به گزارش تجارت گردان ، قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: براساس آمار سازمان برنامه و بودجه سال ۱۴۰۱، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج شد که این میزان بیش از میزان و ظرفیت نیاز انبارهای استراتژیک وارد کردند.
به گفته او، بنابر آمار در ۳ استان شمالی و ۱۵ استان مابقی، ۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج تولید شد و تنها در آن مقطع به بهانه حمایت از مصرف کننده، برنج ارزان وارد شد، درحالیکه همان مقطع کشاورزان داخل با ارز ۵۰ هزار تومان تولید کردند.
پیشه ور ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که اگر ۵۰ درصد ارز واردات به زیرساخت های تولید داخل اختصاص دهند و از طرفی یارانه سم، کود و بذر در اختیار کشاورزان قرار بدهند، قیمت تمام شده برنج ایرانی کاهش می یابد. درحالیکه یارانه به کشاورزان خارجی داده می شود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی هزینه تولید ارقام محلی را ۱۰۰ هزار تومان و پرمحصول ۷۵ تا ۸۰ هزارت ومان اعلام کرد و افزود: با توجه به افزایش هزینه تمام شده مبنی بر گرانی کود، سم، تراکتور و هزینه های کارگری، قیمت تمام شده تولید افزایش یافته است.
رئیس نظام صنفی کشاورزی با بیان اینکه امسال در تولید برنج خودکفا شده ایم، گفت: امسال در برخی استان ها بدلیل شرایط مساعد جوی ۲ بار کشت انجام شد که براین اساس تولید برنج به ۳.۲ تا ۳.۳ هزار تن رسید.
به گفته او، با توجه به میزان تولید و موجودی برنج مانده در انبارها و کارخانجات شالیکوبی برنج، نیازی به واردات نداریم.
پیشه ور با بیان اینکه ۷۰ درصد برنج تولیدی مربوط به ارقام محلی و مابقی پرمحصول است، افزود: بنابر اعلام مرکز آمار سرانه مصرف برنج ۲۷ تا ۳۰ کیلوست، درحالیکه انجمن واردکنندگان هنگام واردات میزان واردات ۴۰ کیلو اعلام می کنند. اما به طور کلی امسال بدلیل رسوب برنج در انبارها، برنج تولیدی در کارخانه های شالیکوبی مانده است.
او قیمت کنونی هرکیلو ارقام محلی کیفی با ۱۰ درصد شکستگی در استان های شمالی ۸۵ تا ۹۰ هزارتومان و ارقام پرمحصول۷۰ تا ۷۵ هزارتومان اعلام کرد و گفت: با احتساب ۱۰ تا ۲۰ درصد سود باید در خرده فروشی ها عرضه شود.
https://tejaratgardan.ir/?p=318539