×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳
اقدامات سیستماتیک بانک ملی ایران برای آزادسازی منابع محبوس

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و دستور اکید دولت محترم مبنی بر لزوم فروش اموال مازاد بانک ها و نیز بازیابی منابع خارج شده از بانک در قالب تسهیلات که به حالت معوق در آمده اند، بانک ملی ایران در چند سال گذشته پیگیری این امور را به طور جدی در دستور کار داشته است.
بررسی عملکرد بانک نشان می دهد بانک ملی ایران در هر دو بخش موفقیت های چشمگیری حاصل کرده است.
در حالی که غیرجاری شدن تسهیلات پرداختی می تواند یکی از چالش های عمده نظام بانکی تلقی شود، بانک ملی ایران با مدیریت صحیح و تمرکز بر این بخش توانسته به شکل مطلوبی، نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات پرداختی (NPL) خود را کاهش دهد.
در پایان سال ۱۳۹۵ نسبت مطالبات غیرجاری به تسهیلات پرداختی در این بانک معادل ۷.۸ درصد بود، در حالی که این نسبت در پایان سال ۱۳۹۶ به رقم ۷.۳ درصد کاهش یافت.
اما این روند متوقف نشد و با اقدامات جدی بانک، این نسبت در پایان سال گذشته (۱۳۹۷) با کاهشی چشمگیر به عدد ۶.۳ درصد رسید.
تعدیل این شاخص مهم بانکی در یک بانک بزرگ با گسترده عملیاتی وسیعی به اندازه کشورمان، اقدامی همه جانبه و پرچالش را می طلبید که خوشبختانه بانک ملی ایران با همه توان خود آن را پیاده سازی کرد.
روند وصول مطالبات معوق در بانک با قوت ادامه دارد و تیمی تخصصی در قالب اداره کل پیگیری و وصول مطالبات آن را انجام می دهند.
از سویی دیگر، بانک ملی ایران طی روندی منطقی، قانونی و گام به گام، در حال واگذاری اموال و املاک مازاد خود است.
گرچه در این راه نیز مشکلات و چالش های فراوانی وجود دارد، اما بر اساس گزارش های رسمی، این بانک هم اکنون پیشتاز فروش اموال مازاد است.
به تازگی گزارش اهم عملکرد و دستاوردهای وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده که نشان می دهد بانک ملی ایران در سال جاری بیشترین میزان فروش اموال مازاد را از آن خود کرده است.
 بر اساس جدول منتشر شده توسط این وزارتخانه از مجموع بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال اموال مازاد واگذار شده توسط ۱۲ بانک، بیشترین سهم به بانک ملی ایران مربوط بوده است.
سهم بانک ملی ایران از این میزان واگذاری طی دوره زمانی شروع سال تا مرداد ماه در قالب املاک و سهام، ۱۷ هزار و ۳۸۸ میلیارد ریال محاسبه شده است.
پیش از این رییس مجلس شورای اسلامی نیز گفته بود که بانک ملی ایران از بانک هایی بوده که در واگذاری اموال و دارایی های خود نسبت به سایر بانک‌ها بهتر عمل کرده است.
دکتر علی لاریجانی در نشست علنی روز ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه اجرای قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور در حوزه بازارهای مالی، این موضوع را اعلام کرد.
بانک ملی ایران این بخش از اقدامات خود را نیز در قالب سازمانی اداره کل مدیریت و فروش اموال تملیکی و مازاد پیگیری می کند.
با این روند، منابع آزاد شده ناشی از فروش اموال مازاد و نیز وصول مطالبات معوق، به چرخه پولی بانک بازگشته و در اختیار تسهیلات گیرندگان و یا نیازمندان به منابع مالی به اشکال مختلف قرار خواهد گرفت.

روند کاهش NPL بانک ملی ایران:

 سال نسبت مطالبات معوق به کل تسهیلات پرداختی
۱۳۹۵۷.۸
۱۳۹۶۷.۳
۱۳۹۷۶.۳

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.