« علیرضا شهیدی» در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، تصریح کرد: براساس برنامه دستیابی به هدف ۱۱۵ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی برای امسال پیشبینی شده که با مشارکت بخش خصوصی و منابع عمومی دولت تا قبل از پایان دولت دوازدهم محقق خواهد شد.
وی تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا در سطح کشور در نیمه نخست امسال کندیها و کاستیهایی را بدنبال داشته و با تلاش کارشناسان سازمان این مرحله سخت را پشت سر گذاشته و اختلالی در ماموریتهای فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمینشناسی وارد نشد.
تحقق ۶۴ درصدی برنامه نقشه زمین شناسی کاربردی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تهیه نقشه زمین شناسی کاربردی در مقیاس های مختلف ( خشکی و دریا) در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ بالغ بر ۳۰ ورقه نقشه – گزارش بود که نزدیک به ۶۴ درصد هدف کمی برنامه که ۴۷ ورقه نقشه – گزارش پیش بینی شده، تحقق یافت.
وی پیرامون شیوه جدید اجرای اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی ازسوی بخش خصوصی در قالب تفاهمنامههای چندجانبه در استانهای معدنی به عنوان دیگر برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور تا قبل از پایان دولت دوازدهم نام برد.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: این سازمان با استفاده از فناوریهای روز دنیا و تجربه بومیسازی شده، تحول فزایندهای را از لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید در دولت دوازدهم پیشبینی کرده است.
۶ ماهه ۹۹ دستیابی به دو سوم برنامه نقشه های مخاطرات
وی پیرامون عملکرد سازمان یاد شده در زمینه تهیه نقشه های مهندسی و مخاطرات زمین شناختی و زیست محیطی ( زلزله، ریزگرد، سیل، فرونشست، تغییرات اقلیم و ..) خاطرنشان کرد: هدف کمی پیش بینی شده برای امسال دستیابی به ۳۰ گزارش – ورقه نقشه است، در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ بالغ بر ۲۲ گزارش – ورقه نقشه به میزان نزدیک به ۷۵ درصد هدف برنامه محقق شد.
به گفته شهیدی، پارسال، در حوزه تهیه نقشههای مهندسی و مخاطرات زمینشناسی مانند زلزله، ریزگرد، سیل، فرونشست، تغییرات اقلیم و دریایی نیز ۳۵ ورقه نقشه تهیه شد که تعداد نقشههای زمینشناسی کاربردی تهیه شده بالغ بر ۴۷ ورقه نقشه میشود که هدف تعیین شده را محقق ساخت.
انجام ۲۲ هزار کیلومتر خطی ژئوفیزیک هوایی
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن یادآوری میزان برداشتهای ژئوفیزیک هوایی که برای سال گذشته هدف گذاری شده بود به میزان ۳۰ هزار کیلومتر خطی، گفت: با انجام ۳۵ هزار کیلومتر خطی از برنامه هدفگذاری شده نیز فراتر اجرا شد.
وی اضافه کرد: امسال اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی (برداشت، پردازش، تعبیر و تفسیر، مدلسازی و معرفی مناطق امید بخش) هدف ۳۵ هزار کیلومتر خطی تعریف شده که در نیمه نخست امسال نزدیک به ۶۳ درصد و به میزان ۲۲ هزار کیلومتر خطی تحقق یافت.
دستیابی به هدف بیش از ۷۰ درصد آنالیز مواد معدنی
شهیدی با اعلام خبر اجرای پروژههای نوسازی و تجهیز آزمایشگاههای علوم زمین کشور بهعنوان یکی از زیربناهای مهم در سرعت بخشی به پروژههای اکتشافی گفت: از جمله نکات قابل ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاههای علومزمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاهها از ابتدای سال ۹۹ تا پایان شهریور، آنالیز موادمعدنی با رشد بیش از ۷۰ درصدی روبرو شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پیجویی تا حد قابل قبولی بالا برده است.
وی یادآور شد: نمونه های آنالیز شده زمین شناسی و اکتشافی برای امسال رقم ۲۸ هزار نمونه آنالیز تعریف شده که در نیمه نخست ۲۰ هزار نمونه آنالیز شد.
به گزارش ایرنا، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی مسوول انجام بررسیهای زمینشناسی و معدنی در سراسر کشور، جمعآوری نتایج فعالیت های انجام شده در این زمینه، ایجاد هماهنگ، تهیه، تکمیل و انتشار نقشههای زمین شناسی ایران است.
اکنون وظایف اکتشافی درسطح کشور برعهده سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران است و این سازمان مسوول مطالعات زمینشناسی کشور، و ارزیابی اکتشافی منابع معدنی بجز هیدروکربورها است.
گروههای مختلف سازمان مانند، چینهشناسی، سنگشناسی، رسوبشناسی، زمین شناسی دریایی، فسیلشناسی، زمینساخت، لرزه زمینساخت، اکتشاف، ژئوفیزیک، ژئوشیمی، ژئومتیکس و آزمایشگاههای مختلف را به انجام میرسانند.
https://tejaratgardan.ir/?p=78241