×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
افزایش ۵ برابری مشارکت اقتصادی زنان در ۴ دهه گذشته

به گزارش تجارت گردان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری در نشست صمیمانه با بانوان مدیر، فعال و برگزیده وزارتخانه و سازمان های تابعه به مناسبت بزرگداشت روز زن و میلاد فاطمه زهرا (س)  گفت:  در ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زنان حضور چمشگیری در جامعه نداشتند اما نقش زنان پس از پیروزی انقلاب  شکل دیگری به خود گرفت و دگرگونی اساسی در زمینه های فرهنگی ، اجتماعی، اقتصادی و …  اتفاق افتاد.

وی با اشاره به ضرورت تشکیل کانون صنفی بانوان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حضور شایسته بانوان در کرسی های مدیریتی بیان کرد: هدف از تشکیل این کانون رفع نقایص موجود است تا بتوان به بانک اطلاعاتی دقیقی از بانوان دست یافت و مطالبات آنان را پیگیری کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  در ادامه با ارائه آمارهایی از حضور زنان در قبل و پس از انقلاب اسلامی اظهارکرد:  هم اکنون زنان در عرصه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حرکت می کنند و به  موفقیت های فراوانی نیز دست یافته اند .

وی افزود:  قبل از انقلاب تنها ۶ درصد فارغ التحصیلان زن بودند درحالی که هم اکنون این رقم به ۴۵ درصد رسیده است . در گذشته حدود یک درصد کرسی استادی در دانشگاه های کشور به زنان اختصاص داشت اما هم اکنون این رقم به ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تعداد زنان پزشک قبل از انقلاب را ۳ هزار و ۵۰۰ نفر عنوان کرد که این رقم در حال حاضر به حدود ۶۰ هزار نفر رسیده است.

وی افزود: پزشک متخصص زن در گذشته ۵۹۷ نفر و در دوره کنونی ۳۰ هزار نفر است.

شریعتمداری تعداد تشکل های بانوان را قبل از انقلاب ۵ تشکل دانست که بیشتر در خدمت خانواده سلطنتی بود اما هم اکنون تعداد ۲ هزار تشکل بانوان در کشور مشغول فعالیت هستند.

وی مدال آوری زنان ورزشکار را پس از پیروزی انقلاب چشمگیر دانست و تاکید کرد: سن امید به زندگی زنان از ۵۴ به ۷۸ سال افزایش یافته که نشات گرفته از ترمیم زیرساخت های بهداشتی و اجتماعی است.

شریعتمداری، نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در گذشته ۳ درصد اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم  با افزایش ۵ برابری در حال حاضر به حدود ۱۵ درصد رسیده هرچند که تا نقطه مطلوب فاصله داریم، اما رقم خوبی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توانمندسازی زنان در سایر حوزه ها اظهارکرد: در این بخش هم قدم های وسیعی برداشته شده است ؛کارآفرینی زنان نیز پیشرفت های خوبی داشته به طوری که زنان در حوزه های صنعتی، زنبورداری ، رنگ و نساجی  و … پیشگام هستند.

وی همچنین بهره مندی از مشارکت جوانان نخبه و جامعه زنان را در بخش های مختلف کشور ضروری دانست و تاکید کرد: همه طیف ها باید این مسیر را طی کنند تا پیشرفت خوبی برای کشور حاصل شود و به جایگاه مطلوبی برسیم .

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، استفاده از توانمندسازی و آموزش  های مهارتی زنان را نیز ضروری دانست و گفت: در ۱۰ استان کشور  از طریق تسهیل گیری جهاددانشگاهی قدم های موثری برای توانمندسازی ۶ هزار زن  برداشته شده است و همین میزان برای سال ۱۴۰۰  برای ۲۰ هزار زن برنامه ریزی شده که با مشارکت معاونت امور خانواده و زنان نهاد ریاست جمهوری ادامه خواهد یافت .

شریعتمداری تاکید کرد: تلاش کرده ایم در منابع روستایی سهم قابل ملاحظه ای به زنان اختصاص یابد به طوری که ۳۷ درصد از کل منابع توزیع شده در حوزه اشتغال روستایی به جامعه زنان تعلق داشته و به توسعه فعالیت های اشتغالزا کمک کرده است.

وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر مشارکت دادن زنان در حوزه های مدیریتی به صورت سیستماتیک تصریح کرد: باید بتوانیم در همه عرصه ها  از زنان شایسته بهره مند شویم.

وی افزود: آموزش زنان نیز به صورت فردی و تشکلی ضروری بوده و باید قوانینی به تصویب برسد که مدیریت زنان را مسجل کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توسعه بیمه زنان خانه دار به عنوان یکی از نیازهای  مهم نیز تاکید کرد و گفت:  تمام تلاش مان را می کنیم تا پایان دولت بیمه زنان خانه دار نهایی شود.

شریعتمداری با اشاره به ضرورت آموزش های حین و قبل از ازدواج اظهار کرد: بررسی این موضوع در جلسه شورای عالی رفاه با حضور رییس جمهوری در دستور کار قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به زهرا پژوهی و فاطمه پژوهی در عرصه های مختلف زندگی گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان فردی عدالتخواه و مدافع حق الگوی جامعه اسلامی ماست که باید ادامه دهنده راه ایشان باشیم. 

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه پوشش بیمه جامعه روستایی زنان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در ابتدای تشکیل صندوق بیمه روستاییان و عشایر حدود ۶۴۰ هزار بیمه شده داشتیم که این رقم به حدود ۲ میلیون نفر رسیده که تلاش می کنیم  به ۳ میلیون نفر افزایش یابد که تلاش می شود   20 درصد به زنان اختصاص یابد.

قدردان زحمات و ایثارگری‌های بانوان مدافع سلامت هستیم

ناهید حیدری، مدیرکل مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: با توجه به شیوع کرونا در کشور وظیفه بانوان در مدیریت خانواده و حفظ انسجام و نشاط خانواده‌ها اهمیت بیشتری یافته است و زنان در خانواده‌ها وظایف سنگین‌تری بر عهده گرفته‌اند.

وی ایثار و فداکاری زنان شاغل در کادر درمان را از دیگر جلوه‌های افتخارآفرین در جامعه برشمرد و افزود: روز زن را به بانوان شاغل در مراکز درمانی بویژه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی سازمان تأمین اجتماعی تبریک می‌گوییم و از زحمات و ایثارگری‌های بانوان همکارمان در دوران شیوع کرونا تشکر می‌کنیم.

حیدری ادامه داد: یاد بانوان شهید مدافع سلامت که جان خود را برسر پیمان و عهدی که با خداوند متعال بسته بودند، فدا کردند گرامی میداریم و برای آنان رحمت واسعه الهی مسئلت می‌کنیم.

مدیرکل مستمری‌های سازمان تأمین اجتماعی گفت: در سازمان تأمین اجتماعی تلاش می‌کنیم که قوانین مربوط به بانوان همچون بیمه زنان خانه‌دار به بهترین وجه اجرایی شود و با برنامه ریزی صورت گرفته شاهد استقبال بانوان هستیم و تعداد زنان خانه‌دار تحت پوشش تأمین اجتماعی به بیش از ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.

انقلاب اسلامی زمینه ساز مشارکت بیشتر زنان در جامعه شد

شهناز حمزه لوی، مدیر کل تأمین اجتماعی استان همدان نیز در این جلسه با تبریک میلاد حضرت زهرا و روز زن، گفت: یکی از ثمرات انقلاب اسلامی توجه ویژه به زنان است و بانوان ایران اسلامی بعد از انقلاب با توجه به فضای امن و آرامشی که برای آنان فراهم شده است، مشارکت و حضور بیشتری در جامعه دارند.

وی افزود: آمار بالای زنان تحصیل کرده و شاغل در عرصه های مختلف اجتماعی نشان دهنده موفقیت این موضوع است و در سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد قابل توجهی از مدیران زن منصوب شده اند و عملکرد مطلوب و موفقی داشته اند.

رشد ۵۰ درصدی انتصاب مدیران زن در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

در این نشست، وحیده نگین مشاور امور زنان وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رشد ۵٠ درصدی انتصاب مدیران زن در این وزارتخانه گفت : انتصاب زنان در پست های مدیریتی و هیات مدیره هلدینگ ها ، نشان از توجه وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به حضور موثر زنان دارد و آمارها نشان دهنده رشد  قابل توجه تعداد مدیران زن است .

وی افزود: استفاده از حضور زنان در فعالیت های اقتصادی باعث شفافیت و پاکدامنی اقتصادی بیشتری می شود .

باور جامعه به زنان و توانایی های آنان افزایش یافته است

پروانه رضایی بختیاری، مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در این نشست نیز گفت: انقلاب اسلامی زمینه حضور فعالیت زنان را در جامعه بیشتر فراهم کرده است .

وی افزود: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شایستگی زنان اعتقاد دارد و پست های حساسی را حتی در شرایط اپیدمی کرونا به زنان سپرده است.

مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان تهران  تصریح کرد: حمایت از زن ، حمایت از خانواده است .

وی با بیان این که شاهد افزایش حضور زنان در همه عرصه ها هستیم ، بیان کرد : حضور زنان در  مناصب تصمیم گیری و مدیریتی پر رنگ تر شده است و باور جامعه به زنان و توانایی های آنان افزایش یافته که جای تقدیر دارد .

الگوی توسعه در گروی توجه بیشتر به نقش زنان است

نادره رضایی، مدیرعامل انتشارات فرهنگی اجتماعی گفت : در ۴٢ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی موقعیت زنان دچار دگرگونی و تحولات فراوانی شده و فراتر از تغییر و رشد بوده است.

وی افزود: در حوزه مطالبات جمعی نیز دگرگونی های فراوانی رخ داده است.

رضایی تصریح  کرد: الگوی توسعه در گرو توجه بیشتر به نقش زنان است.

به گفته رضایی، در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه بیشتر به تولید و کارآفرینی به خصوص در حوزه زنان ضروری است چرا که شفافیت و تاب آوری زنان در شرایط سخت اقتصادی بیشتر است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.