×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
اقتصاد به سمت آرامش و انتظارات تورمی رو به کاهش

پیمان قربانی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا در خصوص انتظارات تورمی در افق پیش رو، اظهار داشت: خوشبختانه علامت‌های بسیار خوبی در بازار پول و بازار دارایی‌ها، ملاحظه می‌شود.
وی اظهار داشت: تعدیل نرخ دلار، سکه، خودرو و سایر دارایی‌های مالی علامت خوبی است از اینکه بازار به سمت اصلاح و نزدیک شدن به سطوح متناسب با متغیرهای بنیادین اقتصاد پیش می‌رود، در حالی که روند قیمتی این دارایی‌ها ناشی از یک سری نگرانی‌ها نسبت به آینده افزایش پیدا کرده بود.
قربانی تصریح کرد: در پی این التهابات، طی ماه‌های گذشته، یکی از مسائلی که پیش آمده بود، این بود که رشد سپرده‌های دیداری مرتب افزایش پیدا می‌کرد و این موضوع هم عمدتا از ناشی از کاهش سپرده‌های بلندمدت بودو حرکت به سمت سپرده‌های دیداری بود. چراکه به هر ترتیب برخی از مردم یا فعالان اقتصادی، نرخ‌های سود چند درصد در روز ، اینقدر جذابیت برایشان داشت که پولشان را در قالب سپرده‌های دیداری تبدیل و آن را وارد جریانات معاملات کالا و این موارد کنند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: خوشبختانه با تعدیلاتی که در بازار صورت گرفته، ما شاهد هستیم که در آذرماه رشد پول که شامل اسکناس، مسکوک و سپرده‌های دیداری است، صفر شد؛ یعنی روند افزایشی آن کاملا متوقف شد و این موضوع نشان‌دهنده این است که افزایش نقدینگی عمدتا به سپرده‌های مدت‌دار و به ویژه بلندمدت هدایت می‌شود.
وی افزود: این موضوع را به طور اجمال بخواهم توضیح دهم به این معنی است که با توجه به نرخ‌های سودی که در سطح شبکه بانکی است، در حال حاضر فعالان اقتصادی و مردم به این جمع بندی درست رسیده‌اند که گزینه نگهداری پولشان در قالب سپرده‌های مدت دار که منجر به افزایش ماندگاری سپرده‌ها در سطح شبکه بانکی می‌شود، نسبت به سایر گزینه‌ها، گزینه جذاب‌تری است و این اتفاق فضا را فراهم می‌کند که بانک‌های کشور در اعطای تسهیلاتشان با آسودگی خاطر بیشتری عمل بکنند و وقتی سپرده‌های با ماندگاری بالا بیشتر شود، در اعطای تسهیلات هم بانک‌ها با ریسک تسهیلاتی کمتری مواجه هستند.
قربانی خاطرنشان کرد: مجموع این عوامل و فعل و انفعالاتی که در بازار پول و جنبه سپرده‌های دیداری و همینطور تغییرات علامت رشد شاخص‌ها در بازارهای دیگر ملاحظه می‌کنیم، نشان می‌دهد که اقتصاد به سمت آرام شدن پیش می‌رود و انتظارات تورمی رو به کاهش است و قطعا در فضای کاهش انتظارات تورمی، رشد سرمایه‌گذاری و تولید هم بهتر صورت خواهد گرفت.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از معضلات نرخ تورم بالا، نوسانات بالای نرخ تورم است، که منجر به ایجاد و تشدید نااطمینانی در اقتصاد می‌شود، تاکید کرد: مطالعات گسترده در این زمینه نشان داده است که نااطمینانی تورمی در اقتصاد عامل مهم ضربه به سرمایه‌گذاری و تولید است.
وی ادامه داد: با تلاش و مقاومتی که صورت گرفت، تحریم‌های حداکثری دولت آمریکا با شکست مواجه شد و در واقع ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران، سربلند از این آزمون خارج شد و در افق جدید انشالله بتوانیم بیماری کرونا را هم هرچه بیشتر مهار کنیم و به سمت رشد و شکوفایی اقتصاد قدم برداریم.
قربانی یادآور شد: در دو سال گذشته کاهش اتکا به نفت که به دلیل تحریم‌ها در اقتصاد رخ داد را داشتیم که این یک در واقع پدیده مبارک است؛ درست است که اقتصاد ما با دشواری هایی همراه بوده و اقتصاد منقبض شد و معیشت افراد تحت تاثیر قرار گرفت، ولی الان که اقتصاد ما در مسیر بازیابی قرار گرفته است، می‌توانیم در نتیجه گشایش‌هایی که در حوزه تولید و صادرات نفت صورت خواهد گرفت و با تجربیاتی که در داخل داریم، مسیر کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و استفاده از این درآمدها برای نسل‌های آینده و زیرساخت‌های اساسی در کشور را پیش بگیریم و یکی از ثمراتی که از این دوران نصیب اقتصاد بشود، کاهش اتکا پایدار ما به نفت باشد و بتوانیم یک اقتصاد بیشتر غیرنفتی و کمتر نفتی با رشد و شکوفایی مناسبی را داشته باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.