اسدالله فرشاد در گفت وگو با دنیای معدن تصریح کرد: واقعیت اینکه امروز بهترین فرصت برای صادرات فولاد ایران فراهم شده و از تولید مازاد بر نیاز داخل باید استفاده شود و ضمن اینکه از ابزار مشوق های صادراتی هم می توان بهره گرفت.
وی افزود: بستر سازی برای ترغیب تولید کنندگان به منظور صادرات محصولات زنجیره فولاد این امکان را می دهد که از فرصت پیش رو، بهره برداری لازم به عمل آید.
آخرین روزهای اسفند ماه سال گذشته، ستاد تنظیم بازار تصویب کرد تا از صادرات صنایع فلزی و معدنی عوارض دریافت شود و در ۲۰ فروردین ماه امسال نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشنامه اجرای این مصوبه را ابلاغ کرد.
انجمن تولید کنندگان فولاد ایران خواستار لغو عوارض بر صادرات فولاد شده و تصریح دارد که تولید فولاد سالانه حدود ۳۰ میلیون تن است و نیاز کشور هم به حدود ۱۶ میلیون تن رسیده و بنابراین مازاد تولید امکان صادرات دارد.
فرشاد خاطرنشان ساخت: انجمن تولید کنندگان فولاد ایران به منظور وحدت رویه و پرهیز از اطلاع رسانی غیر همسو ، دیدگاه های خود را توسط رئیس انجمن به آگاهی عموم می رساند و این مهم در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد: تعدیل عوارض بر صادرات فولاد توسط وزارت صنعت هم بنابر درخواست فولاد سازان عملیاتی شده و در آینده شرایط مساعدی برای صادرات فراهم می شود.
بخشنامه وضع عوارض بر صادرات فولاد مهلت اعتبار سه ماهه نخست امسال را دارد و پس از این مدت ، شرایط مورد ارزیابی مجدد قرار می گیرد.
ایران دهمین فولاد ساز جهان محسوب میشود و انتظار می رود در افق ۱۴۰۴ به جایگاه هفتم برسد.
براساس سند چشمانداز ۱۴۰۴ ،ظرفیت فولاد سازی کشور به ۵۵ میلیون تن خواهد رسید که با تولید حدود ۵۰ میلیون تن شمش، ۳۵ تا ۴۰ درصد آن امکان صادرات خواهند داشت.