Categories: نفت و انرژی

افزایش ظرفیت روزانه پالایشگاه‌ها به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علیرضا صادق آبادی معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی  در گفتگو با رسانه ملی گفت: هم اکنون ۱۰ پالایشگاه در کشور فعالند که ۹ پالایشگاه بر پایه نفت خام و یک پالایشگاه نیز تصفیه کننده میعانات گازی است.
وی با بیان این که تا پیش از این مهمترین هدف پالایشگاه‌ها بر روی تولید سوخت متمرکز بوده است، گفت: تا پیش از این تمرکز روی تولید بنزین، نفت گاز و سایر فرآورده‌های نفتی نظیر نفت کوره، گاز مایع و خوراک واحد‌های قیر و روغن سازی بوده است.
معاون وزیر نفت در خصوص تأمین خوراک واحد‌های پتروشیمی‌های خوراک مایع یا همان پتروپالایشگاه‌ها افزود: هم اکنون در مجموع ۱۲ میلیون تن خوراک واحد‌های پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن‌ها که بر پایه خوراک نفتا و نفت سفید فعالیت می‌کنند از طریق پالایشگاه‌های کشور تأمین می‌شود.
آقای صادق آبادی به وجود پتروشیمی‌های شازند اراک، تبریز و اصفهان اشاره کرد و گفت: این پتروشیمی‌ها در کنار پالایشگاه‌های شازند، تبریز و اصفهان تأسیس شده اند و خوراک شان را از این پالایشگاه‌ها دریافت می‌کنند.
وی با بیان این که این ظرفیت در کشور وجود دارد که در کنار هر پالایشگاهی یک مجتمع پتروشیمی دایر شود، افزود: در این شرایط ما می‌توانیم به جای آن که خوراک پالایشگاه‌ها را به سوخت تبدیل کنیم به خوراک واحد‌های پتروشیمی تبدیل کنیم که براساس آن‌ها زنجیره‌های پایین دستی نظیر تولید کنندگان مواد پلاستیکی و شوینده‌ها فعال خواهند شد. راهبرد اصلی وزارت نفت
معاون وزیر نفت استفاده از ظرفیت‌های موجود را اولویت وزارت نفت در زمینه پتروپالایشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: راهبرد اصلی ما این است که واحد‌های تصفیه نفت کوره در پالایشگاه‌ها را توسعه دهیم تا با تصفیه نفت کوره بتوانیم خوراک‌های سبک نظیر اتیلن، پروپیلن تولید کنیم که این مواد به عنوان خوراک در صنایع پتروشیمی کاربرد دارند.
آقای صادق آبادی با بیان این که استفاده از ظرفیت‌های موجود می‌تواند ما را با کمترین هزینه و در سریع ترین زمان به تولید ثروت و ارزش افزوده برساند، افزود: هم اکنون واحد‌های پتروشیمی وجود دارند که با کمبود خوراک مواجهند بنابر این باید اولویت اول ما تولید خوراک برای این واحد‌ها باشد چرا که نه هزینه زیادی می‌خواهد و نه زمان بر است.
وی تاکید کرد: اولویت ما در صنعت پالایش در وزارت نفت باید کاهش نفت کوره و تصفیه آن با هدف تولید خوراک برای مجتمع‌های پتروشیمی موجود در کشور است.
معاون وزیر نفت در خصوص برنامه ریزی‌های آینده در زمینه پتروپالایشگاه‌ها افزود: هم اکنون ساخت مجتمع پالایشگاهی سیراف در دستور وزارت نفت قرار دارد که این مجتمع پالایشگاهی می‌تواند نزدیک به ۱۰ میلیون تن نفتا تولید کند که خوراک زنجیره بزرگی از واحد‌های پتروشیمی بر پایه خوراک نفتا را تأمین خواهد کرد.

فتحنایی

Recent Posts

بازدید نمایندگان تجارت الکترونیک پارسیان از خط تعمیرات کارتخوان تاپکیش

مرکز تعمیرات کارتخوان تاپکیش به عنوان یکی از مجهزترین مراکز تعمیرات دستگاه های پرداخت الکترونیک…

13 ساعت ago

تخریب های جهت دار علیه مرد خوشنام معدن کشور؛ وجیه اله جعفری چه کرد؟

این روزها برخی سایت های خبری در گزارشات سفارشی و یا بر اساس اطلاعات ناقص…

13 ساعت ago

وانت ۱۵۱، نقش مستقیمی در اشتغال و کسب و کار کشور دارد

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: شرکت بن‌رو توانایی آن را دارد که با استفاده از…

13 ساعت ago

چهارمین برد متوالی پرسپولیس و صعود به صدرجدول/ مقاومت چادرملو در وقت اضافه شکست

پرسپولیس در هفته هفتم لیگ برتر فوتبال با نتیجه یک بر صفر چادرملو را شکست…

13 ساعت ago

رحمتی استقلال را از بحران خارج کرد؛ بازگشت آرامش به اردوی آبی‌ها

دیدار تیم‌های استقلال تهران و هوادار در هفته هفتم لیگ برتر باشگاه‌های ایران با برتری…

13 ساعت ago