گروه : اصناف و کشاورزی
ناصر نبیپور در گفتوگو با ایلنا، از افزایش هزار تومانی نرخ تخممرغ درب مرغداریها خبر داد و افزود: قیمت یک کیلو تخممرغ از کیلویی ۳۶ هزار تومان به کیلویی ۳۷ هزار تومان رسیده است.
به گفته وی؛ افزایش هزار تومانی تخممرغ درب مرغداریها حداقل قیمت آن را در واحدهای صنفی حدود ۲ تا ۳ هزار تومان افزایش میدهد.
این فعال اقتصادی میزان تولید روزانه تخممرغ را حدود ۲ هزار ۳۰۰ تن دانست و افزود: اگر هر کیلو تخممرغ کیلویی ۳۸ هزار تومان محاسبه شود تولیدکنندگان کیلویی ۱۰ هزار تومان ضرر میکنند و نرخ منطقی تخممرغ بدون احتساب سود ۱۰ درصد باید کیلویی ۴۳ تا ۴۵ هزار تومان درب مرغداریها شود.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با تاکید بر عملیاتی نشدن وعدههای دولت در زمینه حمایت از تولیدکنندگان، خاطر نشان کرد: معاون اول رئیس جمهور به تولیدکنندگان قول داد در صورت همراهی با دولت تا پایان شهریور علاوه بر اصلاح قیمتها ذرت معوقه ماههای گذشته را به تولیدکنندگان بدهد اما نمیدانم وزیر کشاورزی با چه منطقی میخواهد این سخنان را کتمان کند در صورتی که در این جلسه حضور داشتند.
نبیپور ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور ۲ بار به وزیر کشاورزی نامه نوشت که مشکل قیمت تخممرغ را حل کند اما وزیر کشاورزی تمایلی به اصلاح قیمتها ندارد و این ذهنیت برای تولیدکنندگان ایجاد شده است که میخواهند ما را بازی بدهند.
این فعال اقتصادی با اشاره به افت توان خرید مصرفکنندگان، افزود: سود قابل توجهی از محل آزادسازی نرخ نهادهها عاید دولت شد از اینرو دولت باید به اجبار یارانهای به تولیدکنندگان و مصرفکنندگان پرداخت کند که آنها بتوانند به کار خود ادامه بدهند تا مردم بتوانند ارزانترین پروتئین را خریداری کنند.
وی با انتقاد از نحوه ذخیرهسازی تخممرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام، خاطر نشان کرد: شرکت پشتیبانی امور دام اردیبهشت سال جاری ۲ هزار و ۷۰۰ تن تخممرغ از مرغداران خریداری کرد اما هنوز پولی به آنها پرداخت نکرده است.
نبیپور با بیان اینکه روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن تخممرغ از کشور صادر میشود، گفت: صادرات متاثر از نرخ دلار است اگر نرخ دلار بالا برود شاهد افزایش صادرات هستیم و با کاهشی شدن نرخ آن روند صادرات متوقف میشود.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران در پاسخ به این پرسش که چرا زرده تخممرغ مانند گذشته نارنجی رنگ نیست؟ گفت: در گذشته تولیدکنندگان رنگ دانه استفاده میکردند اما از آنجاییکه نرخ رنگدانه از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است از این رو تولیدکنندگان برای کاهش قیمت تولید این ماده را از فرآیند تولید حذف کردند؛ همچنین کیفیت ذرتی که مرغ تخمگذار مصرف میکند در کیفیت تخممرغ تاثیر میگذارد. مرغهای محلی به دلیل علوفه و یونجه تازهای که مصرف میکند زردی آن پررنگتر است.
https://tejaratgardan.ir/?p=214183