به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، امیر هامونی در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، با بیان اینکه تغییر دستورالعمل بازار پایه که پیشتر قرار بود از خردادماه ۱۳۹۸ اجرایی شود مطالبه بازار بوده است، گفت: به تعویق افتادن اجرای مقررات بازار پایه موجب ایجاد نوسانات بعضا عجیب و چشمگیری در برخی سهمهای بازار پایه شد که خود این موضوع اعتراضات بعدی در خصوص لزوم اجرای هرچه سریعتر قوانین این بازار را در پی داشت و حال با ابلاغ اصلاحات این دستورالعمل در تاریخ چهارم شهریورماه و اجرایی شدن آن در روزهای آتی، انتظار داریم معاملات بازار پایه با شرایط متعادلتری نسبت به گذشته انجام شود.
مدیرعامل فرابورس همچنین با بیان اینکه حدود ۴۱ شرکت از تابلو «ج» که پایینترین تابلو بازار پایه است به تابلو زرد ارتقا مییابند این موضوع را متاثر از افزایش شفافیت و رعایت معیارهای آن از سوی ناشران تابلو ج بازار پایه دانست.
وی در عین حال از افراد و شرکتهای فعال در بازار سرمایه نیز دعوت کرد تا برای انجام عملیات بازارگردانی در نمادهای معاملاتی بازار پایه با فرابورس ایران مکاتبه کنند و این موضوع را موجب افزایش نقدشوندگی در این بازار اعلام کرد.
به گفته مدیرعامل فرابورس وجود بازارگردان در بازار پایه که از ظرفیتهای خوب دستورالعمل جدید این بازار است به افزایش نقدینگی در این بازار کمک میکند و نقدشوندگی نمادها را افزایش میدهد و به تبع هزینه معاملاتی افراد نیز با این اقدام کم خواهد شد.
وی در توضیح مزایای حضور بازارگردان در بازار پایه گفت: هنگامی که بازارگردان در بازار پایه فعالیت کند خریداران در سمت مقابل خود، فروشنده میبینند و سهمی را که میخواهند خریداری کنند خیلی گران نمیخرند در صورتی که در غیاب بازارگردان مجبور هستند سهم را با اردرهای بالاتری از لحاظ قیمت مچ کنند که هزینه معاملاتی آنها نیز افزایش خواهد یافت.
هامونی ادامه داد: همچنین فروشندههای سهام بازار پایه نیز در مقابل خود شاهد خریدارانی هستند که نقش آنها را بازارگردان به عهده دارد و این موضوع طبیعتا کمک میکند تا خیلی ارزان سهام خود را در معرض فروش نگذارند.
مدیرعامل فرابورس ایران برایند این نتایج از وجود بازارگردان در بازار پایه را نشانهای از عمیق شدن این بازار و کمک به تعمیق آن اعلام کرد.
وی با اعلام اینکه در بازار پایه نوسانگیران روزانهای وجود دارد که به نوعی بازارگردان شخصی هستند و از فرصتهای آربیتراژی استفاده میکنند، افزود: این افراد سهم را در نوسانات پایین قیمتی میخرند و در نوسانات بالا عرضه میکنند که فرابورس ایران ضمن احترام به این نوع از سرمایهگذاری و قبول داشتن آن، اما درصدد است تا رکن بازارگردان را نیز در بازار پایه اجرایی کند.
هامونی با یادآوری اینکه انجام فعالیت بازارگردانی در بازار سهام با سود و زیانهایی همراه است، خاطرنشان کرد: اما محاسبات و نیز تجربیات گذشته ثابت کرده است زمانیکه نحوه انجام معاملات افراد به مدد حضور بازارگردان در سهام صحیح باشد، این کسبوکار بیزنس خیلی سودآوری است به خصوص در بازار پایه که بازیگران فعال کمتری دارد و عمده نمادها فاقد بازیگران بزرگ هستند و به همین دلیل نقدشوندگی در این بازار پایین است، بنابراین معتقدیم فعالیت بازارگردانی در بازار پایه برای افراد و شرکتهای فعال در بازار سرمایه سودآور خواهد بود.