×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
افزایش ۴۲۰ میلیون مترمکعبی برداشت گاز از پارس جنوبی

 به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از وزارت نفت، محمد مشکین‌فام به تحقق ۹۴ درصدی برنامه ابلاغی این شرکت اشاره و با بیان اینکه بخش دریایی میدان مشترک پارس جنوبی جز فاز ۱۱ تکمیل شده است، تصریح کرد: از ۳۹ سکوی دریایی این میدان، ۳۷ سکو نصب شده و  از ۱۳ پالایشگاه طراحی شده، ۱۲ پالایشگاه وارد مدار تولید شده است. تنها پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی باقی مانده که امیدواریم بخش نخست آن تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

وی با تاکید بر اینکه بخش توسعه‌ای این میدان در حال تکمیل است و از این پس باید بخش دوم توسعه پارس‌جنوبی را شروع کنیم که به مراتب مهمتر از بخش نخست است و آن هم حفظ و نگهداشت تولید در این میدان است، افزود: هم‌اکنون بخش زیادی از انرژی کشور از این میدان مشترک تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در نظر داریم در ۲۵ سال آینده با توسعه میدان‌های دیگر و تقویت فشار چاه‌های میدان پارس‌جنوبی، همچنان ۷۵ درصد از گاز مورد نیاز کشور را از این میدان تامین کنیم، تصریح کرد: همچنین هم اکنون ۴۰ درصد خوراک تولید بنزین کشور از این میدان مشترک تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در همه مراحل توسعه و نگهداشت میدان پارس‌جنوبی و دیگر میدان‌های تحت مدیریت این شرکت به توان داخلی اتکا می‌شود، گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در صورت تدوام تحریم خللی در تولید گاز کشور ایجاد نشود و با اتکا به دانش و توان بومی کار توسعه و بهره‌برداری را دنبال خواهیم کرد.  

پیشی گرفتن از قطر

مشکین فام با تاکید بر اینکه از حدود ۲۰ سال پیش برداشت گاز از میدان گازی پارس‌جنوبی آغاز شده است، افزود: این روند در هشت سال گذشته شتاب بیشتری به خود گرفته است به‌طوری‌که از ۳۷ سکوی فعال دریایی ۲۶ سکو در هشت سال گذشته نصب شده که حدود ۷۰ درصد از عملیات توسعه و نصب سکوهای دریایی را شامل می‌شود.

وی این آمار را در بخش چاه‌های حفر شده ۶۸ درصد عنوان کرد و با بیان اینکه از ۳۳۶ حلقه چاه حفرشده در میدان پارس‌جنوبی ۲۲۸ حلقه آن در هشت سال گذشته تکمیل و به بهره برداری رسیده است، تصریح کرد: از مجموع ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر خطوط لوله دریایی، ۲ هزار و ۱۶۰ کیلومتر آن در سال‌های اخیر نصب شده است و در ردیف‌های پالایشگاهی نیز از مجموع ۵۰ ردیف، ۳۰ ردیف آن در سال‌های اخیر به بهره‌برداری رسیده‌اند.  

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ظرفیت کنونی تولید میدان مشترک پارس‌جنوبی را ۷۰۰ میلیون مترمکعب عنوان و با بیان اینکه ۴۲۰ میلیون مترمکعب از این مقدار در دولت تدبیر و امید وارد مدار تولید شد، اظهار کرد:  هم‌اکنون کشور ما در برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس‌جنوبی از کشور قطر پیشی گرفته است. این دستاورد در حالی بدست آمده که دو سوم میدان در سمت قطر قرار دارد.

وی به میدان کیش نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این میدان پشتیبان میدان پارس‌جنوبی است و تاکنون ۷۵ درصد کار توسعه آن به پایان رسیده و کار احداث خط لوله ۲۰۰ کیلومتری انتقال گاز از این میدان به پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی مستقر در منطقه عسلویه نیز آغاز شده است، گفت: با توجه به حفظ ظرفیت تولید پارس‌جنوبی باید توسعه میدان کیش از پایه در اولویت قرار گیرد.  

مشکین فام با اشاره به اینکه از ۲۸ حلقه چاه مورد نیاز میدان کیش، ۲۶ چاه حفر شده است، گفت: در صورت تکمیل توسعه، این میدان روزانه ۳ میلیارد فوت مکعب (۸۴ میلیون مترمکعب) که معادل ۳ فاز پارس‌جنوبی است برداشت و به پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی منتقل خواهد شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.