×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
اهمیت کاهش وزن در کنترل دیابت

به گزارش تجارت گردان ، سبک زندگی بی‌تحرک و رژیم‌های غذایی نامناسب که منجر به بیماری‌های مختلف از جمله دیابت می‌شود، یکی از چالش‌های مهم حوزه سلامت در سراسر جهان است. دیابت به یک معضل جهانی تبدیل شده است. در حال حاضر، حدود ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا هستند، یعنی از هر ۱۰ نفر، یک نفر به این بیماری دچار است. این عدد بسیار بالاست و پیش‌بینی می‌شود طی ۲۰ سال آینده این تعداد به حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون نفر برسد که آماری نگران‌کننده است.
دیابت یک بیماری متابولیکی است که در آن قند خون بیمار به صورت مزمن بالا می‌ماند و این افزایش قند خون در طول زمان، عوارضی را در بدن ایجاد می‌کند. مهم‌ترین این عوارض شامل مشکلات قلبی و عروقی، کلیوی و چشمی است. همچنین، دیابت می‌تواند به اعصاب محیطی آسیب برساند. بسیاری از بیماران دیابتی از بی‌حسی، گزگز یا درد شدید در پاهای خود شکایت دارند که می‌تواند به حدی باشد که نتوانند شب‌ها بخوابند. این مشکلات باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود و ممکن است منجر به زخم‌هایی در پاها شود که در نهایت به قطع عضو منجر شود. دیابت بیماری‌ای است که بسیاری از بیماران آن را جدی نمی‌گیرند، اما زمانی که عوارض آن بروز می‌کند، دیگر کار زیادی نمی‌توان برای بیمار انجام داد.
وقتی غذا می‌خوریم و قند خون ما بالا می‌رود، از لوزالمعده یا پانکراس هورمون انسولین ترشح می‌شود. اگر به هر دلیلی پانکراس نتواند انسولین ترشح کند یا سلول‌های بدن نسبت به انسولین مقاوم باشند و انسولین نتواند روی آن‌ها اثر بگذارد تا قند را از خون وارد سلول‌ها کند، دیابت رخ می‌دهد. چاقی، سبک زندگی بی‌تحرک، رژیم غذایی نامناسب، ژنتیک، نارسایی پانکراس، بیماری‌های خودایمنی و برخی داروها می‌توانند قند خون فرد را بالا ببرند. مهم‌ترین عاملی که می‌تواند نشان دهد فرد در سال‌های آینده به دیابت مبتلا می‌شود یا نه، پیش‌دیابت است. افرادی که مبتلا به پیش‌دیابت هستند، سالانه حدود ۱۰ درصد آن‌ها به دیابت مبتلا می‌شوند و در نهایت ۷۰ درصد از این افراد تا آخر عمر به دیابت مبتلا خواهند شد. در ایران، حدود ۲۵ درصد از افراد به پیش‌دیابت مبتلا هستند که عدد قابل توجهی است.
مهم‌ترین اقدام برای کاهش وزن و اصلاح سبک زندگی است. مطالعات نشان داده‌اند که اگر بیمار در مرحله پیش‌دیابت و حتی در مرحله اولیه دیابت، کاهش وزنی در حد ۷ تا ۱۰ درصد داشته باشد، دیابت پسرفت می‌کند و فرد می‌تواند قند خون نرمالی پیدا کند.
در عصر حاضر، با توجه به سبک زندگی افراد که معمولاً بی‌تحرکی، نداشتن فعالیت‌های ورزشی روزانه و استفاده از غذاهای چرب و فست‌فودها از مشخصه‌های آن است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.