به گزارش تجارت گردان به نقل از ایدرونیوز ، علی نبوی در نشست خبری اظهار داشت: در برنامههای وزارت صمت، موضوع توسعه صنعتی و رسیدن به رشد اقتصادی در کوتاهمدت و سند چشمانداز ۱۴۰۴ برنامهریزی شده است.
نبوی گفت: در این راستا پروژهای با عنوان توازن سرمایهگذاری تعریف شده که دو هدف توازن منطقهای صنعتی کشور و توازن در زنجیرههای تولیدی کشور را دنبال میکند.
رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خاطرنشانکرد: در سال های گذشته مناطق مختلف کشور شاهد سرمایهگذاریهایی بوده ایم، بهطوری که در برخی شهرها حجم سرمایهگذاری صنعتی بسیار بیشتر از زیرساختهای آن شهر و منطقه بوده که منجر به آلودگی محیط زیست، مهاجرت و غیره شده است و در مقابل شهرهایی داریم که نرخ بیکاری و نرخ مهاجرت از آنها زیاد بوده و با چالشهایی مواجه شدهاند.
نبوی گفت: در این راستا طبق برنامهریزی انجام شده، شهرستانهای کشور به چهار دسته بر اساس شاخص های اشتغال، اشتغال صنعتی، تعداد واحدهای صنعتی طرحهای نیمهتمام و غیره تقسیم بندی شدند.
وی ادامه داد: شهرستان هایی که در منطقه یک واقع شدهاند واحد صنعتی ندارند، آنهایی که در منطقه ۲ واقع هستند واحدهای صنعتی کمتر از هدفگذاری داشتهاند، در منطقه ۳ شرایط طبیعی و نرمال وجود دارد و در منطقه ۴ بیش از ظرفیت منطقه سرمایه گذاری اتفاق افتاده است.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: از مجموع ۴۶۵ شهرستان کشور ۱۰۷ شهرستان در منطقه یک، ۱۵۴ شهرستان در منطقه ۲ (در مجموع ۱۸ میلیون نفر جمعیت در مناطق یک و ۲)، ۱۲۶ شهرستان در منطقه ۳ و ۷۸ شهرستان در منطقه چهار (با مجموع جمعیت ۶۱ میلیون نفر در مناطق ۳ و ۴) واقع شدهاند. و بر اساس این دسته بندی مشوق های سرمایه گذاری در کشور تقسیم بندی شده است.
نبوی تاکید کرد: هدف ما از این دسته بندی این است تا افرادی که در مناطق یک و دو سرمایهگذاری کردهاند بتوانند حداکثر استفاده از مشوق ها را انجام داده و در مناطق ۳ و ۴ حمایتها را به حداقل برسانیم.
وی خاطرنشانکرد: این مسئله همان مکمل طرح آمایش سرزمینی است که با توجه به زیرساختهای هر شهرستان پروژه ها تعریف می شود.
نبوی اظهارداشت: ۸۱ هزار طرح نیمه تمام صنعتی و معدنی در کشور وجود دارد که هشت هزار طرح پیشرفت یک تا ۲۰ درصدی داشته، ۱۳هزار طرح با پیشرفت ۲۰ تا ۹۹ درصدی است و ۶۰ هزار طرح نیز فقط جواز گرفتهاند.
وی تصریح کرد: در موضوع توازن منطقهای صنعتی، ایدرو فقط برنامهریزی کلان را انجام میدهد و متولی کار نیست.
معاون وزیر صمت همچنین با اشاره به تکلیف دیگر ایدرو در مقوله نوسازی و بازسازی و سابقه این سازمان در این حوزه گفت: در دوره جدید، با برنامه ریزی برای ایجاد یک پلتفرم، قصد داریم تا متقاضیان نوسازی و بازسازی صنایع و افرادی را که از توانمندی لازم برای این کار برخوردارند ، بههم رسانی کنیم.
رییس هیات عامل ایدرو خاطرنشانکرد: بند «ح» ماده ۴۶ قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت را مکلف کرده تا برای بازسازی و نوسازی سرمایهگذاریها و واحدهای تولیدی و صنعتی کشور برنامهریزی کند؛ در این راستا بهمنماه پارسال کارگروهی متشکل از دستگاههای محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه، اتاق بازرگانی، جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و … تشکیل شد و سعی کردیم تا برنامهریزی هدفمندی به این منظور داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه نوسازی و بهسازی با هدف ارتقای بهرهوری واحدها و همچنین افزایش رقابتپذیری محصولات نهایی تولید انجام میشود، گفت: تاکنون یکهزار و ۶۲۰ واحد بابت نوسازی و بازسازی، ارزیابی اولیه شدهاند که از بین آنها ۴۸۶ واحد به دفاتر تخصصی وزارت صمت معرفی و ۱۳۴ واحد برای عارضهیابی اولیه معرفی شدند.
نبوی اظهار داشت: بر این اساس، طرح نوسازی و بازسازی برای هر واحد تدوین میشود و اگر در کارگروه یاد شده به تصویب برسد، عارضه یابی عمیق انجام شده و طرح توجیهی فنی و اقتصادی برای آن تهیه خواهد شد.