×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
اقدامات فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت ساده شمرده نشوند

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا ،‌ حجت الاسلام و المسلمین یوسفعلی شکری روز یکشنبه در بازدید از معاونت فرهنگی بنیاد شهید با ابراز خرسندی از حضور در جمعی که از جنس جامعه ایثارگری هستند، اظهار کرد: در اسناد بالا دستی عمده کارمان در بنیاد شهید، فعالیت فرهنگی است بنابراین باید با هم افزایی به گونه ای عمل کنیم که نتیجه آن باعث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شود.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم با حضور در اداره کل اسناد و انتشارات از فعالیت های فرهنگی این اداره کل مطلع شد و رحیم نریمانی مدیرکل اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید به معرفی فعالیت‌های پایگاه نوید شاهد پرداخت و گزارشی درباره سرویس های مختلف این پایگاه خبری از جمله صفحات استانی، اسناد افتخار، خاطره نگاری شفاهی والدین شهدا و جانبازان، سرویس عربی، مجلات و آثار نشر شاهد ارائه داد.

اقدامات فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت ساده شمرده نشوند

شکری افزود: اهمیت مقام شهید در حکم حکم امام خمینی (ره) به مناسبت تاسیس بنیاد شهید مشخص شد. حضرت امام (ره) درک عمیقی از مسئله ایثار و شهادت داشته اند و برهمین اساس به بنیاد شهید توجه کرده اند. یکی از ویژگی های منحصر به فرد حضرت امام (ره) این بود که ضرورت ها را قبل از وقوع اتفاق پیش بینی می کردند به همین علت از همان ابتدا بر معیشت و فرهنگ جامعه ایثارگری به طور همزمان تاکید داشتند.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تبدیل مزار شهدا به زیارتگاه دلسوختگان و عارفان یادآور شد: حضرت امام (ره) با نگاه عمیقی این موضوع را پیش بینی کردند که مزار شهدا در آینده تبدیل به زیارتگاه دلسوختگان و عارفان می شود.

شکری با بیان اینکه شهدا از همه چیز خود برای اسلام و انقلاب گذشتند، یادآور شد: اگر در مسیر شهدا قدم برداریم به توفیق و پیروزی می‌رسیم و در غیر این صورت راه به جایی نمی بریم. فعالیت های فرهنگی برای شهدا بسیار موثرند و نباید ساده شمرده شوند. شهدا آیات حق هستند.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم با محوریت گرامیداشت یاد و خاطره شهدا اثرگذار است، خاطرنشان کرد:  برگزاری کنگره ها و یادواره ها به مثابه تذکری هستند که باید با جدیت دنبال شوند.

شکری ادامه داد: باید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و قانع کردن مردم به کارهای خود عمق ببخشیم. اگر فعالیت ها در بنیاد شهید با نگاه عمیق همراه نباشد نتیجه قابل قبولی نخواهد داشت.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های ما در بنیاد شهید بازنشسته شدن نیروهای انسانی است که از جامعه ایثارگری هستند و از این رو باید به فکر آموزش نیروهای متعهد باشیم.

بنیاد شهید مجری و مروج فرهنگ ایثار و شهادت است

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا بیان کرد: ماندگاری اسلام از شعب ابی طالب، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جنگ اخیر در فلسطین به برکت فرهنگ ایثار و شهادت است.

اقدامات فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت ساده شمرده نشوند

سردار یعقوب سلیمانی ادامه داد: بنیاد شهید مجری و مروج فرهنگ ایثار و شهادت است. به فرمایش امام خمینی (ره) بنیاد شهید افضل نهادهاست و باید برای حضور در این موقعیت و خدمت به جامعه ایثارگری شکرگزار خداوند باشیم.

وی افزود: باید برای ادامه راه شهدا با یکدیگر هم افزائی کنیم. علاوه بر آن برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید از همه ظرفیت های درون و برون سازمانی بهره‌مند شویم.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با بیان اینکه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری با فرمایشات گهربارشان راه را به خوبی مشخص کرده اند، گفت: برای ادامه راه شهدا باید از فرمایش امامین انقلاب اسلامی پیروی کنیم. نگاه مقام معظم رهبری در برنامه ها باید تبیین شود تا به نتیجه قابل قبولی برسیم.

سردار سلیمانی اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که اقدامات‌ ما در بنیاد شهید جریان ساز باشد. والدین معظم شهدا به سن کهنسالی رسیده اند و باید برای خاطره نگاری از آنها اقدامات لازم را انجام دهیم. این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری هم بارها قرار گرفته است.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگی ظرافت های فراوانی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: باید برنامه ها با نوآوری اجرا شوند زیرا با یکنواختی نتیجه ای ندارند. البته باید توجه داشته باشیم که این نوآوری و پرهیز از یکنواخت بودن مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است.

سردار سلیمانی توضیح داد: تشکل‌های شاهد و ایثارگر ظرفیت بالایی دارند که باید مورد توجه و استفاده قرار گیرند. همچنین برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید هم‌افزایی برنامه ها را پیش ببریم. بعد از ۴۲ سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد سند ملی ایثار، دفاع و شهادت در حال تدوین و آماده سازی است که به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.

توجه به خاطره نگاری از والدین شهدا و جانبازان

همچنین مدیرکل اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست بر اهمیت خاطره نگاری والدین شهدا و جانبازان تاکید کرد و اظهار داشت: خاطره نگاری  والدین شهدا و جانبازان همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری است و این موضوع به طور ویژه در سال جاری در دستور کار اداره کل اسناد و انتشارات قرار گرفته است.

رحیم نریمانی توضیح داد: والدین شهدا به سن کهنسالی رسیده اند و تعداد زیادی از آنها را از دست داده‌ایم که همین موضوع اهمیت خاطره نگاری از آنها را مشخص می کند بنابراین  اقدامات لازم در این حوزه باید هر چه زودتر مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به ضرورت ترجمه آثار حوزه ایثار و شهادت گفت: کتاب های این حوزه به زبان های دیگر هم ترجمه و منتشر می شوند که هفته گذشته از ۱۵ عنوان اثر ترجمه ای «نشر شاهد» رونمایی شد.

مدیرکل اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید با اشاره به اینکه خدمت به جامعه ایثارگری بسیار ارزشمند است، یادآور شد: باید همه توان خود را برای جلب رضایت از جامعه ایثارگری و ارائه خدمات مطلوب به کار بگیریم. بنیاد شهید به عنوان نهاد انقلابی باید در وجود جامعه ایثارگری احساس رضایتمندی و آرامش ایجاد کند. باید با تکریم و اعتماد سازی کاری کنیم که جامعه ایثارگری بنیاد شهید را از خودشان بدانند.

 سیاست راهبردی در اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید جمع آوری اسناد فرهنگی شهدا و جانبازان است

وی با بیان اینکه برای اثربخشی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید کیفیت کار را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اسناد فرهنگی ایثارگران اثرگذارترین راه برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. علاوه بر آن تلاش می کنیم تا در رسانه ها با انتشار اسناد ایثارگران حضور فعال داشته باشیم.

نریمانی ادامه داد: در سامانه «اسناد افتخار» گنجینه ارزشمندی از یادگاری های شهدا جمع آوری شده که در نظر داریم به زودی در دسترس عموم قرار دهیم. ۲۵ موزه شهید با یک میلیون اثر از شهدا در سراسر کشور فعال هستند. در پایگاه خبری نوید شاهد نیز آموزش مجازی قرآن را داشته ایم.

وی اضافه کرد: حجت الاسلام و المسلمین شکری از شما به عنوان نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید درخواست می کنم کتاب های منتشر شده در «نشر شاهد» را به دست مقام معظم رهبری برسانید.

برنامه های اجرا شده در سالگرد آزادسازی خرمشهر

داوود نورچه ای مدیرکل اداره کل امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست به ارائه توضیحاتی درباره برنامه های اجرا شده در سالگرد فتح خرمشهر پرداخت و گفت: با هماهنگی های انجام شده برنامه های متنوعی در سراسر کشور در راستای گرامیداشت سالگرد آزادسازی خرمشهر اجرا شد که از جمله این برنامه ها می توان به چهاردهمین کنگره سوم خرداد، تجلیل از جانبازان در استان ها، امضاء تفاهم نامه بین ارتش و بنیاد شهید در تمام حوزه های فرهنگی و معیشتی، گلباران مزار مطهر شهدا، اولین سمپوزیوم دیپلماسی ایثار با ۵ کشور و رونمایی از ۱۵ عنوان کتاب ترجمه شده«نشر شاهد»، بررسی نقش تشکل های شاهد و ایثارگر در ساماندهی اسناد فرهنگی شاهد و ایثارگر رونمایی از کتاب حافظان مکتب سلیمانی، پخش مستندهای ننه مریم، سنگر و نماهنگ عشق رهایی از شبکه های سراسری، جشنواره عکس شیراز، تجلیل از ورزشکاران قهرمان کشوری و پارا المپیکی، برگزاری مسابقات فوتبال دستی و دارت، رونمایی از تندیس سردار دل ها در زنجان و چندین برنامه دیگر اشاره کرد.

وی توضیح داد: همانطور که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد» با نگاهی به عملیات بیت المقدس که منجر به فتح خرمشهر شد، متوجه امداد غیبی و تجلی روحیه الهی در ایثارگران می شویم.

نورچه ای افزود: ۵۴ عنوان برنامه در سال جاری در دستور کار معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید قرار گرفته است که ۲۱ برنامه شاخص و تحولی هستند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.