×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : دوشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۳
امروز ۶۱۴ مگاوات از ظرفیت نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه به شبکه برق کشور اضافه شده است

اگر عدم توازن و ناترازی‌ها نبود به رشد بیش از ۸ درصد می‌رسیدیم

وی ادامه داد: طی سه دهه گذشته رشد تولید فولاد از یک‌میلیون بعد از انقلاب به ۳۲ میلیون تن تولید و ۵۰ میلیون تن ظرفیت تولید در سال جاری رسیده است، این به معنای این است که رشد ایجاد ظرفیت بیش از ۱۰ درصد و رشد تولید نیز بیش از ۸ درصد بوده و چنانچه موانعی، ازجمله عدم توازن در حوزه‌های مختلف ازجمله تأمین مواد اولیه، حمل‌ونقل و لجستیک، برق، گاز و آب رفع شود، رشد بیش از ۸ درصد را خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: موانع ما فقط ناترازی انرژی نیست. صنعت فولاد صنعت مادر است و به دلیل زیربنایی و صنعت‌ساز بودن، جزو اولین صنایعی بود که در فهرست تحریم‌های دشمن قرار گرفت؛ به‌گونه‌ای که برخی از شرکت‌های فولادی با ذکر نام تحریم شدند و باید توجه داشت که ما با وجود این محدودیت‌ها به رشد ۸ درصدی رسیده‌ایم.

صنعت فولاد از ابتدا یاد گرفت روی پای خودش بایستد

وی اضافه کرد: صنعت فولاد از ابتدا روی پای خود ایستاد و افراد متخصص و ماهر در این حوزه پرورش یافتند. تکنولوژی انتقال پیدا کرد تا جایی که امروز صنعت فولاد در حوزه تأمین مواد، قطعات و تجهیزات به خودکفایی بیش از ۹۰ درصدی رسیده است. همچنین این صنعت در بحث ناترازی‌ها جزو اولین‌هایی صنایعی بود که به حوزه راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی و احداث بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور ورود کرد و امروز ۶۱۴ مگاوات از نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه و ۴۰ مگاوات از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی این شرکت به شبکه برق سراسری اضافه شده و تا پایان سال این میزان برق خورشیدی به ۱۲۰ مگاوات خواهد رسید.

انتظار سه‌ساله فولاد مبارکه برای انعقاد قرارداد یک میدان گازی

طیب‌نیا تصریح کرد: فولاد مبارکه برای پاسخ به ناترازی گاز نیز وارد میدان شده و سه سال قبل راه‌اندازی یک میدان گازی را درخواست کرده است. مجوز اولیه این میدان گازی در ۱۵ کیلومتری عسلویه در دولت قبل صادر شده و در حال حاضر سه سال است که منتظر انعقاد قرارداد IPC این میدان گازی هستیم.

وی ادامه داد: انتظار ما از دولت در حوزه رفع ناترازی این نیست که به ما کمک کند. ما خودمان می‌توانیم ناترازی را برطرف کنیم. فقط در حوزه مجوزها طبق فرمایش امروز مقام معظم رهبری، ما اگر به‌جای سه سال، طی یک سال یا سه ماه امکان دریافت مجوز داشته باشیم، می‌توانیم زودتر جهت حل مشکلات کشور برنامه‌ریزی و اقدام کنیم.

تنها ۴۱ درصد از ظرفیت‌های بالقوه تولیدی در کشور استفاده می‌شود

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، در ادامه با اشاره به راهکارهای عبور از موانع تولید در کشور اظهار کرد: در این زمینه، همواره راهکارهایی ازجمله سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، نوآوری، اصلاح قوانین، کاهش بروکراسی، توسعه زیرساخت‌ها و افزایش بهره‌وری و… به‌صورت تئوریک ارائه می‌شود؛ اما من می‌خواهم روی یک نکته محوری تأکید کنم و آن اینکه طی چند دهه اخیر، ظرفیت‌های زیاد و کم‌نظیری در صنایع مختلف ازجمله فولاد، سیمان، مواد غذایی و… ایجاد شده و ازاین‌رو به نظر من مهم‌ترین راهکار قبل از هر چیزی این است که همه بسیج شوند تا ظرفیت‌های تولیدی منصوبه و ایجادشده به کار گرفته شود.

وی اضافه کرد: آمار دقیقی در مورد ظرفیت‌های تولیدی در کشور وجود ندارد؛ اما بر اساس گزارشی که در سال ۱۴۰۲ ارائه شد، تنها ۴۱ درصد از ظرفیت‌های بالقوه تولیدی در کشور استفاده می‌شود و ۵۹ درصد دیگر مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گیرد. ما امروز به فکر توسعه‌های جدید هستیم که البته کار درستی است و باید به این سمت حرکت کنیم؛ اما اول باید بر بالفعل کردن ظرفیت‌های موجود متمرکز شویم.

طیب‌نیا ادامه داد: امروز در صنعت فولاد که در کشور پیشتاز است از ۶۵ درصد ظرفیت‌های موجود استفاده می‌شود. بهره‌وری پایین، ناترازی، عدم‌توازن در زنجیره، مشکل تأمین مواد اولیه، برخی وابستگی‌ها به مواد اولیه وارداتی، عدم پیروی از صرفه‌های ناشی از مقیاس و بعضاً آمایش سرزمین، قوانین محدود و دست‌وپاگیر، سیاست‌های ارزی نامتناسب، قیمت‌های تکلیفی و… همه بر سر راه صنعت قرار گرفته و اجازه نمی‌دهد ظرفیت‌هایی که برای آن میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری شده به بهره‌برداری برسد.

ادغام هدفمند بنگاه‌های بزرگ و مشارکت هوشمندانه صنایع راهکار رونق تولید در کشور است

وی گفت: مقیاس تولید در صنعتی مانند فولاد، خودروسازی، لوازم‌خانگی و… بسیار مهم است. امروز در دنیا شاهد ادغام بنگاه‌های بزرگ نظیر «آرسیلورمیتال» و «بائواستیل» با یکدیگر هستیم؛ به‌گونه‌ای که با این ادغام، این شرکت‌ها آن‌قدر قدرت می‌گیرند که رقابت بین‌المللی با آن‌ها بسیار سخت می‌شود. در خودروسازی نیز شاهد ادغام‌هایی نظیر «بنز» و «فولکس‌واگن» هستیم؛ اما ما هنوز ورود خوبی به این زمینه نداشته‌ایم و حتی برخلاف این رویه عمل کرده‌ایم. با شعارِ ارزشمندی مانند عدالت، بنگاه‌های کوچک را در نقاط مختلف کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که هرکدام از آن‌ها دارای ده‌ها مشکل هستند و امکان رسیدن به ظرفیت را ندارند. ازاین‌رو باید ادغام‌های هدفمند و مشارکت‌های هوشمندانه در صنایع اتفاق بیفتد.

لزوم ترویج فرهنگ کار و تولید در جامعه

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: یکی از راهکارهای زیربنایی برای رشد ۸ درصدی در کشور و رفع موانع، بحث فرهنگی است که متأسفانه مورد غفلت واقع شده است. برای رشد ۸ درصدی اقتصاد باید فرهنگ کار و تولید در بین مردم، کارخانه‌ها، صنعتگران و مسئولان ایجاد شود. اگر در ژاپن، کره، چین و کشورهای توسعه‌یافته شاهد رشد خوب اقتصادی هستیم به این دلیل است که در این کشورها تمرکز بر فرهنگ کار و تولید است و خروجی آن شرکت‌هایی نظیر تویوتا، سونی، ال‌جی و سامسونگ بوده است.

وی در پایان تأکید کرد: چنانچه فرهنگ مصرف‌گرایی در کشور حل نشود، هرچقدر هم توسعه صورت گیرد، نمی‌توان شاهد رشد ۸ درصدی بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.