×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : چهارشنبه, ۳ بهمن , ۱۴۰۳
ایجاد یک پایگاه تحقیقاتی با هدف دستیابی به اهداف شهر هوشمند در کیش

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش جعفر آهنگران سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش در مراسم بهره برداری از سایت نسل پنجم شبکه تلفن همراه اپراتور ایرانسل با اشاره به اینکه همیشه جزیره کیش به عنوان شهر هوشمند و اینترنتی مطرح بوده گفت: در سال های اخیر با همکاری مراجع مرتبط کارهای بزرگی برای تبدیل کیش به شهر هوشمند انجام شده است و اجرا و توسعه ۱۰۰ کیلومتر فیبر نوری، اتصال فیبر نوری جزیره به سرزمین اصلی، و ارتباط با دکل های تجمیعی درجهت ایجاد و تقویت ارتباط پایدار کسب و کارها،سازمان ها و نهادها و تبدیل کیش به شهر هوشمند بوده است.

جعفر آهنگران در ادامه این مطلب افزود: اگرچه فعالیتهای گسترده ای انجام شده اما برای جزیره ای که به عنوان پایلوت شهر هوشمند کشور در نظرگرفته شده کفایت نمی کند و با توقعی که از این منطقه آزاد داریم باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.

سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به تقویت همکاریها بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مناطق آزاد در دوران جدید مدیریتی این وزارتخانه ابرازامیدواری کرد با توجه ویژه به ظرفیتهای جزیره کیش  این منطقه به عنوان بستری مناسب برای تحقیقات نسل بعدی شبکه تلفن همراه درنظرگرفته شده و یک پایگاه تحقیقاتی در جزیره کیش ایجادشود.

جعفر آهنگران همچنین با تاکید بر جایگاه ویژه این منطقه آزاد در ایران و اینکه کیش باید در تمامی امور پیشرو باشد گفت: امکانات مطلوب و بستر های مناسب منطقه آزاد کیش شرایط را برای هوشمندسازی و تبدیل به الگوی ملی فناوری های نوین تسهیل می کند و مدیریت یکپارچه مسئولان جزیره، تسهیلات مقرراتی و قوانین مناطق آزاد زمینه تحقق این اهداف را تقویت خواهدکرد.

سید ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در مراسم بهره برداری از نسل پنجم شبکه همراه ایرانسل گفت: مایه خرسندی است که در آستانه عید سعید مبعث شاهد به بار نشستن مرحله دیگری از طرح ملی نسل پنجم تلفن همراه موسوم به  5Gدر کیش هستیم.

سید ستار هاشمی اظهار داشت: سیاست گذاری راهبردی و هدف گذاری در گام اول اجرای اینگونه طرح ها در وزارتخانه این بود که طبق اسناد بالا دستی اتصال حداقل ۱۰ درصد از کاربران به شبکه ملی اطلاعات در افق ۱۴۰۴ محقق شود که استفاده از فناوری ۵G یکی از مصادیق قطعی فناوری های نوین است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: نکته دیگری که ضرورت استفاده از فناوری های نوین در کشور را دوچندان می کند بحث مدیریت بهینه از منابع فرکانسی است که باتوجه به محدودیت این منابع درکشور،  5G یکی از مصادیقی است که در تلاش برای استفاده از ظرفیت و طیف های فرکانسی محقق شده است.

وی افزود: انحصار حوزه ارتباطات ثابت موجب شده تا آنچه در این زمینه مورد انتظار کشور بوده محقق نشود و ما استفاده از ظرفیت خارجی را برای کمک به این بخش در دستور کار داریم تا بتوانیم بخشی از این عقب ماندگی را با بکارگیری فناوری های نوین جبران کنیم.

سید ستار هاشمی شناسایی نقطه عطف و دوره طلایی استفاده از فناوری را امر مهم و کلیدی برشمرد و تصریح کرد:همزمان با استفاده از فناوری نسل پنجم شبکه تلفن همراه در دنیا، خانواده ارتباطات کشور ورود به۵G را با این باور که انقلاب صنعتی چهارم در حال تحقق است در دستور کار قرار داد.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در ادامه گفت: با همین نگاه ما در وزارت ارتباطات نقشه راه فناوری ۵G را در سال های اخیر با محوریت مراکز تحقیقاتی و علمی و استفاده از ظرفیت دانشگاهی پیگیری کردیم که به لطف خدا اکنون شاهد بهره برداری از پایلوت نسل ۵ در مرکز تحقیقات وزارت ارتباطات و همچنین مجموعه ایرانسل با همت دست اندرکاران این مجموعه هستیم.

هاشمی اتصال جزایر به سرزمین اصلی در سال های اخیر را حرکتی بزرگ برشمرد و گفت: باید توجه داشته باشیم که در شرایط تحریم شاهد اینگونه پیشرفت ها و اتفاقات بزرگ هستیم.

وی افزود: به نتیجه رسیدن این امور مرهون تلاش جوانان کشور است که به صورت عملیاتی از آنها بهره برداری شده است.

وی در ادامه به بحث تجاری سازی اشاره کرد و افزود: در صدد هستیم تا این موضوع را در شهرهای مختلف متناسب با ظرفیت ها اجرایی کنیم. نباید نسل ۵ را در ادامه نسل ۴ تلقی کرد، چرا که با نگاهی دقیق در می یابیم که ظرفیت های جدید و بی بدیلی در فناوری ۵G قابل دسترسی است.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در ادامه استفاده ازظرفیت خودرو هوشمند، جراحی از راه دورو هوشمندسازی صنایع را مصادیقی عنوان کرد  که در نسل های قبل قابل دسترسی نبوده است و افزود: باید تلاش کنیم، به ظرفیت های ۵G در کاربست ها توجه ویژه ای داشته باشیم تا بتوانیم در آینده ای نزدیک به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال دراقتصاد کل دست یابیم.

سید ستار هاشمی در پایان بر ضرورت بکارگیری جوانان کشور و اطمینان به توانمندیهای آنان تاکید کرد و خواستار ایجاد بستر لازم برای حضور گسترده نخبگان در عرصه های مختلف کشور شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.