گروه : اخبار مهم / راه و مسکن
به گزارش تجارت گردان به نقل از ایلنا، عبدالله اوتادی در نشست خبری امروز با اشاره به دخالتهای دولت در بازار اجاره اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی سقف افزایش اجاره بها را برای امسال ۲۵ درصد ارائه کرده که معتقدیم این رقم غیرکارشناسی است و خود باعث افزایش اجاره بها در بازار مسکن میشود.
وی با تاکید بر اینکه تصمیمات دولت برای بخش اجاره منجر به اختلافات بین مستاجر و موجر شده است، گفت: در حالی که بسیاری از مالکان قصد افزایش اجاره بها کمتر از این نرخ را داشتند اما دولت به افزایش ۲۵ درصدی رسمیت داد و باعث شد قیمتها در بخش اجاره افزایش یابد و اختلافات مستاجران و مالکان بیشتر شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه دولت خود عامل افزایش قیمتها در بازار مسکن هستند، ادامه داد: معاملات واقعی بازار مسکن نشان میدهد افزایش قیمت در خرداد ماه امسال نسبت به سال گذشته حدود ۸ تا ۱۲ درصد بود اما بانک مرکزی این عدد را ۴۸ درصد اعلام کرده است که معتقدیم دادههای بانک مرکزی دقیق و درست نیست و باعث سیگنالهای اشتباه به بازار میشود و در نهایت این سیگنالها منجر به افزایش قیمت مسکن شده است.
اوتادی با بیان اینکه بانکها بزرگرین ملاکهای کشور محسوب میشوند، گفت: به نظر میرسد عدهای با دادن این سیگنالهای غلط به بازار به دنبال آن هستند تا ناترازی و کسری بودجه بانکها از طریق بازار مسکن و ملک برطرف شود.
وی با اشاره به رکود مشاوران املاک در شرایط شیوع ویروس کرونا یادآور شد: در حالی که در خرداد ماه امسال ۲۱۰ پروانه کسب مشاوران املاک باطل شد، فقط ۵۰ مجوز جدید صادر شده که اغلب این افراد هم از صنوفی مانند جگرکیها، رستورانها و پوشاک هستند که در ایام کرونا کسب و کارشان کساد شده و به صورت موقت وارد حوزه مشاوران املاک شدهاند.
عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به استقبال مردم از سایتهای اینترنتی املاک در چند سال گذشته به ویژه در شرایط شیوع کرونا بیان داشت: افزایش استقبال مردم در این مدت باعث پیشرفت این سایتها شده و فرصت خوبی است تا بتوانیم این ظرفیت را توسعه دهیم.
اوتادی درباره راهاندازی سامانه هوشمند املاک و جلوگیری از انتشار آگهیهای فیک و جعلی تاکید کرد: تمام افرادی که آگهی فروش و اجاره مسکن میدهند، احراز هویت میشوند و قرار بر این است که قیمتها توسط کارشناسان بررسی شود. همچنین به تمام اعضای صنف اطلاع دادهایم که فایلهای نامتعارف را نپذیرند.
همچنین بهرام گلستانی، عضو اتحادیه مشاوران املاک و کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به ضرورت تجمیع سایتهای متعدد اینترنتی فعال در حوزه فعال اظهار داشت: باید بتوانیم سایت جامعی راهاندازی کنیم که تمام فایلهای مسکن در مناطق مختلف را در اختیار مصرفکننده به صورت رایگان قرار دهد.
وی با تاکید بر ضرورت بررسی آگهیهای سایتهای اینترنتی ادامه داد: باید مطمئن شویم که آگهی فیک یا جعلی در سایتهای اینترنتی بارگذاری نمیشود و برای این موضوع، بانک اطلاعاتی و شماره شناسایی افراد در حال تهیه است و بر احراز هویت آگهی دهندهها تاکید داریم.
گلستانی یادآور شد: البته عمده این آگهیها از سوی مشاوران املاک بارگذاری میشود که اغلب آنها آگهیهای واقعی هستند.
عضو اتحادیه مشاوران املاک و کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به ضرورت همکاریها با وزارت راه و شهرسازی برای نمایش معاملات انجام شده در هر منطقه و اعلام میانگین قیمت مسکن بر اساس معاملاتی که منعقد شده است، گفت: از وزارت راه و شهرسازی درخواست داریم که ساز و کاری فراهم کند تا بتوانیم قیمتهای میانگین هر منطقه را بر اساس معاملاتی که انجام شده را منتشر کنیم و بر اساس این میانگین قیمتها، آگهیهایی که ارائه میشود را طبقهبندی و با سه رنگ سبز، زرد و قرمز که نشان دهنده تناسب قیمت این آگهیها با میانگین قیمت آن منطقه است را نشان دهیم.
https://tejaratgardan.ir/?p=134024