حبیب اسدالله نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتقادات مطرح شده درباره سامانه بازارگاه، از ایجاد چنین سامانهای دفاع کرد و گفت: مشکلاتی که وجود دارد ناشی از وجود سامانه نیست بلکه ناشی از عدم تزریق نهاده به میزان نیاز و کمبود نهادههای توزیعی در سامانه است.
وی گفت: سامانه بازارگاه بزرگترین مزیتی که دارد کوتاه کردن دست دلالان و واسطهها از نهادههای وارداتی و توزیع آنها به طور مستقیم به بهره بردار بوده است.
اسدالله نژاد تصریح کرد: به نظر میآید کسانی که نمیخواهند این سامانه جان بگیرد و به صورت گسترده و بدون ایراد به کار خود ادامه بدهد آنهایی هستند که از نبود این سامانه سود میبردند.
وی افزود: البته ما منکر ایرادات سامانه نیستیم و این مسائل باید به تدریج برطرف شود اما مشکل اصلی سامانه این است که ورودی نهاده به آن به اندازه کافی نیست و همین باعث ایجاد اختلالات گسترده در توزیع میشود.
اسدالله نژاد ادامه داد: با این حال بنده معتقدم اگر بازارگاه نبود همین میزان نهاده اندک با نرخ مصوب هم به دست تولیدکننده نمیرسید و مرغدار باید با قیمتهای بالاتری اقدام به تأمین میکرد.
وی تصریح کرد: حتی اگر قرار است ارز ۴٢٠٠ تومانی نهادهها حذف و قیمت آنها آزاد شود، توزیع باید از طریق همین سامانه بازارگاه انجام شود تا عدهای نتوانند از این طریق سود کلان به جیب بزنند و بازار را دچار مشکل کنند.
اسدالله نژاد با بیان اینکه در مسیر ترخیص نهادهها تا هدایت آن به سوی بازارگاه انحرافاتی وجود دارد، افزود: وزارت صمت به عنوان مسئول تأمین باید توضیح بدهد که چرا نهادههای ترخیصی به طور کامل وارد بازارگاه نشده است؟
وی افزود: واردات کنجاله سویا ٣٠ تا ٣۵ درصد کاهش داشته اما کمبودی که در بازار وجود دارد بسیار بیش از این مقدار است ضمن اینکه درباره ذرت با افزایش واردات هم مواجه بودیم با این حال تولیدکننده آن را گران خریده و با کمبود مواجه بوده است که مسئولان تأمین کننده باید پاسخ بدهند چرا این اتفاق افتاده است؟
وی همچنین به شیطنتهای برخی از تجار در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت متأسفانه عمداً نهادههای خریداری شده توسط مرغدار به بهانههای مختلف از جمله کمبود ماشین و امثالهم با تأخیر بارگیری میشود و هدف این شیطنتها ناکارآمد جلوه دادن سامانه بازارگاه است.
https://tejaratgardan.ir/?p=85687