×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
اهمیت بهینه سازی مصرف آب در صنعت

تجارت‌گردان – مهندس بهرامن رئیس خانه معدن ایران  در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه صنعت و معدنکاری ایران اظهار داشت : معادن شن و ماسه و تولید آن از اهمیت زیادی در کشورها برخوردار بوده و نشان دهنده این است که چه میزان بتن ریزی در کشور صورت می پذیرد. بررسی ها نشان می دهد تا امروز این موضوع جدی گرفته نشده ولی برای آینده باید سیاست‌گذاری‌های مناسبی داشته باشیم.وی ادامه داد : بخش صنعت نقش اساسی در معدنکاری دارد و ما اعتقاد داریم چنانچه صنعت توسعه پیدا کند معدنکاری را به پیش خواهد برد اگر صنعت توسعه داشته باشد می توان این زنجیر را کامل کنیم.

آشنایی بیشتر مسئولان با تولید کنندگان از اهداف اصلی نمایشگاه است

محمدنبی یوسفیان رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن نیز در ادامه گفت : اهداف ما در همایش و نمایشگاه آشنایی بیشتر مسئولان با تولید کنندگان با ظرفیت های موجود کشور است. ما طی سال های اخیر در بخش شن و ماسه ، معدنکاری و هم در بخش فرآوری به خودکفایی کامل رسیدیم.

رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن  افزود : صنعت شن و ماسه به عنوان پیشران صنعت ساختمان و عمران است و مدعی هستیم این چرخه می تواند برای اقتصاد می تواند مفید باشد .

وی ادامه داد : ایران شن و ماسه ایران کیفیت بسیار مطلوبی دارد و هم اکنون کشور از نظر شن و ماسه غنی است. اما  در بخش تولید شن و ماسه کارهای مهندسی خاصی نداشتیم و فعالیت در این بخش بیشتر سنتی بود ؛ منتهی از ۲۰ سال پیش که تقاضا برای خرید شن و ماسه باکیفیت افزایش یافت، تولید محصول با کیفیت بهتر در دستور کار قرار گرفت .

ظرفیت تولید شن و ماسه در ایران بین ۵۰۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تن در سال است

یوسفیان در مورد میزان تولید هم گفت: ظرفیت تولید شن و ماسه در ایران بین ۵۰۰ میلیون تا ۱.۵ میلیارد تن در سال است. اما حداکثر تولیدی که داشتیم بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تن بوده است. البته تولید شن و ماسه فقط مربوط به وزارت صمت نمی‌شود بلکه بخشی از تولید از جمله در حوزه بین شهری مربوط به وزارت راه و شهرسازی می‌شود.وی گفت:از حدود ۶ هزار معدن فعال در کشور، ۲۲۰۰ معدن مربوط به شن و ماسه است.

تاکنون موفق به صادرات مصالح ساختمانی نشده ایم 

رئیس کمیته مصالح ساختمانی خانه معدن با اشاره به صادرات شن و ماسه و مصالح ساختمانی، گفت: تاکنون موفق به صادرات مصالح ساختمانی نشده ایم زیرا هر کشوری حداقل‌هایی را برای تولید داخل دارد. در بخش مربوط به سیمان نیز صادرات سیمان خاصی نداریم زیرا اغلب کشورها تعرفه‌های سنگین گذاشته اند اما صادرات کلینکر انجام می‌شود. نکته این است که کارخانه‌های سیمان نزدیک به دریا صادرات بهتری می‌توانند انجام دهند.

ماشین آلات خرد را از تولید داخل تأمین می‌کنیم

وی همچنین با اشاره به اینکه در بخش ماشین آلات نیز مصوبه‌ای برای واردات ماشین آلات معدنی نو و دست دوم گرفته ایم ، گفت :  واردات در این بخش انجام خواهد شد؛ البته ماشین آلات رده پایین و خرد را از تولید داخل تأمین می‌کنیم.

بازیافت آب در معدن شن و ماسه 

مهندس سعید منصوری رئیس انجمن شن و ماسه استان تهران در ادامه به استفاده از تکنولوژی های موجود  در صنعت شن و ماسه برای کاهش مصرف آب اشاره کرد و گفت : به طور کلی معادن  شن و ماسه آب بر است و شست و شوی شن و ماسه ها اجتناب ناپذیر است اما توانستیم با همکاری دستگاه سازان و واردات دستگاه های بازیافت ، مصرف آب را به یک دهم برساندیم .

وی همچنین در مورد تعداد معادن اطراف تهران و قوانین برداشت گفت: اطراف تهران حوالی شهریار حدود ۱۰۰ واحد معدنی داریم در گذشته عمق برداشت ۲۵ متر بود، اما خوشبختانه با تغییرات قوانین امروز عمق ۵۰ متر رسیده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.