×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
امضای تفاهم‌نامه ریلی ایران و ارمنستان از مسیر نخجوان

 به گزارش تجارت گردان ، سعید رسولی مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به سفر خود به جمهوری ارمنستان که در قالب هیات همراه وزیر راه و شهرسازی انجام شد، گفت: با توجه به اتفاقات اخیری که در منطقه به وقوع پیوست و صلح ارمنستان و آذربایجان، گزینه حمل ریلی کالا از مسیر جلفا به نخجوان و از آنجا به سمت ایروان، تفلیس و مسکو در دستور کار قرار گرفت و ماه هاست که راجع به این مساله مشغول رایزنی و گفت‌وگو هستیم.

وی ادامه داد: طی جلسات متعددی با روسیه راجع به این مسیر صحبت کردیم و با ارمنستان یک جلسه غیر حضوری و مجازی برگزار شد. طی آن جلسه موضوعات مورد علاقه طرفین به بحث گذاشته شد.

رسولی افزود: در این سفر که همراه با وزیر راه و شهرسازی به ایروان انجام شد، طی یک نشست، سندی در ۶ ماده به امضا رسید که در این تفاهم‌نامه طرفین عزم خودشان را برای همکاری در زمینه حمل‌ونقل کالا از طریق شبکه ریلی در مسیر ایران به سمت روسیه و اروپا اعلام کردند. همچنین اعلام شد که برای تحقق این امر در اولین فرصت اطلاعات مورد نیاز از جمله اطلاعات تعرفه‌ای و موضوعات مربوط به سیستم‌‌ها، اطلاعات و آمار موجود طرفین از طریق ایمیل در اختیار هر دو راه‌آهن قرار داده شود تا کار کارشناسی دقیق تری صورت بگیرد.

مدیرعامل شرکت راه‌آهن با بیان اینکه در این سند هر دو طرف اعلام کردند که تلاش و بررسی خود را برای جذب بار از سایر شقوق حمل و نقل به ریل انجام می‌دهند، گفت: در حال حاضر تقریبا می‌توان گفت تمام بار هند به روسیه و بالعکس از طریق دریا حمل می‌شود. اما مسیر ریلی از طریق ایران هم باعث صرفه‌جویی در زمان شده و هم از منظر هزینه امکان رقابت با مسیر دریایی را دارد.

وی ادامه داد: در این تفاهم‌نامه، بندی در ارتباط با مراکز لجستیکی گنجانده شده و بناست طرفین طی یک همکاری در زمینه سرمایه گذاری در حوزه های لجستیکی، به مشتریان، علاقه مندان غیردولتی، شرکت‌ها و … اطلاع‌رسانی کرده و مشارکت آن‌ها را در حوزه لجستیک ریلی جلب کنند.

رسولی با اشاره به سند امضا شده گفت: این سند شروع خوبی برای فعال کردن مسیر ریلی خلیج فارس به دریای سیاه است. طی یک مذاکره تلفنی با قائم مقام راه آهن روسیه،این موضوع در کنار سایر بحث‌هایی که با روسیه داریم مطرح شد و آن‌ها نیز از این اقدام اعلام حمایت کردند.

وی افزود: امیدواریم این تلاش‌ها به زودی منجر به فعال شدن مسیر حمل‌و‌نقل ریلی در کریدور شمال-جنوب و استفاده از ظرفیت فوق‌العاده سرزمین ایران و موقعیت خاص ژئوپولتیک کشور شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.