لوکس در سبد خانوار به شمار می‌رود.

کشاورز از کاهش قیمت برنج خارجی در بازار‌های جهانی خبر داد و گفت: قیمت برنج در بازار‌های جهانی نسبت به قبل ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته که با ثبت سفارش و واردات جدید پیش بینی می‌شود که قیمت برنج خارجی در بازار داخل کاهش یابد.

وی با تاکید بر این مسئله که بعد از دوره ممنوعیت باید ۴۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شود، بیان کرد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون یک میلیون تن برنج وارد کشور شده است که با توجه به ازدیاد تقاضا در ایام پایانی سال و به منظور جلوگیری از نوسان قیمت، باید ۴۵۰ هزار تن دیگر وارد شود.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج در پایان تصریح کرد: اگرچه برخی دست اندرکاران بخش کشاورزی اذعان می‌کنند که حداکثر نیازمان به واردات برنج ۷۰۰ هزار تن است، اما به سبب آنکه ۶ دهک از اقشار جامعه برنج خارجی مصرف می‌کنند این میزان واردات جوابگوی نیاز داخل نیست، در غیر این صورت با وجود واردات یک میلیون تن برنج از ابتدای سال نباید قیمت برنج خارجی در بازار نوسان چشمگیری داشت.

فتحنایی

Recent Posts

انتشار یازدهمین شماره فصلنامه الکترونیکی تازه‌های بیمه ایران و جهان ویژه بهار ۱۴۰۳

یازدهمین شماره فصلنامه الکترونیکی تازه‌های بیمه ایران و جهان مشتمل بر مقالات تازه با عناوین…

9 ساعت ago

بررسی آخرین وضعیت سه طرح توسعه‌ای شرکت ملی مس/تحول در زیرساخت‌های ورزشی ورزقان، شهربابک و رفسنجان

در جلسه امروز شورای توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران، آخرین وضعیت سه پروژه‌ درحال…

9 ساعت ago

اختصاص اعتبار ۸۰۰ میلیون دلاری برای خرید دکل و تجهیزات در شرکت ملی حفاری

مدیرعامل شرکت ملی نفت از صدور مجوز سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری در شرکت ملی حفاری…

9 ساعت ago

ویدیو: فولاد مبارکه افتخار ملی و جز ۹ شرکت برتر تولیدکننده فولاد جهان است / لزوم بازبینی سهمیه برخی از قطعه‌سازان خودرو در وزارت صمت

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه سازی خودرو در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و…

9 ساعت ago

اعلام تغییر ساعت کاری شعب بانک آینده در استان خوزستان

ساعت کاری شعب استان خوزستان بانک آینده تغییر کرد.

9 ساعت ago

قانون موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین ایران و روسیه ابلاغ شد

سرپرست ریاست جمهوری، قانون موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران…

9 ساعت ago