×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
افزایش معافیت‌های مالیاتی به ۵۰ درصد با تصویب اصلاحیه مالیات بر ارزش افزوده

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از خبرگزاری صداوسیما، محمد مسیحی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما در باره لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده افزود: روش تقسیط پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای تولیدکنندگان در این لایحه پیش بینی شده است تا به آن ها مساعدت شود و در جایی که اثبات می شود فروش به صورت اقساطی و یا اعتباری است، متناسب با پرداخت، مالیات بر ارزش افزوده وصول می گردد.

او گفت: یکی از مهمترین کارکردهای مالیات بر ارزش افزوده این است که فعال اقتصادی را در حکم مأمور وصول مالیات قرار می دهد که به نیابت از دولت، مالیات را از حلقه بعد دریافت و به حلقه قبل پرداخت و آن ها را تهاتر می کند.

وی افزود: در معاملات بخش خصوصی و دولت از آن جا که دولت عمدتا به عنوان مصرف کننده و فعال اقتصادی است، این تمکین ضعف به شمار می رود و به همین علت تمرکز بر این شده تا الزام بخش های دولتی بالا برود.

مسیحی اضافه کرد: در معاملات بخش های خصوصی با یکدیگر از آن جا که طرف مقابل هم مؤدی مشمول مالیات بر ارزش افزوده است این ضعف تمکین وجود ندارد. همچنین اگر بخواهیم این موضوع را به همه توسعه دهیم عملا بحث سهل الوصل بودن مالیات بر ارزش افزوده بسیار کمرنگ می شود.

او با بیان اینکه فقط ۳۵ درصد پزشکان، دستگاه کارتخوان نصب کرده اند، افزود: روند نصب کارتخوان روبه افزایش است.

مسیحی با تشکر از سازمان صدا و سیما و قوای سه گانه برای پرداختن به موضوع مالیات بر ارزش افزوده گفت: آن چه که تمکین مالیاتی را برای فعالان اقتصادی، کم می کند نابرابری هایی است که در قانون دیده می شود و عینیت این نابرابری ها در معافیت های مالیاتی است.

وی با انتقاد از معافیت های مالیاتی بیش از ۴۰ درصد اقتصاد کشور گفت: اثر این معافیت ها فقط در بخش معافیت نیست بلکه شکاف سیاستگذاری غلط و بی رویه ایجاد می کند و به بخش مشمول مالیات هم فشار می آورد.

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی ادامه داد: وقتی مودی مالیاتی می بیند بخش دیگری از اقتصاد کشور از پرداخت مالیات، معاف است او هم ناخودآگاه به سمت فرار مالیاتی و تمکین نکردن مالیاتی می رود.

مسیحی افزود: اگر بخواهیم اقتصاد بدون نفت داشته باشیم باید اقتصاد متکی بر درآمد پاک مالیاتی داشته باشیم و این محقق نمی شود مگر اینکه معافیت های مالیاتی را به حداقل برسانیم. علاوه بر پزشکان، وکلا هم باید به قانون مالیاتی تمکین و همکاری کنند.

محمدرضا پور ابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به مشکلات اخذ مالیات بر ارزش افزوده در حالتی که فروش به صورت اعتباری یا اقساطی است، گفت: این مشکل با اصلاحیه برطرف شده است و تسویه متناسب با پرداخت نقدی آن انجام می شود همچنین اگر کارفرما دولت باشد و در پرداخت تاخیر شود، اصل و جریمه بر عهده پیمانکار نخواهد بود و دولت، متولی خواهد بود همچنین پیش بینی شده تا با اوراق هم بتوان تسویه مالیاتی را انجام داد.

محمدرضا پورابراهیمی ادامه داد: هیچ یک از بندها و تبصره ها را بدون مشورت با بخش خصوصی تصویب نکردیم و نماینده اتاق های بازرگانی، تعاون و اصناف حضور داشتند.

وی با اشاره به اینکه ضمانت های اجرای لازم در قانون پیش بینی شده است، گفت: حوزه پایانه های فروشگاهی با قانون مالیات بر ارزش افزوده منطبق است و این دو با هم می توانند تحول ساختاری ایجاد کنند مشوق هایی در نظر گرفته شد که می تواند کمک کند.

او افزود: رویکرد اول قانون مالیات بر ارزش افزوده، اخذ مالیات برای اداره کشور است و رویکرد دوم، شفافیت اطلاعاتی است.

سبحانیان کارشناس اقتصادی و امور مالیاتی گفت: یکی از مشکلات اساسی ما در اجرای ده ساله قانون مالیات بر ارزش افزوده این بود که بسیاری از فعالان اقتصادی خریدهای خود را به صورت نقدی انجام می دادند و مالیات بر ارزش افزوده آن را پرداخت می کردند اما برای فروش کالای خود با توجه به اینکه فروش اقساطی و یا نسیه داشتند نمی توانستند مالیات را اخذ کنند و سازمان امور مالیاتی، این فروش اقساطی را نادیده می گرفت و در عمل، فعالان اقتصادی با مشکل و کمبود نقدینگی مواجه می شدند که این مشکل، با اصلاح قانون، برطرف شد.

سبحانیان افزود: لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در واقع دوقلوی قانون دیگری با عنوان پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان است که در آن جا همه مبادلات ثبت می شود و متناسب با میزانی که افراد از خریدار دریافت کرده اند مشمول پرداخت مالیات می شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مناطق آزاد به جای این که سکوی صادرات باشند به دپوی واردات تبدیل شده اند.

پورابراهیمی در ادامه برنامه افزود: قانون مناطق آزاد به علت نظارت ضعیف دولت، به درستی اجرا نمی شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اختیارات ویژه ای که در لایحه اصلاح قانون مالیات به سازمان امور مالیاتی داده شده است، گفت: با این اختیارات ویژه مخالفیم اما دولت به قدری در کمیسیون اقتصادی مجلس پیگیری کرد تا این کار انجام شد.

پورابراهیمی افزود: موافقیم که سازمان امور مالیاتی باید مقتدر باشد و به او کمک کنیم تا میزان حقوق و شرایط استخدامی و کیفیت کاری آن به گونه ای باشد که دچار آسیب و فساد نشود اما اینکه به هر روشی اختیارات بدهیم که از حوزه مقررات عمومی دولت، مستثنی شود، درست نیست.

وی اضافه کرد: پیشنهاد دادیم تا بندی از لایحه را که اختیارات ویژه ای به سازمان امور مالیاتی می دهد در صحن علنی مجلس حذف شود.

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی هم گفت: معافیت های مالیاتی در جاهایی ممکن است لازم باشد اما یک اصل باید وجود داشته باشد و آن این است که حمایت های معافیت مالیاتی ما از بخش های مختلف باید، محدود، مشروط و کاهنده باشد.

مسیحی با تاکید بر اینکه حمایت بی قید و شرط، جوابگو نیست، گفت: بسیاری از بخش ها را سال ها از پرداخت مالیات معاف کردیم اما در عمل، توسعه یافته نشدند.

او با بیان اینکه همه مکاتب فکری و اقتصادی در این موضوع اشتراک نظر دارند که بهترین ابزار تامین درآمد، مالیات است، افزود: مالیات، قدرت ذاتی دولت ها و ابزار تحقق مردم سالاری دینی است و سازمان امور مالیاتی اگر بخواهد مقتدر، محبوب و تنظیم‌گر باشد باید میزان حقوق کارکنان و استقلال آن با بقیه دستگاه های اجرایی متفاوت باشد.

سبحانیان کارشناس اقتصادی و امور مالیاتی هم با اشاره به فهرست زیاد معافیت ها در اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: این معافیت ها موجب می شود زنجیره های عرضه کالا و خدمت قطع می شود و بخشی از بار مالیاتی به دوش تولیدکنندگان بیفتد. سامانه موُدیان تا حدود زیادی این نواقص را برطرف می کند.

وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد و ویژه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، گفت: متاسفانه این مناطق در کشور ما رشد قارچ گونه کرده است و مرز مشخصی ندارد.

او ادامه داد: بسیاری از گزارش های دستگاه های نظارتی حاکی از آن است که معافیت مناطق آزاد و ویژه در نظام مالیات بر ارزش افزوده ، محل فساد و فرار مالیاتی گسترده شده است.

سبحانیان با گلایه از دولت گفت: با چه استدلالی مناطق آزاد و ویژه در لایحه دولت معاف از پرداخت مالیات شده است؟

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.