به گزارش تجارت گردان به نقل از ستاد خبری دومین همایش و نمایشگاه ایران پتروکم، در نشست تخصصی نوآوری در تأمین مالی و تأمین مالی نوآوری که به ریاست علی شمالی، رئیس محصولات پاییندست مدیریت نوآوری و فناوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس برگزار شد، حامد رفیعی، رئیس مرکز تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری معاونت علمی ریاستجمهوری با اشاره به جلساتی که با انجمنها و شرکتهای مختلف برای پیداکردن روشهای تأمین مالی پایدار داشتهاند، گفت: در چند ماه اخیر به نتایج خوبی رسیدهایم و تأمین مالی برای چند شرکت شروع شده است که میتواند الگویی برای شرکتهای دیگر باشد.
وی اظهار امیدواری کرد که هلدینگ خلیجفارس هم در این جلسات حضور داشته باشد و افزود: قوانین بالادستی خوب و حمایتکنندهای در جهت تأمین مالی پایدار شرکتهای اقتصادی و فناور وجود دارد، باید تلاش کنیم از قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت بهنظام تأمین مالی پایدار برسیم.
وی با اشاره به برخی از روشهای نوین تأمین مالی که شرکتها کمتر از آنها استفاده میکنند، گفت: فکتورینگ و ارائه روشهای جدید آن، فینتکها و سکوهای تأمین مالی جمعی و استفاده از ظرفیت قانون جهش تولید بار اول و اعتبار مالیاتی آن از جمله این روشها هستند.
رفیعی همچنین گفت: فرصتهای جدید تأمین مالی پروژه نظیر توکنهای دیجیتال، برنامههای مشارکتی تولید، اوراق سلف ارزی، معامله آتی محصولات و اعتبارهای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر از جمله شیوهها و مسیرهای تأمین مالی جدید هستند.
ایلخانی، مدیر بانکداری تجاری بانک تجارت نیز در این جلسه ضمن اشاره به زمینههای همکاری که این بانک در سالهای اخیر با صنعت پتروشیمی داشته است، گفت: روشهایی برای تأمین مالی در طول اجرای زنجیره ارزش و تنوع آن پیشبینیشده و میتوان با بهینهسازی روند سرمایه در گردش و نقدینگی باهدف کاهش ریسک مالی و عملیاتی بخش از آن را محقق کرد.
در ادامه جلسه زارع مهرجردی، معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه باید ببینیم به دنبال تأمین مالی نوآوری هستیم یا نوآوری در تأمین مالی، گفت: از جهت قوانین حمایتی، قوانین خوبی در کشور داریم و ابزارهای اجرایی در جهت تحقق برنامهها وجود دارد و باید با استفاده حداکثری از این ظرفیتها فاصله بین برنامه و اجرای پروژه را به حداقل برسانیم.
مهرجردی با تأکید بر اینکه توسعهیافتگی در هر بخشی به توسعهیافتگی قوانین برمیگردد، افزود: امروز میتوان برای هر پروژهای تأمین مالی انجام داد و برای هر کدام از پروژهها راهبردی وجود دارد و نمیتوان با سری دوزی، تصمیمی برای تأمین مالی همه پروژهها گرفت، هر پروژه مجزا باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
موسوی، رئیس صندوق فناوریهای نوظهور با تأکید بر اینکه تصور برای گرفتن نتیجه در تأمین مالی نباید تنها منتظر اقدام دولت ماند و باید صنعت بخش خصوصی سهم خودشان را ببینند، اظهار کرد: تمایل به ریسکپذیری در سرمایهگذاری و شروع پروژهها در سطح حداقلی قرار دارد و در بسیاری از زمینهها صنایع بالغ واصلی تمایلی به حضور و همکاری با بخشهای جدید و کوچک را ندارند.
صدرالدینی، مدیر مهندسی مالی تفارس (تأمین سرمایه خلیجفارس)، با تأکید بر اینکه قوانین و پیشنهادهای اقتصادی و مالی زیاد است؛ اما عملیاتیکردن این موارد اهمیت دارد، افزود: باید تلاش شود در نظریهپردازی نمانیم و واقعیتهای موجود را ببینیم. پیشآمده که مجموعهای مثل هلدینگ گاهی برای ۵۰ میلیون یورو معطلمانده و گاهی این پیگیریها تا سطح بانک مرکزی هم بالا رفته است.
وی با تأکید بر اینکه منابع مالی در شرایط فعلی محدود است، گفت: در حال حاضر نرخ بهره واقعی منفی است و در شرایطی که کار برای شرکتهای بزرگ سخت است و نمیتوان بدون برنامهریزی دقیق حرکت کرد، تأمین مالی برای استارتآپ و شرکتهای فناور سختتر میشود.
صدرالدینی با اعلام اینکه برای تأمین مالی پروژهها، نظام رتبهبندی طرحهای پتروشیمی ایجاد شده است، گفت: حداقل ۵۰ موضوع و فاکتور ارزیابی را مدنظر قرار دادیم و این رتبهبندی در دسترس است. اگر قرار است خروجی ارزشمند و رشد ۸ درصدی در پایان برنامه محقق شود لازم است این الزامات در رتبهبندی اجرایی شوند.
یک استاد دانشگاه و متخصص محیطزیست با بیان اینکه، بهازای تولید هر یک تن محصول…
معاون معاونت علمی و فناوری دانشبنیان ریاستجمهوری با بیان این که تنها سه شرکت فعال…
در نشست تخصصی استراتژیهای نوآورانه در راستای تنوع در محصولات پتروشیمی، بهینهسازی زنجیره تأمین و…
نمایشگاه ایران پتروکم در حالی بعد از ۳ روز به کار خود پایان داد که…
شرکت فولاد خوزستان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با کسب درآمد ۵۴,۸۱۱ میلیارد تومان، رشد…
یکی از چالشهای بزرگ در کشورها، آلایندگی های زیست محیطی مختلف در آب، خاک و…