×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
بازار سرمایه، یکی از نقاط قوت اقتصادی کشور است

به گزارش پایگاه خبری تجارت گردان، دکتر علی حسینی، مدیر عامل بورس انرژی ایران در خصوص تغییر نگرش مردم به بازار سرمایه بیان داشت: بازار سرمایه ایران با تلاش های انجام شده طی دو دهه اخیر به یکی از نقاط قوت نظام اقتصادی کشور تبدیل شده و در بین اقشار مختلف مردم به عنوان سرمایه گذار خرد جایگاه خود را پیدا کرده است به طوریکه هم اکنون افراد زیادی از نقاط مختلف کشور با بازار سرمایه در ارتباط هستند.

وی در ادامه بیان داشت: علاوه بر این، برخورداری بازار سرمایه از پایه فناوری اطلاعات، دسترسی آسان و لحظه ای مردم به پایگاه های اطلاعات و استقبال صاحبان صنایع و سهامداران مدیریتی شرکت ها از حضور در این بازار از ویژگی های ممتاز بازار سرمایه ایران به شمار می رود.

مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران با اشاره به تمهیدات دولت برای تأمین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: دولت در امر تأمین مالی از بازار سرمایه استفاده شایانی به عمل آورده است و بازار سرمایه نیز در این بین، با ابزارسازی های جدید این مهم را به سرانجام رسانده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در قانون بودجه برای اسناد خزانه سهمی در نظر گرفته شده و دولت ها با اتکا بر این ابزار، تامین مالی مناسبی را از این بازار انجام می دهند.

حسینی با تاکید بر این نکته که غول نقدینگی یک مفهوم آکادمیک نیست، گفت: هر اقتصادی متناسب با ظرفیت خود می تواند وضعیت انقباضی یا انبساطی به خود بگیرد و ایران هم متناسب با ظرفیت های اقتصادی و جغرافیایی می تواند بخش مالی خود را تأمین کند.

مدیرعامل بورس انرژی با بیان اینکه دولت در تأمین مالی، رقیب بخش خصوصی نیست افزود: مسئله و شاید ضعف اصلی، میزان تأمین مالی بخش خصوصی از این بازار است. طبق آمار و گزارش ها، از ۱۰۰ درصد تأمین مالی هایی که تاکنون انجام شده بالغ بر ۸۵ درصد آن متعلق به دولت، حدود ۶ درصد مربوط به شهرداری ها و کمتر از ۱۰ درصد هم متعلق به شرکت های بخش خصوصی است. این گزارش نگران کننده است زیرا معمولا یک تبعیض مثبتی به نفع نهادهای دولتی، دولت و شهرداری ها در تمام امور وجود دارد و این نباید موجب عدم توانایی بخش خصوصی برای تأمین مالی و سرمایه در گردش شود.

وی، بازار سرمایه را یک اکوسیستم کامل خواند و گفت: همه ابزارها و نهادهای لازم برای تأمین مالی بنگاه های اقتصادی و به ویژه بخش خصوصی در بازار سرمایه فراهم شده است، لذا بازنگری و هدف گذاری برای سهم بخش خصوصی از تامین مالی در بازار سرمایه در این حوزه ضروری و لازم به نظر می رسد.

حسینی در ادامه ابراز داشت: طبق سیاست های اصل ۴۴ بخش نیروگاهی برق از نظر تولید باید به بخش خصوصی واگذار می شد اما همچنان ۵۰ درصد ظرفیت در اختیار دولت است.

مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران مهم ترین دلیل مشکل نیروگاه ها در تأمین مالی را عدم تبعیت وزارت نیرو از سیاست های حاکمیتی و قانونی کشور برای اجازه تولید برق به بخش خصوصی دانست و تصریح کرد: وقتی تولیدکنندگان خصوصی در صادرات برق سهیم نیستند قطعا وضعیت مالی آنها از نظر تراز نامه و سودآوری ضعیف خواهد شد و این، اولین مانع برای تامین مالی آنها در بازار سرمایه است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا امکان انتشار اوراق ارزی مبتنی بر نفت خام وجود ندارد تا مردم و نهادهای مالی نیز شرکت داشته باشند، گفت: ابزارهای استاندارد در بازارهای مالی قابل تغییر و جریان یافتن هستند اما این ابزارها و تغییرات باید به بخش واقعی اقتصاد کمک کنند. شرایط ما از نظر مبادلات بانکی شرایط خاصی است بنابراین شاید در حال حاضر امکان انتشار اوراق ارزی ممکن نباشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.