×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
افزاش قیمت لبنیات با بالا رفتن نرخ ارز ارتباط مستقیم دارد/ به جای تعطیلی تولید، افزایش قیمت را انتخاب کردیم

به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا؛ محمد علی محسنی بندپی در مطلبی در صفحه توییتر خود با اشاره به افزایش قیمت لبنیات نوشت: “کمیسیون بهداشت به موضوع افزایش پیاپی قیمت لبنیات ورود می‌کند. دولت نه تنها برای شیر سوبسید در نظر نگرفته بلکه متاسفانه با افزایش مداوم قیمت آن هم مواجه هستیم. افزایش قیمت شیر سلامت مردم را تهدید می‌کند. افزایش قیمت کالاها  هیچ ربطی به تحریم و قیمت ارز ندارد.”

ادعای این عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درحالی است که به گفته کارشناسان صنایع لبنی با توجه به اینکه درصد بالایی از نهاده‌های دامی مورد نیاز تولید شیر از طریق واردات تامین می‌شود بدون تردید مشکلات ناشی از تحریم و بالا رفتن نرخ ارز بر افزایش قیمت تولیدات دامی از جمله لبنیات اثر زیادی دارد.

در این خصوص محمدرضا بنی‌طباء در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا گفت: افزایش قیمت محصول خواست صنایع لبنی نیست چراکه صنعت لبنیات مانند هر صنعت دیگری با افزایش قیمت آسیب می‌بیند.

وی ادامه داد: افزایش قیمت محصول به معنی کاهش تقاضا است که مطلوب هیچ تولیدکننده‌ای نیست.

به گفته بنی‌طباء؛ در صورت کاهش تقاضا، تولیدکننده سه گزینه پیش روی خود دارد؛ گزینه اول افزایش قیمت، گزینه دوم کاهش کیفیت و گزینه سوم تعطیلی خطوط تولید است، اما صنایع لبنی تنها دو گزینه را می‌توانند انتخاب کنند، افزایش قیمت یا تعطیلی خطوط.

وی افزود: تعطیلی خطوط به معنی از دست رفتن اشتغال‌زایی و سال‌ها زحمات یک سرمایه‌گذار است، در نتیجه صنایع لبنی گزینه افزایش قیمت را انتخاب می‌کنند.

سخنگوی صنایع لبنی کشور با اشاره به عوامل افزایش قیمت محصولات لبنی عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل افزایش قیمت محصولات لبنی شیرخام است که ۶۵ درصد قیمت تمام‌شده را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه داد: شیرخام از سال گذشته تا امروز ۸۸ درصد افزایش داشته و فقط در روزهای اخیر با مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار قیمت آن رشد ۵۵ درصدی داشته است.

بنی‌طباء افزایش قیمت شیرخام را با توجه به افزایش قیمت نهاده‌های دامی برای دامداران، منطقی دانست .

وی معتقد است: به‌رغم اینکه آمار وزارت صمت نشان می‌دهد که میزان واردات نهاده دامی تغییر نداشته و بانک مرکزی گزارش داده ارز ترجیحی (4200تومانی) برای واردات نهاده‌ها را تخصیص داده است، اما به دلیل انحراف در توزیع، بخش اعظم نهاده‌های دامی با نرخ آزاد به دست دامدار می‌رسد.

سخنگوی صنایع لبنی کشور در واکنش به توئیت عضو کمیسیون بهداشتی مجلس مبنی بر اینکه “قیمت محصول هیچ ربطی به تحریم و قیمت ارز ندارد”، اظهار کرد: در شرایطی که ۹۰ درصد نهاده‌های دامی وارداتی هستند و قیمت شیرخام (اصلی‌ترین ماده اولیه محصولات لبنی) وابسته به آن بوده، چطور می‌توان گفت که تحریم و نوسان نرخ ارز بر آن موثر نیست؟

وی افزود: علاوه بر شیرخام سایر مواد اولیه تولید لبنیات از جمله بسته‌بندی نیز تابع نرخ ارز است چراکه فرآورده‌های پتروشیمی با ارز قیمت‌گذاری می‌شود.

بنی‌طباء از مجلس و دولت خواست که برای شناخت مشکلات تولید و یافتن راه‌حل از نظرات کارشناسان صنعت استفاده کنند.

وی  بهترین گزینه برای کنترل قیمت را تبعیت از قانون عرضه  و تقاضا دانست.

سخنگوی صنایع لبنی کشور پیشنهاد داد: دولت و مجلس به جای  فشار بر بخش تولید و استفاده از سیاست منسوخ شده قیمت‌گذاری دستوری، یارانه نهاده‌های دامی وارداتی را به اقشار کم درآمد برای افزایش سرانه مصرف شیر تخصیص دهند.

وی در پیشنهادی دیگر گفت: اکنون که در فصل تصویب بودجه هستیم طبق قانون بهبود کسب و کار از ذینفعان برای گرفتن تصمیمات دعوت شود.

بنی‌طبا تصریح کرد: امروز می‌شود درباره نگرانی‌هایی که نمایندگان مجلس در خصوص سلامت مردم دارند تصمیم درست گرفت.

وی اعلام کرد که صنایع لبنی برای این موضوع طرحی دارد که بر اساس آن می‌توان برای اقشار آسیب‌پذیر محصولات لبنی را با کمترین سود تولید کرد.

بنی‌طبا گفت: ما انتظار داریم نمایندگان مجلس به جای حاشیه‌سازی نظرات کارشناسان را بشوند و تصمیمی بگیرند که به نفع تولیدکننده و مردم است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.