به گزارش تجارت گردان به نقل از دنیای بیمه، نتیجه اصلاحات در عملیات بیمهگری بیمه سرمد، کاهش هزینهها، تبدیل داراییهای کمبازده به داراییهای باارزش و البته عدم تمدید قراردادهای تکمیل درمان زیانده باعث شده تا سود خالص هر سهم بیمه سرمد در پایان سال مالی ۱۴۰۱ به ۴۳ ریال برسد، در حالی که در پایان سال مالی ۱۴۰۰ این شرکت به ازای هر سهم ۷۶۴ ریال زیان ساخته بود. البته افزایش سود هر سهم این شرکت در شرایطی رخ داده که سرمایه شرکت از ۴۸۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۶۷۶ میلیارد تومان افزایش یافته و البته خبر مهم اینکه قرار است به زودی در ادامه فرآیند استحکام مالی بیمه سرمد، سرمایه این شرکت بیمهگر به ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن هم از محل آورده نقدی سهامداران افزایش یابد.
تصمیمی که نه تنها باعث حفظ توانگری مالی این شرکت در سطح یک خواهد شد بلکه راه را برای افزایش سهم از بازار و بهبود کیفیت سودآوری در سال جاری را هموار میسازد.
بررسی صورتهای مالی بیمه سرمد که قرار است روز شنبه هفته آینده به تصویب سهامداران برسد، نشان میدهد که حق بیمه ناخالص شرکت در سال گذشته با رشد ۷۷ درصدی مواجه شده و به مبلغ ۲۴،۳۵۳،۶۰۱ میلیون ریال رسیده است . این در شرایطی است که خالص خسارت و مزایای پرداختی به بیمهگذاران و زیاندیدگان رشدی ۶۱ درصدی داشته است. نکته مهم دیگر در کارنامه بیمه سرمد، مدیریت هزینههای جاری در سال گذشته متناسب با نرخ تورم است به نحوی که هزینههای اداری و عمومی این شرکت در سال ۱۴۰۱ تنها ۴۳ درصد رشد داشته است.
راز عبور از زیان و حرکت به سود
حسن پورکاظمی، سرپرست معاونت اداری و مالی بیمه سرمد درباره مهمترین تحولات رخ داده در این شرکت به ویژه در دوران مدیریت جدید میگوید: خیلی اتفاق مهمی در بیمه سرمد رخ داد و از جمله اینکه در انتهای سال گذشته باید بیمهنامههایی را تمدید میکردیم که عملکرد سال قبل آن زیان سنگینی ۲۰۰ درصدی را به شرکت تحمیل کرده بود، که این قراردادها را تمدید نکردیم تا جلوی زیان بیشتر را بگیریم. در گام بعدی با بانک صادرات ایران توافق کردیم با توجه به اینکه مبلغ حق بیمه درمان تک نفره کم بود، قرار شد تا الحاقیه افزایش حق بیمه اعمال شود که این توافق در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ صورت گرفت ولیکن تاریخ اجرای قرارداد ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ توافق شد که در نتیجه ۱۶۸ میلیارد تومان بر درآمد حق بیمه تولیدی بیمه سرمد افزوده شد.
سرپرست معاونت اداری و مالی بیمه سرمد درباره دلیل دریافت وام از سوی این شرکت هم توضیح میدهد: این وام در ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ دریافت شد که باعث شد معوقات دیات شرکت پرداخت شود و به سال ۱۴۰۲ منتقل نشود و در نتیجه این اقدامات زیان ۳۶۶ میلیارد تومانی پایان سال مالی ۱۴۰۰ را سود ۲۸٫۸ میلیارد تومانی تبدیل شد و این میوه اقداماتی بود که در ۳ ماهه پایانی سال به دست آمد.
پورکاظمی در پاسخ به این سوال دنیای بانک و بیمه که زیان انباشته بیمه سرمد چه زمان صفر خواهد شد، اظهار کرد: با ادامه روند فعلی و اصلاحات و برنامههای هیات مدیره صورتهای مالی در پایان سال ۱۴۰۲ با سود بسته خواهد شد.
افزایش سرمایه با کیفیت در راه است
او در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برنامه هیات مدیره بیمه سرمد برای افزایش سرمایه به ۱۰۰۰ میلیارد تومان در چه مرحلهای قرار دارد؟ میگوید: مجوز افزایش سرمایه از سهامداران گرفته شده و بیمه مرکزی هم مجوز افزایش سرمایه را صادر کرده و پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه، پیشنهاد افزایش سرمایه از ۶۷۶ میلیارد تومان به ۱۰۰۰ میلیارد تومان در دستور کار مجمع سهامداران بیمه سرمد قرار میگیرد و فرآیند بیانیه ثبت افزایش سرمایه هم طی شده که این افزایش سرمایه از محل آورده نقدی سهامداران خواهد بود.
پورکاظمی به استناد آییننامه ۹۴٫۱ مصوب شورای عالی بیمه میگوید: بر اساس مفاد این آییننامه در بیمههای درمان بالای ۲۰ هزار نفر، شرکتهای بیمهگر خودشان نرخ را تعیین میکنند و از آنجایی که قرارداد تکمیل درمان بانک صادرات، عمده سهم از حق بیمه تولیدی رشته درمان سرمد را به خود اختصاص میدهد، حق بیمه هر نفر از ۲۶۸ هزار تومان به ۳۹۵ هزار تومان افزایش پیدا کرد و بیمه مرکزی اعلام کرد که این حق بیمه باید به ۴۳۰ تومان افزایش یابد که به بهبود وضعیت شرکت کمک کرد.
ماراتن نفسگیر
سرپرست معاونت اداری و مالی بیمه سرمد میافزاید: با آنکه تیم مدیریتی جدید شرکت بیمه سرمد در ماههای پایانی سال مالی ۱۴۰۱ شروع به فعالیت کرد اما با تدابیر به جا و کاهش هزینهها و البته عدم تمدید بیمهنامههای زیانده سال قبل در نهایت باعث شد تا با بانک صادرات برای صدور الحاقیه افزایش حق بیمه درمان به توافق رسیده و با تامین نقدینگی جهت پرداخت پروندههای دیه سال گذشته و فروش املاک کمبازده، در نهایت زیان نزدیک به نصف سرمایه بیمه سرمد به سود بالای ۲۸ میلیارد تومان رسید.
او در عین حال میافزاید: دکتر بهشتینژاد بعد از حضور در ترکیب هیات مدیره و در اختیار کردن سکان هدایت بیمه سرمد، نشان داد که میتوان یک شرکت زیانده را در ماههای پایانی سال تحویل گرفت و پس از یک ماراتن نقسگیر چندماهه آن را سودده کرد.