×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
بازار بورس تعادل ندارد /به دنبال حذف دامنه نوسان هستیم

 به گزارش تجارت گردان به نقل از مهر مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار صبح امروز (۲۱ آذرماه در نشست خبری این سازمان گفت: با توجه به نوسانات نامناسبی که از سال گذشته در بازار شاهد بودیم، امیدواریم به زودی این نوسانات به حداقل برسد. با تلاش‌هایی که در سازمان بورس و اوراق بهادار و مجموعه سیاست گذاری دولت و مجلس و کمکی که رسانه‌ها و فعالان بازار در راستای شفافیت بازار انجام می‌دهند، بتوانیم به ثبات برسیم.

وی افزود: مهمترین دغدغه سازمان بحث بازگشت اعتماد مردم به بازار است و تمام تلاشمان نیز در این راستا شکل گرفته است. البته به واسطه اتفاقاتی که در سال گذشته رخ داده، این بازگشت سخت و زمان بر خواهد بود. در سیاست گذاری و بودجه ریزی دولت این مهم مورد تأکید واقع شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص جلسه با ریاست قوه قضائیه توضیح داد: در این جلسه یک سری مباحث کلی مطرح شد. تمام اتفاقاتی که در بازار سرمایه رخ داده، مورد بررسی قرار گرفت. ریاست قوه قضائیه مباحث و اقداماتی را که فعالان بازار در نظر داشتند را مطرح کرد که با توجه به اینکه این مباحث زیرساختی و تخصصی بود، اصراری نداشتیم که ابهامات در آن جلسات پاسخ داده شود. قرار بر این شد با توجه به برنامه‌ای که در خود سازمان در حال بررسی است، در مورد این مسئل تصمیم گیری شود.

عشقی گفت: یکی از مسائلی که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت، موضوع دامنه نوسانات بود که سازمان بورس و اوراق بهادار با توجه به شرایط بازار برای آن تصمیم می‌گرفت. البته شکل ایده آل اینگونه است که دامنه نوسان به این شکل نداشته باشیم و یا دامنه نوسان پویا باشد ولی اکنون که با عدم تعادل جدی در بازار مواجه هستیم، اگر دامنه نوسان وجود نداشته باشد، نوسان‌هایی که اتفاق می‌افتد بسیار شدیدتر خواهد بود. اگر شرایط مهیا باشد، راهکارهای مختلفی را برای باز کردن دامنه نوسان در پیش داریم. برای نمونه در شرکت‌هایی که بازار گردان قوی دارند می‌توانیم دامنه بازار را باز کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مربوط به افزایش ظرفیت بازار سرمایه اعلام کرد: شرکت‌های ثبت شده زیادی داریم اما نکته مهم حجم فعالیت این شرکت هاست. با توجه به اینکه صنایع مختلفی در بازار وجود دارند وقتی سهم صنایع در بورس را از کل صنایع حساب کنیم، عدد قابل توجهی مشاهده می‌شود. بنابراین شرکت‌های بزرگ اکثراً در بورس پذیرش شدند. البته با حضور گسترده مردم در سالهای گذشته در زمان‌هایی زیرساخت‌های ما پاسخگوی درخواست‌ها نبود اما از سال گذشته زیرساخت‌ها در حال ارتقا هستند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان در خصوص اصلاح ساختار بورس، خاطرنشان کرد: چالش‌های بازار کشور واضح و مشخص است. برای نمونه در خصوص قیمت گذاری دستوری در ۵ سال گذشته در برخی از صنایع با تلاش و تصمیماتی که صورت گرفت، این قیمت گذاری دستوری به طور کامل حذف شد. مصداق بارز این امر در صنایع فولاد و پتروشیمی قابل مشاهده است. ما عقیده داریم این مسیر باید ادامه پیدا کند. البته چالش‌های صنایع منحصر به قیمت گذاری دستوری نیست بلکه گاهی فرآیند ما آسیب زا است. برای نمونه برخی از پالایشگاه‌ها که در زمان گذشته دولتی بوده‌اند، اکنون صادرات این پالایشگاه‌ها به دست دولت اتفاق می‌افتد. در حالی که خود آنها دیگر دست دولت نیستند. بنابراین صنایع با چالش‌های گوناگونی مواجه هستند که به جز قیمت گذاری دستوری لازم است به اصلاح تمام رویه‌های غلط بپردازیم.

تصمیم جدید سازمان بورس برای سهام عدالت

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال ایسنا درمورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود.

آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس

عشقی درمورد آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس نیز توضیح داد: سیاست‌گذاری عرضه خودرو در بورس بر عهده سازمان بورس نیست اما شرایط پذیرش در بورس کالا فراهم است. اما تصمیم نهایی را باید وزارت‌خانه مربوطه اخذ کند. این موضوع درحال مذاکره است.

قرارداد جدید با صندوق توسعه ملی برای تزریق مداوم منابع

وی در ادامه با اشاره به مصوبه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از بازار تشکیل شده است و دولت برای گسترش آن عزم جدی دارد. این تصمیم وجود دارد که مبلغی به صورت مداوم به این صندوق واریز شود و در لایحه بودجه سال آینده برای نخستین مرتبه مبلغی برای این موضوع دیده شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: تصمیم دولت این است که علاوه بر ۲۰۰ میلیون تومانی که سال گذشته برای تزریق به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تصویب شد، مبلغ جدیدی تصویب و به صورت ماهیانه و مداوم واریز شود. در این راستا با صندوق توسعه ملی قراردادی امضا خواهد شد.

عرضه بلوکی برخی شهرهای دولتی

عشقی از مذاکره برای عرضه بلوکی برخی سهم‌های دولتی در بازار سرمایه خبر داد و گفت: البته عرضه سهام دولتی و فروش اوراق در سال آینده کمتر خواهد شد. بطور کلی فکر می‌کنیم در ماه‌های آینده شرایط بازار بهتر شود اما هم عرضه سهام دولت و هم اوراق بر اساس کشش بازار صورت خواهد گرفت.

آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت

وی از تشکیل صندوق بازارگردانی شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: قرار است منابعی در قالب صندوق بازارگردانی برای شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در نظر گرفته شود. البته این موضوع منوط به این است که آئین‌نامه اجرایی به جای سهام عدالت اصلاح و مدل نهایی آن در شورای عالی بورس تصویب شود.

او در مورد پرداخت سود سهام عدالت نیز توضیح داد: ۹۸ درصد سود سال ۱۳۹۸ پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات باقی مانده است. برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.

عشقی در مورد سود سهام عدالت سال ۱۳۹۹ نیز گفت: این موضوع در جلسه آتی شورای عالی بورس مطرح می‌شود و در مورد نحوه دریافت مبالغ از شرکت‌ها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا پایان سال انجام شود.

موضوع ماینرها در حال بررسی است

وی در ادامه در مورد وضعیت ماینرهایی که در شرکت بورس کشف شده بود گفت: این دستگاه‌ها متعلق به شرکت بورس بوده و تنها دو تا سه ماه فعال بودند. تخلفی که صورت گرفته در کمیته تخلفات رسیدگی شده اما رای نهایی آن صادر نشده است. عددی که برای خرید دستگاه‌ها صرف شده ناچیز بوده و ابعاد این موضوع آنقدر گسترده نیست که در موردش به صورت مستمر صحبت شود.

وی تاکید کرد: پس از رای نهایی کمیته تخلفات اگر نیاز به سلب صلاحیت باشد حتما صورت می‌گیرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.